ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λάππας: “Απελευθέρωσε την ομάδα ο Καστρίτης, δίνει…φτερά ο κόσμος του Άρη”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Γιάννης Λάππας αναφέρθηκε στην πορεία των κιτρινόμαυρων, την βράβευση της ομάδας του 1979, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

Να πούμε αρχικά ένα μπράβο στα παιδιά, αν πούμε ότι ο Άρης έκανε μια μέτρια εμφάνιση και κέρδισε τον Πανιώνιο με 20 πόντους μάλλον αδικείται μέχρι τώρα η ομάδα, γιατί ο Πανιώνιος είναι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος.

Από την στιγμή που με μια όχι και τόσο μεγάλη εμφάνιση κέρδισε με 20 πόντους διαφορά κάτι γίνετια σωστά.

Για την φετινή χρονιά συνολικά:

Ο κ.Αγγέλου δημιούργησε ένα σύνολο με καλούς παίκτες σε κάθε θέση, κάτι πολύ δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι υπήρχε το μπαν της ΦΙΜΠΑ.

Μόνο στο κομμάτι του πλει μέικερ υπάρχει θέμα, γιατί υπάρχει μόνο ο Φλιώνης σαν καθαρός πλει μέικερ, και παρόλο που είναι καλός του λείπει η εμπειρία.

Κατά τα άλλα τα παιδιά φαινόταν σφιγμένα, και επειδή δεν μπορούν να φεύγουν 15 παίκτες έφυγε ένας προπονητής.

Από την άλλη ο ερχομός του Καστρίτη απελευθέρωσε την ομάδα, εκείνο το οποίο πόνεσε ήταν η ήττα στην Κύμη και ο τρόπος που ήρθε.

Για την παρουσία του κόσμου:

Αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι είχε τόσες χιλιάδες κόσμος, αν ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός ήταν στην θέση που είναι σήμερα ο Άρης δεν θα είχαν ούτε πέντε άτομα.

Και στήριξαν πολύ κόσμια, και με θέρμη, και με πολύ καλό τρόπο στα παιδιά, έδωσε ρυθμό στην ομάδα και φτερά στους παίκτες.

Για την βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας του 79′:

Όπως κάθε λαός έτσι και κάθε ομάδα που δεν τιμάει την ιστορία της είναι καταδικασμένη.

Αυτό που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα ήταν πολύ σημαντικό γιατί είδαμε τεράστιες μορφές όχι μόνο του Άρη, αλλά του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ο κ.Αλεξανδρής, ο κ.Παπαγεωργίου, ο κ.Ιωαννίδης, ο κ.Ανανιάδης, τους οποίους ο κόσμος όχι μόνο δεν ξέχασε αλλά τους υποδέχτηκε με μεγάλη θέρμη.

Για το αν θα ήθελε και ο ίδιος να βραβευτεί η ομάδα του ίδιου που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος αλλά και το Τσάμπιονς Καπ:

Αυτό είναι κάτι που θα κρίνει η διοίκηση του Άρη, ο Άρης είναι ένας σύλλογος που στο πέρασμα των χρόνων έχει τιμηθεί από αθλητές που είναι συνώνυμοι του μπάσκετ, και για αυτό έχει τέτοια δυναμική και ο κόσμος έχει τέτοια απαίτηση.

Βλέπουμε ότι και τα τελευταία χρόνια που ο Άρης δεν είναι πρωταγωνιστής, ο κόσμος είναι ο πρωταθλητής.

Για το αν “του λείπει” το να παίζει στο γεμάτο Αλεξάνδρειο:

Επειδή εμείς παίζαμε πολλά παιχνίδια που ήταν γεμάτο το γήπεδο πριν βγούμε για ζέσταμα, πριν βγούμε από τα αποδυτήρια ακούγαμε μια “βουή” από την κερκίδα.

Αυτή η αίσθηση σου δίνει φτερά, σε κάνει να πετάς.

Όλοι μας έχουμε κλείσει τα μάτια και έχουμε ονειρευτεί ότι ακόμη παίζουμε, εγώ όμως είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω παιδιά δεμένα με τον κόσμο και την ομάδα.

Ο Μποχωρίδης θα μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα ίσως και με μεγαλύτερες απολαβές, και όμως προτίμησε να μείνει στον Άρη, το ίδιο για τον Φλιώνη, το ίδιο με τον Χρηστίδη.

Για το ότι ακόμη τον “θυμάται” ο κόσμος:

Μπροστά μου καθόταν ο Βασίλης ο Λυπηρίδης με τον δικό του γιο, και ήρθαν τόσοι άνθρωποι να μας χαιρετήσουν, βλέπουμε και εμείς ότι η απόφαση του να μείνεις σε μια ομάδα και να την τιμήσεις έχει αμειφθεί και με το παραπάνω.

To Top