Λίβερπουλ: Νοκ-άουτ ο Ρόμπερτσον, Τσιμίκας η πρώτη επιλογή για βασικός

Ο Άντι Ρόμπερτσον θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 4-5 εβδομάδες λόγω τραυματισμού, με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει πλέον ως πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου (8/8) φιλικού της Λίβερπουλ με την Μπιλμπάο αποδείχτηκε πως δεν ήταν επιπόλαιος.

Ο Σκωτσέζος μπακ υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις το περασμένο διήμερο και βάσει αυτών το ιατρικό επιτελείο των κόκκινων έκρινε πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 4-5 εβδομάδες προκειμένου να ξεπεράσει πλήρως το τραύμα του και να επιστρέψει ετοιμοπόλεμος.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τον Κώστα Τσιμίκα για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Έλληνα μπακ να είναι μάλιστα εξαιρετικός στο φιλικό κόντρα στην Οσασούνα την περασμένη Δευτέρα στο Άνφιλντ (είχε ασίστ στον Φιρμίνο στο δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ, σε ένά ματς που τελείωσε με σκορ 3-1 για τους Άγγλους) και να είναι πλέον η πρώτη λύση για να μπει στα παπούτσια του Ρόμπερτσον.

Όπως όλα δείχνουν ο πρώην άσος του Ολυμπιακού θα πάρει φανέλα βασικού στην πρεμιέρα της φετινής Premier League απέναντι στην Νόριτς, ενώ με δεδομένη την απουσία του Ρόμπερτσον για τουλάχιστον έναν μήνα, έχει προβάδισμα για να αγωνιστεί και στα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν με Μπέρνλι (21/8, εντός), Τσέλσι (28/8, εντός) και Λιντς (12/9, εκτός).

Όσον αφορά στον Ρόμπερτσον, βάσει του χρονοδιαγράμματος του ιατρικού τιμ, θα προσπαθήσει να επανέλθει στη δράση στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου και θα μπει στη μάχη του Champions League η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

To Top