Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Ντέρμπι κορυφής στο Νησί! (video)

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Άνφιλντ», στο απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του πλανήτη σε μια αδυσώπητη μάχη για τον τίτλο της φετινής Premier League – Δείτε σε βίντεο μερικές από τις καλύτερες στιγμές των μέχρι τώρα συναντήσεων τους.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η 12η αγωνιστική της Premier League υποδέχεται την μεγάλη «συνάντηση» που όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου περίμεναν!

Οι Κόκκινοι έχουν με το μέρος τους την παράδοση, καθώς τρέχουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί εντός έδρας κόντρα στους Πολίτες. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ηττήθηκε η Λίβερπουλ εντός έδρας από τη Σίτι ήταν τον Μάιο του 2003 και αν η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ δώσει συνέχεια την Κυριακή, θα αυξήσει το προβάδισμα της στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, στη θύμησή τους έχουν και την περυσινή τους ήττα (2-1 στο «Έτιχαντ»), η οποία αποτέλεσε και την απαρχή του «comeback» της ομάδας του Γκουαρδιόλα. Συνεπώς, η διαφορά έξι πόντων που έχουν τη δεδομένη στιγμή μπορεί να ανατραπεί!

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, η πρωτοπόρος θα υποδεχθεί τη Σίτι και σε περίπτωση που πάει τη διαφορά τους στο +9-έχοντας αποδείξει ξεκάθαρα φέτος ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει- θα αποκτήσει τεράστιο αβαντάζ για να συνεχίσει ακάθεκτη προς το τρόπαιο.

Αν πάλι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάρει τη μεγάλη νίκη, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, τότε θα είναι ένα τεράστιο βήμα για μια ακόμη επική ανατροπή στην κούρσα του τίτλου.

Και όπως σε κάθε ντέρμπι που σέβεται τον εαυτό του, πριν την σέντρα διαδραματίζεται ένα παιχνίδι δηλώσεων και εντυπώσεων, ο Γιούργκεν Κλοπ,  στη συνέντευξη τύπου εξήρε την σπουδαιότητα του ντέρμπι, χαρακτηρίζοντας τον Γκουαρδιόλα ως τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Έντερσον Μοράις αποτελεί το νέο  «πονοκέφαλο», στα πλάνα του Καταλανού τεχνικού. Από την άλλη, ο Γιούργκεν Κλοπ (πέρα των μακροχρόνια τραυματισμένων και του Ζοέλ Μάτιπ που προστέθηκε πρόσφατα σ’ αυτούς) δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

To Top