ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίβερπουλ από τα παλιά! Μεγάλη νίκη (3-4) επί της Άρσεναλ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Λίβερπουλ μπορεί να ονειρεύεται ξανά μεγαλεία. Το χορταστικό 3-4 στο Emirates επί της Άρσεναλ έδειξε ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι στον σωστό δρόμο…

Πρωτάθλημα! Τίποτα άλλο! Αυτή ήταν η πρώτη λέξη που του είπαν, μόλις προσγειώθηκε στον πλανήτη του Μέρσεϊσαϊντ. Την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ σήκωνε ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Αγγλίας δεν υπήρχε Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ένας 23χρονος άγαρμπος επιθετικός που έπαιζε στην Ροτ-Βάις της Φρανκφούρτης! Εκείνος δεν δείλιασε.

Το παιχνίδι της… χρονιάς πιθανώς να διεξήχθη μόλις στην 1η αγωνιστική της Premier League, αφού στο “Έμιρεϊτς” η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-3 της Άρσεναλ σε ένα ντέρμπι γεμάτο τέρματα, ανατροπές και συναισθήματα. Ο Αρσέν Βενγκέρ με εκπλήξεις όπως ο Άλεξ Ιγουόμπι στην επίθεση και ο Ρομπ Χόλντινγκ στα στόπερ, ο Γίργκεν Κλοπ με τον Σαντιό Μανέ μπροστά και σχηματισμό 4-3-3 και οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να… ζεσταθούν οι “μηχανές”. Στο 30′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Σιμόν Μινιολέ έπιασε την προσπάθεια του Θίο Γουόλκοτ, μία επιτυχία που διήρκεσε μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

Στο επόμενο λεπτό, ο Άγγλος πήρε εκδίκηση από τον Βέλγο και άνοιξε το σκορ, με την απάντηση να έρχεται με ένα εκπληκτικό φάουλ του Φιλίπε Κουτίνιο στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Οι “κόκκινοι” μπήκαν πολύ δυνατά στο 2ο μέρος, εκμεταλλεύτηκαν ασυνεννοησία της άμυνας των “κανονιέρηδων” και έκαναν το 4-1 με τους Άνταμ Λαλάνα, Κουτίνιο και Μανέ. Ο Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν απάντησε πέντε λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγώνα (64′) και ο Κάλουμ Τσέιμπερς με κεφαλιά μείωσε σε 4-3 στο 75′, ωστόσο η αντεπίθεση σταμάτησε εκεί.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Τσέιμπερς, Μονρεάλ, Κοκλέν, Ελνενί (67′ Τζάκα), Γουόλκοτ, Ράμσεϊ (61′ Καθόρλα), Ιγουόμπι (59′ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Σάντσες

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μορένο, Λαλάνα (76′ Ορίγκι), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Φιρμίνο, Κουτίνιο (70′ Τζαν)

To Top