ΜΠΑΣΚΕΤ

Λαμπρόπουλος: “Ο Άρης, ο Καστρίτης και… η Μπόκα”

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε το προνόμιο να αγωνιστεί στην Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία η κιτρινόμαυρη οικογένεια διατηρεί σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο έμπειρος αθλητής μίλησε στο «Yellow Radio» για τη μοναδική εμπειρία που είχε, τον Γιάννη Καστρίτη που γνωρίζει από τα παλιά, αλλά και την επόμενη φιλόδοξη φουρνιά του αργεντίνικου μπάσκετ.

-Πόσο σημαντικό είναι να φορά, την φανέλα, μιας από τις δημοφιλέστερες ομάδες του πλανήτη;

Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο. Όχι όπως είναι στο ποδόσφαιρο που γίνετε χαμός. Αλλά και να αγωνίζεσαι στην μπασκετική ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς είναι πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με άλλες ομάδες. Το ωραίο είναι ότι περπατάς στον δρόμο και σε ξέρουν όλοι. Είναι πολύ μεγάλο σωματείο.

-Εαν έχει δει πανό του Άρη στις κερκίδες του γηπέδου.

Στο ποδόσφαιρο έχω δει αρκετά πανό του Άρη. Στο μπάσκετ δεν έχω παρατηρήσει.

-Εάν τον ρώτησαν οπαδοί για τον Άρη:

Όχι ο κόσμος, όχι ο φίλαθλος, αλλά οι ποδοσφαιριστές που ήταν να έρθουν για το φιλικό με τον Άρη, πρόπερσι. Με ρωτούσαν για την χώρα, τη Θεσσαλονίκη, τι θα φάνε που θα πάνε.

-Για το αργεντίνικο μπάσκετ:

Μετά τη χρυσή φουρνιά, κάναν μια κοιλιά και τώρα βγαίνουν νέοι παίκτες. Έχουν καλές ακαδημίες και κάνουν καλή δουλειά. τους βοηθάει ότι φέρνουν και καλούς ξένους παίκτες, οι οποίοι ανεβάζουν το επίπεδο.

-Για τον Γιάννη Καστρίτη που συνεργάστηκαν στον Αρκαδικό:

Το ξεκίνημα με τη Κύμη δεν ήταν το καλύτερο. Εαν δεν κάνεις καλές επιλογές ξένων, δεν πάει καλά η δουλειά. Πήγε στον Άρη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, ιδιαίτερα από βαθμολογικής άποψης. Έδειξε και με τη δουλεία του και με τις νίκες ότι ο Άρης έπρεπε να είναι σε υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία. Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είναι Έλληνας νέος προπονητής και μπορεί να πετύχει πολλά.

– Για το όρι, αν και 36 ετών, συνεχίζει να παίζει και μάλιστα σε υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα:

Εάν δεν αντέχουν τα πόδια σου, δεν πας πουθενά. Δεν έχω βάλει όριο, ακόμα. Βλέπουμε, όσο αντέχω.

– Για την Εστουντιάντες:

-Δεν ξεκίνησε καλά. Έκανε αρκετές αλλαγές παικτών. Εγώ ήρθα στα μέσα της περιόδου. Είμαστε πολύ κοντά στην σωτηρία. Είμαστε δύο νίκες πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχουμε το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας με όλους.

To Top