ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λίβας: «Θύμα ο Άρης, πασιφανές το δίκαιό του – Καταθέτουμε έφεση, άμεσα η νέα δίκη»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης, Αργύρης Λίβας, με αφορμή τη σκανδαλώδη απόφαση της ΕΠΟ για την υπόθεση Λάσκοφ.

Αρχικά ανέφερε:

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που συμβαίνουν. Αλλά για να είμαι ειλικρινής εγώ τα περιμένω όλα από τις δικαστικές αίθουσες, τελευταία έχω ένα μότο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, έχω μόνο σε πρόσωπα.

Για την υπόθεση είπε:

Η διαδικασία δεν αφήνει περιθώρια για εμπλοκή της ΠΑΕ Άρης. Ο δικηγόρος του Λάσκοφ και ο μάρτυρας που μίλησαν ήταν σαφέστατοι, ο Άρης δεν είχε καμία ευθύνη. Ο μάρτυρας εξήγησε και το κίνητρο του, ότι είχε μία σοβαρή επαγγελματική σχέση με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή. Μόλις είδα την συγκεκριμένη βεβαίωση κατάλαβα ότι είναι παραποιημένη. Αυτή η βεβαίωση ήταν ο τύπος της βεβαίωσης που ήταν πριν τρία και τέσσερα χρόνια. Η μορφή του εγγράφου πλέον έχει αλλάξει.

Η ΠΑΕ Άρης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατέθεσε πάνω από πέντε έγγραφα για να χορηγηθεί άδεια παραμονής στους ποδοσφαιριστές της. Για τον Ιντέγε, για τον Ματέο κατέθεσε ένα διαφορετικό έγγραφο, δεν χρειάζεται μεγάλη παρατηρητικότητα.

Αυτά τα έγγραφα πηγαίνουν σε έναν υπάλληλο που βλέπει άλλα 4-5 την ίδια μέρα. Δεν θα μπει η ΠΑΕ Άρης να πλαστογραφήσει ένα έγγραφο πριν από τέσσερα και πέντε χρόνια. Αν ήθελε να δώσει έγγραφο θα έδινε το τωρινό. Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαστε μόνοι μας, την κατάσταση την είπε ο ίδιος ο Λάσκοφ αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες.

Για το αν ο Άρης είναι θύμα στην υπόθεση:

Ο Άρης είναι σίγουρα θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Για τον Άρη δεν προκύπτει κανένα όφελος, μόνο κάποιες ενδείξεις επιστημονικής φαντασίας που δεν μπορούν να τιμωρήσουν μια ομάδα.

Για το αν έχουν πάρει το σκεπτικό:

Έχουμε πάρει το σκεπτικό, θα καταθέσουμε έφεση αύριο. Ευελπιστούμε βάσιμα ότι θα δικαιωθούμε, αλλά θα ζητήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, να ισχύσει η ποινή από την βαθμολογία της προηγούμενης περιόδου, όπως μας δίνει την ευκαιρία ο ΚΑΠ. Θα είναι παντελώς άδικο να ισχύσει από το επόμενο πρωτάθλημα, θα είναι αλλοίωση.

Είμαι αισιόδοξος, υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία, το δίκαιο του Άρη είναι πασιφανές. Πιστεύω στην άλλη εβδομάδα θα δικάσουμε και η απόφαση δεν θα αργήσει.

Για το σκεπτικό:

Ήταν ότι δεν μπορούσε να μην έχει συμμετοχή η ΠΑΕ Άρης. Δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό που καταδεικνύει την ευθύνη της ΠΑΕ Άρης, είναι αίολο.

To Top