ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λίβανος: «Πολύ μπασκετική και έμπειρη ομάδα ο Άρης, δάσκαλος ο Μαρκόπουλος, τεράστια δυναμική το Παλέ»

Ο Γιάννης Λίβανος, προπονητής του Πανιωνίου, αντιμετώπισε τόσο τον Άρη όσο και τον ΠΑΟΚ σε φιλικά παιχνίδια τις προηγούμενες μέρες και είναι από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων που κοντράρονται την Κυριακή στο Παλέ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Μιλώντας στο Yellow Radio 92,8 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα στοιχεία του Άρη και του ΠΑΟΚ, στον Σούλη Μαρκόπουλο και στο γεμάτο Παλέ.

Για τον Πανιώνιο: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αισιόδοξη και ταυτόχρονα πολύ δύσκολη. Καθυστερήσαμε στον σχεδιασμό και στην κατάρτιση του ρόστερ λόγω και του οικονομικό, έχουμε κάνει αρκετά βήματα και συνεχίζουμε μπροστά».

Για τη φετινή Basket League: «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα φέτος και με την απουσία του Ολυμπιακού. Είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων με τον Παναθηναϊκό πρώτο, ακολουθούν Προμηθέας και ΑΕΚ και όλοι οι υπόλοιποι είναι πάνω-κάτω στα ίδια και περιμένουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Υπάρχουν πολλές ομάδες-ερωτηματικά, όπως είναι και ο Πανιώνιος, όλες θα κριθούν σε βάθος χρόνου και χρειάζεται υπομονή από όλους».

Για τον Άρη: «Αν και ένα φιλικό δεν μπορεί να δώσει και τα πιο ασφαλή συμπεράσματα, εντούτοις μου άρεσε πολύ η εικόνα του Άρη. Είναι μια ομάδα πάρα πολύ μπασκετική, διαθέτει παίκτες έμπειρους, η παρουσία του κόουτς Μαρκόπουλου δίνει στην ομάδα το στοιχείο της σκληρής άμυνας, τις πολύ καλές συνεργασίες, το διάβασμα του παιχνιδιού. Είχε αρκετές απουσίες ο Άρης στο φιλικό μας (σ.σ. Ντραγκίσεβιτς, Γκάγκιτς, Γκετσεβίτσιους), ωστόσο μου άρεσε πολύ.

Για τον Τζέλεν Μόρις: «Με εντυπωσίασε, είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης με πολύ μεγάλη ενέργεια. Ίσως έχει κάποια προβλήματα προσαρμογής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Του αρέσει να τρέχει στο γήπεδο και να επιτίθεται προς το καλάθι και φάνηκε πως έχει αξιοπρεπές σουτ. Σε πιο σεταρισμένο παιχνίδι θα πάει στο ένας εναντίον ενός.

Για το ρόστερ του Άρη: «Ο Τάλτον είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης, δημιουργεί και εκτελεί. Ο Μποχωρίδης πιστεύω πως θα είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας, ο Σλαφτσάκης είναι μαχητής. Όλοι οι ξένοι του Άρη χαρακτηρίζονται από ποιότητα και εμπειρία. Οι ψηλοί του μπορεί να μην είναι οι πιο γρήγοροι και οι πιο αθλητικοί, όμως σίγουρα είναι πολύ έξυπνοι και οι πιο μπασκετικοί. Και για αυτό περιμένω πως το παιχνίδι του Άρη θα ξεκινάει μέσα από τη ρακέτα. Δεν είναι κακό ότι ο Άρης πάει με δύο Αμερικανούς από τους έξι ξένους του. Και θεωρώ πως η ομάδα θα έχει πολύ καλή παρουσία φέτος, δε συζητάω το ενδεχόμενο να κινδυνέψει».

Για τον ΠΑΟΚ: «Μαζεύτηκε αργά για προετοιμασία και αυτός, όμως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο αρκετά ανταγωνιστικό με παίκτες έμπειρους που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν με εντυπωσίασαν οι ψηλοί ξένοι της ομάδας (σ.σ. Εγκεκέζε και Νόουλς) που είναι όμως αθλητικά παιδιά. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος για να συμμετάσχει σε δύο διοργανώσεις: το Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ελλάδα και δεν ξέρω πόσο θα τον επηρεάσει αυτό. Αγωνιστικά έχει πολύ ταλέντο επιθετικά και κινείται πολύ. Στην άμυνα είχε κενά σε σχέση με τον Άρη. Επιδιώκει το ανοιχτό παιχνίδι και τον υψηλό ρυθμό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ευνοεί αυτό μια ομάδα που δεν έχει βάθος στον πάγκο της.

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Είναι δάσκαλος, τρομερός προπονητής, οι επιτυχίες μιλούν από μόνες τους και αποτελεί ένα παράδειγμα για εμάς τους νεότερους προπονητές. Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε από τις ιδέες του και τον θαυμάζουμε. Έχει πάρα πολύ αγάπη για το μπάσκετ και φοβερή ενέργεια, ειδικά στην ηλικία που βρίσκεται. Τον αντιμετώπισα πρώτη φορά και έπαθα… σοκ από την ενέργεια που έβγαλε στη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα».

Για τη διετή απουσία του από τα παρκέ: «Δεν επηρεάζεται. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ζει με το μπάσκετ και για το μπάσκετ . Και στην περίοδο της απουσίας του είμαι σίγουρος πως ενημερωνόταν και παρακολουθούσε τις εξελίξεις».

Για το Παλέ και πως θα επηρεάσει το ντέρμπι: «Μιλάμε για το πιο μπασκετικό γήπεδο, να μην πω του κόσμου και ακουστώ υπερβολικός. Το Παλέ είναι από μόνο του άλλη ιστορία. Προσδίδει τεράστια δυναμική και όσο και αν είμαστε επαγγελματίες και έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες, νομίζω πως δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος σε ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο».

To Top