Λαζαρίδης: “Δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρω”

Δύσκολη απόφαση που έπρεπε, όμως, να πάρει και τελικώς το έκανε ήταν για τον Νίκο Λαζαρίδη η αποχώρηση του από τον Άρη. Αυτό υπογράμμισε ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Ο πρώην αρχηγός του Άρη υπογράμμισε πως “τα παιχνίδια της Ευρώπης θα μου μείνουν αξέχαστα. Κλείνει για μένα ένα πολύ σημαντικό πέρασμα από την ομάδα του Άρη” και αναφέρθηκε στο γκολ που έβαλε στο Βιθέντε Καλντερόν στη νίκη με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτη: “Είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου, θα την θυμάμαι για πάντα, όπως και όλος ο λαός του Άρη. Μεγάλη στιγμή είναι και η νίκη επί της Ρόζενμποργκ που μας έδωσε την πρόκριση στην διοργάνωση. Ήταν μια πάρα πολύ καλή βραδιά για την ομάδα μας. Θα μου μείνει αξέχαστη, όπως και το παιχνίδι μέσα στο Λεβερκούζεν, που δείξαμε τι εστί Άρης. Κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι τα δύο χρόνια που ήμουν στον Άρη. Ήταν η σπουδαιότερη εμφάνιση. Χάσαμε στο 89′, αλλά η ομάδα έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, χάσαμε κλασικές ευκαιρίες. Δεν κέρδισε ο καλύτερος, χάσαμε στο τελευταίο λεπτό”.

Ρωτήθηκε τι έλειψε τελικά και δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άρη και απάντησε πως “είναι προσωπική μου απόφαση. Ήθελα να συνεχίσω κάπου αλλού. Ευχαρίστησα τη διοίκηση για τα δύο χρόνια, ήταν δύσκολη για μένα αυτή η απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρω”, ενώ για την επόμενη μέρα της καριέρας του δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή κοιτάω να ξεκουραστώ. Τα υπόλοιπα τα έχω αναθέσει στον μάνατζέρ του και όταν έρθει η στιγμή θα το μάθετε και εσείς. Δεν θέλω να βάλω προϋποθέσεις. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Απλώς θέλω να ξεφύγω από τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε και μετά θα ασχοληθώ με το μέλλον”.

Για την αποτυχημένη χρονιά με τον Άρη επεσήμανε ότι “ήταν δύσκολη χρονιά αγωνιστικά, γιατί δεν πήραμε νίκες και βαθμούς που θέλαμε για να μπούμε στα πλέι οφ. Κάποιες συγκυρίες, κάποιες λεπτομέρειες έφταιξαν και η ομάδα δεν μπόρεσε να μπει στην Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έπρεπε να γινόταν από όλους μεγαλύτερη προσπάθεια”.

Για την παρουσία του κόσμου του Άρη υποστήριξε πως “και στα δύσκολα και στα εύκολα ήταν κοντά μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί πάντα στις δύσκολες στιγμές ήταν εκεί. Μπορεί να κάναμε κάποια λάθη, να μην τους κάναμε να νιώθουν περήφανοι γιατί δεν βγήκαμε Ευρώπη, αλλά ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα”.

Για το αν ο Ολυμπιακός δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα : “Νομίζω ότι στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανεβασμένος. Όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο. Ακολούθησε η πτώση του Παναθηναϊκού και η άνοδος του Ολυμπιακού που δίκαια τελικά έφθασε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

Για τα πλέι οφ: “Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών. Αν και δεν το εκμεταλλεύτηκε στον πρώτο γύρο τελικά στο φινάλε πήρε την ψηλότερη θέση. Αν και ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο τελικά τερμάτισε τέταρτος. Ξεκίνησε με νίκη στα πλέι οφ, η απόδοση του έπεσε στη συνέχεια και έχασε το ματς με τον Ατρόμητο. Όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο”.

Για τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος: “Ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε διάρκεια , καλή αγωνιστική συμπεριφορά που συνδυάστηκε με αποτελέσματα. ‘Όπως και ο Αστέρας που από τα τέλη του πρώτου γύρου και σε όλο το δεύτερο γύρο είχε μια σταθερή πορεία και έκανε μαζεμένες νίκες. Σίγουρα ήταν το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Η πρώτη θέση στα πλέι οφ παίζονταν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και στην κορυφή και στη μάχη της ουράς. Είναι λυπηρό που ο Εργοτέλης και ο Παναιτωλικός, υποβιβάστηκαν , δύο υγιείς ομάδες , με πολύ καλή δουλειά σε υποδομή , οργάνωση , και εγκαταστάσεις, Βέβαια όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Τα πράγματα άλλαξαν με το διπλό της Κέρκυρας”.
Τέλος ο έμπειρος σέντερ μπακ δήλωσε πως θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να παίζει ποδόσφαιρο , ενώ έδωσε πολλές πιθανότητες επιτυχίας στην Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί”.
Πηγή: Αθλητικό Μετρόπολις

 

To Top