ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λάσκαρης για συνάντηση με Μπερτομέου: “Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη”

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική εισιτηρίων και προσέλευσης φιλάθλων, αλλά καταπολέμησης της βίας πήρε ο Νίκος Λάσκαρης στη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Metrosport” ο κ. Λάσκαρης εξήγησε πως “ήταν πολύ θετική συζήτηση. Εχουν την επιθυμία να μας στηρίξουν με τις γνώσεις τους κυρίως σε θέματα ticketing (σ. σ. εισιτηρίων και προσέλευσης φιλάθλων) και βίας. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη”.

Λάσκαρης και Μπερτομέου έχουν κοινή αντίληψη στο πώς θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του Άρη σε συνδυασμό με την αύξηση των εισιτηρίων. “Για να είμαι ειλικρινής δεν συζητήσαμε την ένταξη του Nick Galis Cup στο καλεντάρι της Ευρωλίγκα, έπρεπε να ασχοληθούμε με πιο άμεσα ζητήματα. Η πληρότητα του γηπέδου στους εντός έδρας αγώνες, τα εισιτήρια που θα διατίθενται… Αν λάβουμε υπόψη τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκα σε ότι αφορά το γηπεδικό, είναι αλήθεια ότι έχουμε ένα θέμα με το Αλεξάνδρειο. Από την άλλη πλευρά όμως, άπαντες αντιλαμβάνονται ότι το Αλεξάνδρειο είναι κάτι σαν το Μάντισουν Σκουέρ Γκάρντεν της Ευρώπης και δείχνουν κατανόηση. Εχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το γήπεδό μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι στο μέλλον θα πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να εξασφαλίζουμε περισσότερα έσοδα από τα εισιτήρια. Η θέση της Ευρωλίγκα είναι ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να εξασφαλίζει τουλάχιστον το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της από τα εισιτήρια ούτως ώστε να εμφανίζεται σταθερή σε όλα τα επίπεδα”, επεσήμανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Το μεγάλο στοίχημα του Λάσκαρη, όπως ο ίδιος είπε είναι η προσέλευση και η αντιμετώπιση της βίας: “Μπορεί να παίξουμε στην Ευρωλίγκα και από του χρόνου. Αυτό είναι κάτι σχετικό. Πρωτίστως θα πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο. Εμείς έχουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίξουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Κι αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των φιλάθλων που θα παρακολουθούν τους αγώνες αλλά και θέμα βίας. Ανέφερα πολλές φορές τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα, γιατί εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο στοίχημα. Είναι σημαντικό να μην έχουμε επεισοδιακές συμπεριφορές, να είναι γεμάτο το γήπεδο σε συνδυασμό με την καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας”.

To Top