Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0: Οι ασταμάτητοι ρεντς έκαναν το “10 στα 10” και έβαλαν έξτρα πίεση στην Σίτι

Η Λίβερπουλ δεν έθελξε με την απόδοσή της όμως πήρε την ουσία απέναντι στην Γουότφορντ στο Άνφιλντ, με τους ρεντς να επικρατούν με 2-0 και να φτάνουν τις 10 σερί νίκες, που τους έφεραν στο +2 από την Μάντσεστερ Σίτι με ματς περισσότερο.

Η Λίβερπουλ μετρούσε 9 (σερί) νίκες και 1 ισοπαλία μέσα στο 2022 στην Premier League όμως φαίνεται πως η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Κλοπ, που αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στην Γουότφορντ. Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τις σφήκες να είναι καλύτερες και πιο δραστήριες στο χορτάρι, για να έρθει ωστόσο το 22ο λεπτό που άλλαξε τις ισορροπίες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όμως ο Άλισον σταμάτησε το πλασέ του Κούτσκα μέσα από την περιοχή και μόλις 34 δευτερόλεπτα αργότερα ήταν οι κόκκινοι εκείνοι που πανηγύρισαν. Ο προωθημένος Γκόμεζ έκανε τη σέντρα και ο Ζότα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής, για να πανηγυρίζει το 20ο γκολ του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ, το 14ο στο πρωτάθλημα και το 4ο με κεφαλιά (δεν υπάρχει άλλος που να έχει πετύχει περισσότερα με αυτό τον τρόπο).

Το γκολ πάντως αυτό δεν ήταν ικανό για να ανάψει το φυτίλι και να ξεσηκώσει την Λίβερπουλ, με τους ρεντς να παίρνουν μεν λίγο περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην έχουν πολύ μεγάλες φάσεις, με το σκορ αυτό να μένει μέχρι την ανάπαυλα και να αφήνει προβληματισμένο τον Κλοπ.

Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, με την Γουότφορντ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 57′ με το σουτ του Ζοάο Πέδρο από πλεονεκτική θέση (έφυγε ελάχιστα άουτ) και την Λίβερπουλ να αποκτάει μεν τον έλεγχο από το 60′ και μετά αλλά να απειλεί κυρίως από στατικές φάσεις και να αδυνατεί να “πνίξει” την αντίπαλό της για να “σκοτώσει” το ματς.

 

 

To Top