ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λίποβι: “Τρομερή δουλειά ο Καστρίτης, ο Τολιόπουλος γίνεται σταρ μαζί του”

Στο ρόστερ της Προμετέι ξεχωρίζει ο Ολεξάντρ Λίποβι, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στα Τρίκαλα (2016-17) και στον Προμηθέα (2017-22).

Ο Ουκρανός περιφερειακός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα που δεν τους επέτρεψε να αγωνιστεί στο πρώτο «παράθυρο» του EuroBasket 2025.

Mιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Πέρσι μάς απέκλεισε η Τουρκ Τέλεκομ, ήμασταν τόσο κοντά και χάσαμε σε ένα κλειστό ματς. Φέτος έχουμε απέναντί μας τον Άρη. Δεν θα είναι εύκολο. Ο Άρης είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Μια ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα και έχει τρομερή πειθαρχία».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Γιάννη Καστρίτη στα Τρίκαλα;
«Ήλθα στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2016, σχεδόν πριν από οκτώ χρόνια για τα Τρίκαλα, μια μικρή ομάδα που έπαιζε για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Θυμάμαι ότι ο κόουτς έκανε τρομερή δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας! Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να πει σε κάθε παίκτη, έχει ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για τις δυνατότητες του κάθε παίκτη και τους στόχους της ομάδας. Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν. Ζητάει πειθαρχία στην άμυνα και στην επίθεση. Τώρα ο Τολιόπουλος γίνεται σταρ στην Ευρώπη μαζί του! Είναι καλός χαρακτήρας και για αυτό οι παίκτες του τον ακούν και ξέρουν ακριβώς τι θέλει από εκείνους».

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον Άρη;
«Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και δεν κέρδισα ποτέ στην έδρα του Άρη (γέλια)! Δεν κέρδισα κανένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Με έναν χρόνο στα Τρίκαλα και τρία χρόνια στον Προμηθέα. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κοντά να το πετύχω με τον Προμηθέα όμως χάσαμε στην παράταση. Ελπίζω τουλάχιστον να κερδίσουμε στη Ρίγα».

To Top