ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λάσκαρης: “Ο Γκάλης, η εξυγίανση και το νέο γήπεδο”

Ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον μπασκετικό Άρη.

Είσαστε από εκείνους που τους αρέσει να συνδυάζουν τα ματς της αγαπημένης τους ομάδας με στοίχημα, αλλά δεν ξέρουν που θα βρουν κάτι τέτοιο; Μπείτε τώρα στο Foxbet.gr και διαβάστε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε αναφορικά με το live streaming σε εταιρείες στοιχήματος

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio:

Για το αγωνιστικό και το κατά πόσο η φετινή ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω: «Εμείς σίγουρα θέλουμε να δούμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ και η ομάδα να παλέψει μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα στα χαρτιά έχουμε τις περγαμηνές να πάμε ένα βήμα παραπάνω.

Θεωρητικά μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο έχουμε πολλούς νέους παίκτες, παίκτες χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες αλλά με πολύ ταλέντο. Τώρα θα δούμε κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν κάτω από την πίεση. Γιατί δεν είναι μόνο η Α1 είναι και το Basketball Champions League και θα έχουμε ταξίδια, δυο αγώνες μέσα στην εβδομάδα, και αναμένεται θα δούμε στην πράξη εάν εκτός από το ταλέντο οι παίκτες έχουν τα ψυχικά αποθέματα ν΄ ανταπεξέλθουν».

Για το εάν έχει κάποια επικοινωνία με τους παίκτες: «Τους έχουμε συναντήσει, έχουμε μιλήσει. Το θέμα είναι ότι συνεχίζουμε με αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι, που το είχαμε συζητήσει πολύ με τον κόουτς, το ότι εκτός από μπασκεμπολίστες να είναι και καλοί χαρακτήρες και πιστεύω ότι σε αυτό και φέτος δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα και το πετύχαμε».

Για την στήριξη του κόσμου και το ενδεχόμενο ενός νέου γηπέδου: «Ήμασταν πρώτοι στα εισιτήρια πέρυσι και φαντάζομαι και ελπίζω ότι θα κάνουμε το ίδιο και φέτος. Δώσαμε πολύ καλό παράδειγμα, είδαμε παιδιά και οικογένειες να έρχονται πίσω στο γήπεδο. Μου το λένε οι άλλοι πρόεδροι, οι άλλοι ιδιοκτήτες, μου το αναφέρουν και από τον ΕΣΑΚΕ και από το Υπουργείο πως είμαστε ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες ομάδες.

Από εκεί και πέρα, το ότι γεμίζουμε το γήπεδο ακόμα και σε αγώνες που έχουν μικρότερο ενδιαφέρον δείχνει ότι κάποιος είναι φίλαθλος και αγαπάει το μπάσκετ. Από εκεί και πέρα το γήπεδο είναι σίγουρα στα πλάνα μου, συνεχίζουμε τις προετοιμασίες ώστε να κάνουμε ένα δικό μας γήπεδο, ένα γήπεδο που δεν υπάρχει άλλο στον Βόρειο Ελλάδα και ούτε στα Βαλκάνια

Για το ότι ο κόσμος θέλει να χτιστεί ένα νέο γήπεδο: «Το καταλαβαίνω αυτό. Από την άλλη, έχουμε ένα θρυλικό γήπεδο. Όλοι ξέρουν το Αλεξάνδρειο, όλοι ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις εκεί μέσα, και έτσι είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ο Άρης να παίζει αλλού.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει η ανάγκη αυτή διότι όσο μεγαλώνει το μπάτζετ, τόσο πρέπει να μεγαλώνουν και τα έσοδα ώστε κάποτε ο ισολογισμός να βγει. Αυτήν την στιγμή ακόμα και sold out να έχουμε δεν πρόκειται να καλύψουμε ούτε το 1/3 των αναγκών μας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε. Και μην ξεχνάμε και τα χρέη που έχει η ομάδα. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να έχουμε μεγάλο γήπεδο δίπλα ακριβώς από το Αλεξάνδρειο. Αυτό φαίνεται αδύνατο οπότε ψάχνουμε ένα κέντρο να κάνουμε, όχι απλά ένα γήπεδο. Ένα κέντρο που όμοιο του δεν θα υπάρχει ούτε στην Αθήνα ούτε στα Βαλκάνια».

Για την πιθανότητα να βρεθεί μια έκταση στην Δ.Ε.Θ. μέσω του ΤΑΙΠΕΔ: «Σίγουρα δεν βιαζόμαστε. Πέρυσι ξεκινήσαμε κάποιες διαδικασίες και συνειδητοποιήσαμε πως τα πράγματα στην Ελλάδα παίρνουν τον καιρό τους. Κάποτε έπαιρναν 10ετίες, τώρα ελπίζουμε πως σε μια 5ετία θα μπορεί να γίνει κάτι. Και ίσως με τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να υπάρχει η δυνατότητα από το τίποτα να μπορείς να χτίσεις ένα γήπεδο όπως γίνετε στο εξωτερικό».

Για το κατά πόσο ήταν δυσκολότερα τα πράγματα από όσο ο ίδιος τα περίμενε: «Είχε πράγματα που ήταν πιο εύκολα και άλλα που είναι πολύ πιο δύσκολα. Αν τα βάλεις σε μια ζυγαριά, εγώ προσωπικά το περίμενα. Η σύζυγός μου περίμενε λιγότερο πόλεμο, μιας και όταν πας να κάνεις μόνο το καλό και δεν έχεις τίποτα στο μυαλό σου που βλάπτει κανέναν, το να σου επιτίθενται και να σου δημιουργούνται προβλήματα είναι παράλογο. Αλλά έχουμε να κάνουμε με την Ελλάδα, έχουμε κεκτημένα συμφέροντα έχουμε άτομα που δεν θέλουν να αλλάξουν το σύστημα, και αυτούς δεν τους ενδιαφέρει το καλό του μπάσκετ και του αθλητισμού αλλά τους ενδιαφέρει η τσέπη τους και η υστεροφημία τους.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αλλά να μην ξεχνάμε πως ο Άρης θα έπαιζε στην Γ’ Εθνική αν δεν είχαμε μπει εμείς. Το να με ρωτήσει κανείς αν ήταν καλό αυτό που κάναμε, είναι σαν να με ρωτάει αν θα ήταν καλύτερο να έχω λιγότερο άγχος, να μην έχω όλα αυτά που μπορεί να περνάω και ταυτόχρονα η ομάδα να παίζει στην Γ’ Εθνική. Τι να πω…. Νομίζω πως η απάντηση είναι εύκολη: προτιμώ αυτό που κάναμε».

Για το εάν νιώθει πως είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα που κάνει ή έχει την στήριξη του κόσμου: «Πιστεύω πως ο κόσμος του Άρη είναι μαζί μας, εκτός από τους λίγους που εκπροσωπούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο καθένας στην Ελλάδα έχει τους αυλικούς του. Άρα ο καθένας που έχει κάποια συμφέροντα έχει κάποια άτομα τα οποία ”έτρωγαν” και έτσι τους στηρίζουν. Κατά τα άλλα η μεγάλη πλειοψηφία είναι μαζί μας».

Για το αν η δικαίωση του Άρη στα δικαστήρια είναι και προσωπική δικαίωση του Νίκου Λάσκαρη: «Δεν το βλέπω έτσι. Έχουμε μάθει να τα βλέπουμε έτσι, αλλά δεν είναι προσωπικές επιθέσεις. Μπορεί να τους χαλάω την συνταγή ή τα πλάνα τους, αλλά οι επιθέσεις δεν είναι προσωπικές. Έχει να κάνει με την ιδιότητά μου στον Άρη, αλλά και με το ότι βλέπουν κάποιον που έχει μια οικονομική επιφάνεια, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα και μπορεί να χαλάσει κάποια σχέδια, να μπει σε επιχειρηματικά σχήματα και να υπάρξει ανισορροπία σε αυτό που ήδη υπάρχει. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Καταλαβαίνω για ποιο λόγο το κάνουν, έτσι δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα. Δεν το θεωρώ σωστό αλλά δεν το παίρνω και προσωπικά».

Για το εμπορικό κομμάτι: «Κάναμε δοκιμές, να δούμε το feedback του κόσμου και να δούμε πώς αντιδράει σε διάφορα πράγματα, όπως είναι τα εμπορεύματα που βγάλαμε. Από μπλουζάκια, μπάλες, πράγματα για το σπίτι, δωράκια, πράγματα για παιδιά, βαφτιστήρια. Δεν είμαι μόνο εγώ, ξεκινήσαμε με ένα design team να φέρουμε κάτι πιο φρέσκο στην Ελλάδα. Είδαμε ότι ίσως για την Βόρεια Ελλάδα να ήταν λίγο πιο προχωρημένο, αλλά κατά τα άλλα ψάχνουμε να δούμε τι είναι αυτό που αρέσει στους οπαδούς μας για να υπάρχουν και εκεί άλλα έσοδα. Αλλά εδώ πέρα υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα. Δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο ιδιοκτήτης Κ.Α.Ε. να έχει ομάδα με αθλητική ένδυση.

Και είναι αυτό και το θέμα που είχαμε με τον Νίκο τον Γκάλη. Ότι ξεκινήσαμε μια συνεργασία που εμένα δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον νόμο».

Για την σχέση του με τον Νίκο Γκάλη: «Ο Νικ είναι ζωντανός θρύλος. Από εκεί και πέρα όποτε μπορεί και αυτός και έχω και εγώ τον χρόνο βρισκόμαστε και τα λέμε. Ξέρω ότι έχουν γραφτεί διάφορα. Έχω μιλήσει και με τον ίδιο και δεν δίνουμε συνέχεια. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άτομα που αν δεν είχαν σχέση με τον Νίκο Γκάλη, κανείς δεν θα τους έδινε σημασία και προσπαθούν να βγάζουν διάφορα δημοσιεύματα ότι δήθεν τα είπε ο Νικ, ότι είπε το ένα ότι είπε το άλλο απλά για να είναι στην επικαιρότητα και να δώσουν βαρύτητα στο εγώ τους. Κατά τα άλλα με τον Νικ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον αθλητικό νόμο θα μιλήσουμε ξανά για το buisness κομμάτι».

Για το Nick Galis Cup και τον λόγο που δεν έγινε φέτος: «Το θέμα είναι πως δεν ταίριαζε με το πρόγραμμα. Είχαμε το θέμα της Εθνικής που ελπίζαμε ότι θα είναι στο Ρίο και δεν ξέραμε τι θα γίνει και πότε θα είναι ο κόουτς πίσω. Είχαμε την δέσμευση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ότι θα έρθει να παίξει, η Μπαρτσελόνα ενώ το συζητούσαμε μας ζήτησε να κάνουμε κάποιες αλλαγές.

Και εμείς θέλαμε να κάνουμε το Νικ Γκάλης Καπ να είναι πραγματικά σε υψηλό επίπεδο και όπως συζητήσαμε και με τον Νικ είπαμε να το αφήσουμε για τώρα και να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο. Έχουμε και κάποια άλλα σχέδια που έχουν να κάνουν με ένα νέο γήπεδο για τις ακαδημίες.

Το όνομά του έχει άμεση σχέση με υψηλά επίπεδα και θα πρέπει ο,τιδήποτε φέρει το όνομα του να είναι εκεί. Είτε δηλαδή στο ύψος που θα έπρεπε είτε καθόλου. Σίγουρα προσπαθούν πολλοί ν΄ αξιοποιήσουν το όνομά του, εγώ τον σέβομαι ως μπασκεμπολίστα και ως άνθρωπο και δεν θέλω να κάνω μισά πράγματα».

Για το κατά πόσο νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του Fiba Champions League: «Πρέπει να καταλάβουμε το σκεπτικό των υπολοίπων. Μιλάμε για δημοσιογράφους και παράγοντες που έχουν συνηθίσει σ΄ ένα σύστημα, που έχουν του πληροφοριοδότες τους και θεωρούν αυτά σωστά. Αντί, λοιπόν, να πάρουν όλα τα στοιχεία και να πάρουν μια απόφαση βασισμένοι σε όλα τα στοιχεία έπαιρναν δυο τηλέφωνα άκουγαν δύο άτομα που υποτίθεται ότι ήξεραν, άκουγαν αυτούς και το μετέφεραν παραπέρα ως δική τους γνώμη. Αν κάποιος έπαιρνε τον χρόνο να μαζέψει όλες τις πληροφορίες θα έπαιρναν την ίδια απόφαση. Αυτή είναι μια απλή λογική για κάποιον που δεν κοιτάει κάποιο συγκεκριμένο συμφέρον, δεν έχει υποχρεώσεις, για κάποιον που έρχεται φρέσκος και ψάχνει το καλό και το σωστό. Δικαιωμένος νιώθω μόνο για το ότι πήραμε την σωστή απόφαση. Αλλά δεν πιστεύω πως οι άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο, πιστεύω πως είτε δεν είχαν τα σωστά δεδομένα είτε δεν τα ανέλυαν σωστά».

Για το ότι ο Άρης ήταν ο μόνος σύλλογος που διαπραγματευόταν ταυτόχρονα με Fiba και Euroleague: «Δεν κλείνουμε τις πόρτες ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις αν δεν έχεις τις πληροφορίες. Τώρα πάνω σε φήμες και δημοσιεύματα ή με αυτά που λένε οι παράγοντες δεν μπορείς να ξέρεις την αλήθεια. Έτσι μέχρι τελευταία στιγμή βρεθήκαμε με τον Μπερτομέου. Όπως είπε και ο ίδιος όσες φορές είχε βρεθεί μαζί μου, δεν είχε βρεθεί με κανέναν άλλον παράγοντα ομάδας που δεν είχε εγγυημένο συμβόλαιο.

Αυτό δείχνει και την σοβαρότητά του αλλά και το πόσο υπολογίζει τον Άρη και εμάς ως οικογένεια επιχειρηματική. Το σέβομαι αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπαιρνα μια λάθος απόφαση. Γιατί η κλειστή λίγκα έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλη σημασία το εγχώριο πρωτάθλημα. Γιατί δίχως εγχώριο πρωτάθλημα και μόνο με μια Euroleague πάμε να κάνουμε το Ευρωπαϊκό NBA. Αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο να το πουν επίσημα και να πράξουν ανάλογο».

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Μπερτομέου μετά το καλοκαίρι: «Όχι, από τότε όχι».

Για το τι περιμένει την επόμενη χρονιά: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει EuroCup. Θα υπάρχει το Fiba Champions League, αλλά και η Euroleague που θα παραμείνει η ίδια κλειστή λίγκα. Εγώ έτσι το βλέπω. Το θέμα είναι πως δεν είμαι εγώ στη μάχη. Σαν Άρης πρέπει να δούμε το συμφέρον του Άρη. Τώρα εγώ έχω την προσωπικότητα να κοιτάω το καλό όλων, όχι μόνο το δικό μας. Γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικές κινήσεις και να είχαμε επηρεάσει καταστάσεις διαφορετικά που θα ίσως βόλευαν παραπάνω τον Άρη.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Άρης είναι το καλό του μπάσκετ. Αν μια χρονιά δεν μπορούμε να βγούμε αρκετά ψηλά, ώστε ν΄ αξίζουμε να παίξουμε Ευρώπη, τότε καλύτερα να μην παίξουμε, να δυναμώσουμε και να παίξουμε με την αξία μας. Τώρα καταλαβαίνω πως υπάρχει αυτή η νοοτροπία, αλλά σαν Άρης θέλουμε να κερδίζουμε με το σπαθί μας και σαν Θεός του πολέμου αξίζουμε να το κάνουμε με το σπαθί μας».

Για το άρθρο 99 και την πορεία εξυγίανσης: «Πάμε πάρα πολύ καλά, είμαστε μπροστά από το πλάνο και ευελπιστούμε πως σε δυο χρόνια δεν θα έχει χρέη η Κ.Α.Ε.».

Για τα τηλεοπτικά του Fiba Champions League: «Υπάρχει κεντρική διαχείριση, υπάρχουν συζητήσεις, είμαι ενήμερος, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορώ ν΄ αναφέρω».

Για τη διαιτησία και το κατά πόσο ο κ. Παπακυριάκης θα έχει αρμοδιότητες σχετικά με αυτό το θέμα: «Μας έχουν υποσχεθεί ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όχι ότι θα κάνουν πράγματα υπέρ μας, αλλά ότι θα γίνουν πράγματα σωστά».

Για το ότι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ πήραν την μερίδα του λέοντος στις βραβεύσεις: «Δεν θεωρώ ότι οι διακρίσεις φαίνονται από το να πάρεις κάποιο βραβείο. Η διάκριση κερδίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από τους φιλάθλους μας. Αυτό που με απογοήτευσε είναι πως δεν υπήρχε κάτι όπως υπήρχε στο παρελθόν, να βραβευτεί η ομάδα με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων μιας και θα έπρεπε να είχαμε βραβευτεί. Ίσως σε κάποιους δεν θα άρεσε να πάρει παραπάνω βραβεία ο Άρης. Δεν πειράζει, εμείς θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο και με το σπαθί μας θα κερδίσουμε ότι βραβείο πρέπει να πάρουμε».

Για την βράβευση του Δημήτρη Πρίφτη: «Νιώσαμε δικαιωμένοι. Από εκεί και πέρα ο κόουτς ταιριάζει στη νοοτροπία μας, δηλαδή δουλειά, και να αφήσουμε τα έργα να μιλήσουν για εμάς και όχι να βγαίνουμε και να λέμε μεγάλα λόγια. Υπάρχει πολύ καλή χημεία, τον εμπιστευόμαστε, μας εμπιστεύεται και μόνο έτσι μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Με προγραμματισμό και σωστή δουλειά θα φτάσουμε εκεί που μας αρμόζει…».

Για να καταλήξει: «Εγώ, ίσως και από θέμα νοοτροπίας, προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα ορθολογικά και να βλέπω το συνολικό καλό. Κάτι που κάποιος που έχει μόνο τον Άρη στο μυαλό του ίσως δεν μπορεί να δει. Εγώ προσπαθώ εκτός από οπαδός να είμαι σωστός χειριστής, ώστε να παίρνονται οι σωστές αποφάσεις μακροπρόθεσμα.

Κάποιοι που αναρωτιούνται κάποιες φορές γιατί παίρνονται κάποιες αποφάσεις να μας δείξουν εμπιστοσύνη. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε λάθη. Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε και θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ένα λάθος που έχει γίνει.

Από εκεί και πέρα να ξέρει ο κόσμος ότι και λάθη να γίνουν δεν έχουν γίνει κακοπροαίρετα. Προσπαθούμε για το καλύτερο και από εκεί και πέρα θα φτάσουμε την ομάδα εκεί που της ανήκει ιστορικά».

To Top