Λάμπαρντ: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα κάνουμε τεστ πριν από το ιατρικό προσωπικό»

Προτεραιότητα στο δίκαιο και την υγεία όσων είναι πιο ευάλωτοι στον Covid-19 έδωσε ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ζήτημα των τεστ σε παίκτες και προπονητές αν επαναρχίσουν οι αγώνες.

Οι ηθικές γραμμές που ενδέχεται να ξεπεραστούν με την κήρυξη της επανέναρξης στην Premier League και στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα απασχολεί σοβαρά τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Το σχέδιο για την επιστροφή στο αγγλικό ποδόσφαιρο προβλέπει την χορήγηση τεστ στους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων πριν και μετά από κάθε παιχνίδι, γεγονός που δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα ο προπονητής των Μπλε, σκεπτόμενος την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο «Φράνκι» παραδέχθηκε πως η προνομιακή πρόσβαση στα τεστ για τον Covid-19 δεν θα χωρέσει στη συνείδησή του, την ώρα που θα περνούν σε δεύτερη σειρά προτεραιότητας οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και οι ασθενείς που τα χρειάζονται περισσότερο, για χάρη των μέτρων ασφαλείας του ποδοσφαίρου.

«Όταν μιλάμε για τα τεστ που θα κάνουμε, δεδομένα αναφερόμαστε σε μίνιμουμ 70-80 άτομα μετά τις προπονήσεις κι αν πρόκειται να εξεταζόμαστε μετά από κάθε ματς, αυτό είναι θετικό. Όμως, όταν κοιτάμε τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορώ να ξέρω τον αριθμό των τεστ που χρειάζεται το υγειονομικό προσωπικό και όσοι επιτελούν την πολύτιμη δουλειά τους το τελευταίο διάστημα. Δεν θα μπορούσα να το δεχτώ εύκολα εγώ και οποιοσδήποτε αν δεν εγγυώμασταν πως θα εξεταστούν πρώτα τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να πάρει τη σειρά του που του αναλογεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Γνωρίζω την επιθυμία των χωρών να αρχίσουν ξανά το ποδόσφαιρο λόγω της σημασίας του, αγαπάμε το άθλημα και ξέρω πόσα εμπόδια θα προκαλέσει σε πολλούς ανθρώπους αν δεν συνεχιστεί. Για αυτό και δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, όλοι δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά ξέρουμε και τα βήματα που απαιτούνται πάντα βάζοντας την υγεία των παικτών και του προσωπικού σε πρώτο πλάνο».

To Top