Λαζανάς ή Στοΐνοβιτς στο δρόμο του Άρη

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας θα φέρει στον δρόμο του Άρη τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανθρακικό. Ο Απόλλων Σμύρνης ιστορικά είναι το πιο «βαρύ» όνομα, ενώ και οι δύο ομάδες έχουν παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Και στους δύο αντιπάλους υπάρχουν παλιοί γνώριμοι: ο Γιάννης Λαζανάς και ο Ζόραν Στοΐνοβιτς.

Αναλυτικά τα στοιχεία των δύο πιθανών αντιπάλων:

Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης (γνωστός κι ως Απόλλων Αθηνών), είναι η παλαιότερη ομάδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με έτος ίδρυσης το 1891 υπήρξε από τις παραδοσιακές ομάδες της Α’ Εθνικής, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα, οδήγησαν το σύλλογο στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League 2 (Γ’ Εθνικής), με στόχο την άνοδο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έχει ως έδρα το γήπεδο «Γιώργος Καμάρας» (Ριζούπολη) και προπονητή τον Στάθη Σταθόπουλο.

Στην διοίκηση είναι μέλος ο Νίκος Καρούλιας. Στο ρόστερ του ο Απόλλωνας διαθέτει ορισμένους αξιόλογους κι έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο πρώην επιθετικός του Άρη Γιάννης Λαζανάς, ο Δημήτρης Διαμάντης, ο τερματοφύλακας Θανάσης Κόης, ο Φώτης Κισκαμπάνης και ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος (αντίπαλος πριν δύο χρόνια στο Κύπελλο με τη φανέλα του Ασπρόπυργου).

Να σημειωθεί πως μόλις χθες προκρίθηκε στη Β’ φάση του Κυπέλλου ο Απόλλωνας, κερδίζοντας με 4-2 στη Ριζούπολη τον Πανηλειακό. Σκόρερ ήταν δύο φορές ο Διαμάντης κι από μία οι Κοροβέσης, Κισκαμπάνης.

Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός είναι ομάδα της Football League (Β’ Εθνικής) η οποία πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σάββας Παντελίδης και έχει βοηθό τον Ζόραν Στοΐνοβιτς (πρώην παίκτη του Άρη), με έδρα της το ΔΑΚ Κομοτηνής.

Στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγωνιστικές οι «κροκόδειλοι» έχουν από μία νίκη και μία ήττα με το ίδιο σκορ (1-0). Στην πρεμιέρα επιβλήθηκαν εντός έδρας της Καλλονής, όμως στη δεύτερη αγωνιστική έχασαν στα Χανιά από τον Πλατανιά. Στο ρόστερ των «πρασίνων» υπάρχουν ορισμένοι καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος, ο Νίκος Μπουτζίκος, ο Χρήστος Μίνγκας, ο Σέρχιο Πόνσε, ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, ο Νίκος Σουλτανίδης, ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης και ο Ντάνιελ Ουέλινγκτον.

Οι κίτρινοι είχαν γνωρίσει ήττα – αποκλεισμό κόντρα στον Πανθρακικό πριν από έξι χρόνια. Για την 3η φάση του Κυπέλλου, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, είχαν χάσει στην Κομοτηνή με σκορ 2-1 (27′ Σουάνης, 41′ Μουρατίδης – 61′ Κάσερες).

Για την ιστορία να θυμίσουμε τη σύνθεση του Άρη σ’ εκείνο το παιχνίδι: Πουρλιοτόπουλος, Ντομορό (46′ Γκουγκουλιάς), Αμπελάς (46′ Μωϋσιάδης), Κολτσίδας, Γόγολος, Γκαρσία, Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Κάσερες, Σανχούρχο, Μπενίσκος (46′ Βελώνης).

To Top