Λάτσιο – Μπολόνια 1-2: Τρελαίνει κόσμο και κάνει όνειρα για Champions League (video)

Η Μπολόνια του Τιάγκο Μότα συνεχίζει απτόητη την πορεία της με στόχο την έξοδο στο Champions League, με τους ροσομπλού να υποτάσσουν με 2-1 την Λάτσιο στο “Ολίμπικο” κάνοντας ανατροπή και να πιάνουν την Αταλάντα στην 4η θέση του πίνακα.

Μεσοβδόμαδα, οι ποδοσφαιριστές της Λάτσιο έστησαν πάρτι στο “Ολίμπικο” μαζί με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς τους για να γιορτάσουν το 1-0 επί της Μπάγερν στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Champions League, όμως το απόγευμα της Κυριακής (18/02) το σενάριο γράφτηκε διαφορετικά.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έπεσε θύμα ανατροπής της -εκπληκτικής φέτος- Μπολόνια, με τους ροσομπλού του Μπάμπη Λυκογιάννη (μπήκε αλλαγή στο 85′) να επικρατούν με 2-1 και να πανηγυρίζουν την τέταρτη σερί νίκη στην Serie A, που τους έφερε στην 4η θέση μαζί με την Αταλάντα και τους κρατάει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στην Ευρώπη στο κορυφαίο επίπεδο.

Το ματς
Το πρώτο μέρος ήταν θεαματικό, με την Λάτσιο να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και να προηγείται στο 18′ με τον Ίσακσεν (δέχτηκε ωραία ασίστ από τον Ιμόμπιλε) αλλά να προδίδεται από ολέθριο σφάλμα του Προβεντέλ που έδωσε πάσα σε αντίπαλο μέσα στην περιοχή της ομάδας του και προκάλεσε ουσιαστικά την ισοφάριση του Αλ Αζούζι σε 1-1.

Η συνέχεια βρήκε το ματς να μην έχει καθαρές ευκαιρίες και να βρίσκεται σε εύθραστη ισορροπία, με τον Ζίρζκι να έρχεται όμως στο 78′ να εκτελέσει με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Κρίστιανσεν και να υπογράφει (με το 9ο του γκολ φέτος) μία σπουδαία νίκη για την Μπολόνια στη μάχη που δίνει για την έξοδο στην Ευρώπη.

ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Λάτσαρι (77′ Πελεγκρίνι), Πάτρικ (11′ Καζάλε), Χίλα, Μάρουσιτς, Γκεντουζί, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο (77′ Καμάντα), Ίσακσεν (65′ Πέδρο), Ιμόμπιλε (65′ Καστεγιάνος), Φελίπε Άντερσον
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Πος, Μπεουκέμα, Λουκουμί, Κρίστιανσεν (85′ Καλαφιόρι), Ορσολίνι (85′ Λυκογιάννης), Φέργκιουσον, Ελ Αζούζι (73′ Έμπισερ), Φαμπιάν (72′ Ουρμπάνσκι), Σαλεμάκερς (72′ Εντόι), Ζίρκζι

To Top