Λέω πως δε χάνει

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

Παίξε νόμιμα στο netbet casino

Οι αυξημένες Ισπανικές υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν χρόνο να ασχοληθώ με άλλες λίγκες έτσι όπως πρέπει, συνεπώς και σήμερα θα είμαι Ισπανία. Τις προάλλες ανέλυσα κατά κάποιο τρόπο την αδυναμία που έχουν πλέον οι έδρες να φτάσουν σε νίκες. Ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική της επανέναρξης και στην Πριμέρα έχουμε μόλις δύο άσους (Μπάρτσα, Βιγιαρεάλ) σε 8 ματς και αντίστοιχα στη Σεγούντα σε 8 ματς άλλους 2 (Πόνφε, Ράγιο). Σε 16 αγώνες 4 άσους δεν τους λες και πολλούς νομίζω και από ότι φαίνεται έτσι θα πάει το έργο.

Σήμερα διαλέγω το ματς Νουμάνθια – Κάντιθ. Εκτιμώ ότι 4 σερί ήττες είναι πάρα πολλές για την μόνη ομάδα της Ισπανίας που είναι οικονομικά υπόδειγμα (μέχρι τη διακοπή ήταν η μόνη που δεν χρωστούσε σεντς). Εννοώ τη Νουμάνθια. Εκτιμώ επίσης ότι πλησιάζει η στιγμή που μετά από 8 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο θα το πετύχει. Αν θα είναι σήμερα ή την επόμενη αγωνιστική δεν το ξέρω αλλά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι η Νουμάνθια θα κινδυνέψει. Το βασικότερό μου επιχείρημα έχει να κάνει με την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Κάριον. Δεν κάνεις τέτοια κίνηση όταν το μέλλον σου είναι σκοτεινό και τρισάθλιο, ούτε ο Κάριον είναι προπονητής που θα ασχοληθεί με τα χωράφια της Σεγούντα Β. Είτε κάτι έχεις υπλογίσει είτε κάστι ξέρεις και κάνεις τέτοια κίνηση.

Από την άλλη έχουμε τη Κάντιθ. Η χτεσινή ίσως ανέλπιστη ήττα της Αλμερία της έδωσε κουράγιο και ανάσα. Μπορεί να περάσει από μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Νουμάνθια διατηρώντας στη χειρότερη το +4 από την 3η Αλμερία. Είδα τη Κάντιθ με τη Ράγιο και δεν μου άρεσε. Αν οι Μαδριλένοι δεν κάνανε στο τέλος της «ζεμπεκιά» στην άμυνα, θα έχανε. Συνεχίζουν δηλαδή με τις γκρίζες εμφανησεις όπως αυτές προ της διακοπής. Η Νουμάνθια αντίστοιχα έχασε μεν στη δύσκολη Μιραντές αλλά μου άρεσε. Μπαλίτσα έπαιξε, άξιζε την ισοπαλία.

Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να επιχειρηματολογήσεις και να στηρίξεις στοιχηματική άποψη όταν επιλέγεις την ξερή ισοπαλία που θεωρώ σήμερα στο ματς πιθανή. Εξαιρώ βέβαια την περίπτωση, όπου μία ισοπαλία βολεύει αμφότερες τις ομάδες και είναι σχεδόν μονόδρομος. Εν προκειμένω η έως τώρα στατιστική είτε της Νουμάνθια που δε στρίβει ούτε με κουπί, είτε των εδρών που έχουν διαλυθεί, με ωθούν να πάω κόντρα στα νούμερα. Εκτίμησή μου λοιπόν ότι η Νουμάνθια σήμερα δε χάνει.

Επιλέγω αυτό το χάντικαπ διότι δεν «βλέπω» διπλό αλλά τα άλλα δύο σημεία να παίζουν εξ ίσου.

To Top