“Λαβωμένος”, αλλά αποφασισμένος στη… μάχη της Κρήτης

Το σημερινό παιχνίδι (16.30) στο Ρέθυμνο είναι για τον Άρη μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο και με νίκη να μπει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Η αποστολή του Άρη είναι πολύ δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ρέθυμνο έχει χάσει εντός έδρας μόνο από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο Άρης θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του εκτός έδρας και να έχει καλύψει στο τέλος του πρώτου γύρου τα… στραβοπατήματα με Κολοσσό και Ολυμπιακό. Νίκη επί του Ρεθύμνου τον βάζει σε μια άλλη… λογική στο πρωτάθλημα βάσει βαθμολογικής θέσης από αυτή που είχε η ομάδα όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι θέλουν να κερδίσουν μέσα στο Ρέθυμνο, να κερδίσουν και το Περιστέρι και να μπουν στον δεύτερο γύρο… ίσα βάρκα ίσα πανιά, με ρεκόρ 6-6 και τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας “ανοικτές”.

Είναι γεγονός πως το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, γιατί το Ρέθυμνο έχει καταφέρει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα του, εκτός από αυτά με τους δύο “αιώνιους” της Αθήνας, τα οποία έχασε στο τέλος με μικρές διαφορές.

Συν τοις άλλοις ο Άρης πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, γιατί έχει προβλήματα τραυματισμών που φάνηκαν πως τον επηρεάζουν, ακόμα και στο παιχνίδι με το Μαρούσι. Ο Γιώργος Μπόγρης προπονήθηκε ελάχιστα αφού είχε καταρχήν το διάστρεμμα και εν συνεχεία τη γαστρεντερίτιδα και είναι άγνωστο αν θα πάρει σήμερα χρόνο συμμετοχής. Ο Νταν Μαυραειδής είναι νοκ άουτ εδώ και μια βδομάδα με την τενοντίτιδα στον δεξί ώμο και οι πιθανότητες να μπει σήμερα είναι λίγες. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μπήκε… αναγκαστικά με το Μαρούσι, παρότι στο πλάνο ήταν να προφυλαχθεί λόγω της διάτασης στον δικέφαλο. Αυτοί οι τραυματισμοί έχουν φέρει έναν αποσυντονισμό στις προπονήσεις, τον οποίο καλείται να… εξαφανίσει η ομάδα στο παρκέ του κλειστού “Μελίνα Μερκούρη”.

To Top