Λαπόρτα: “Για μένα ο Μέσι θα είναι πάντα στην Μπαρτσελόνα, με στεναχωρεί ό,τι έγινε”

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, καθώς και η ανάγκη να τον τιμήσουν για την προσφορά του ήταν θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση του συλλόγου, με τον Τζουάν Λαπόρτα να υποστηρίζει πως ό,τι έγινε τον στενοχωρεί.

Την Πέμπτη (16/6) πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα και εκτός από την πρόταση της διοίκησης Λαπόρτα για πώληση του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων του συλλόγου και του 25% των τηλεοπτικών, που υπερψηφίστηκε, συζητήθηκε και το θέμα του Λιονέλ Μέσι.

Ο άλλοτε πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Γκασπάρ, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που αποχώρησε ο Αργεντινός σταρ και ζήτησε από τον Τζουάν Λαπόρτα, να τον τιμήσει.

“Είναι η κληρονομιά της Μπαρτσελόνα. Του αξίζει να μπορούμε να τον θυμόμαστε όλη μας τη ζωή για το τι έχει δώσει στη ομάδα. Δεν θα ήταν δίκαιο ένας μύθος, όπως ο Μέσι, να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει σημασία ότι παίζει στην Παρί, δεν πειράζει. Είναι μύθος και θα είναι για μια ζωή. Σας ζητώ, Πρόεδρε, να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρός άνδρας των “μπλαουγκράνα” πήρε τον λόγο, εξηγώντας πως ό,τι συνέβη με τον Μέσι τον στεναχωρεί ακόμα, ενώ για ακόμα μία φορά επισήμανε ότι οι συνθήκες τούς ανάγκασαν να τον διώξουν.

“Με στεναχωρεί από τότε που συνέβη. Για μένα ο Λίο θα είναι πάντα στην Μπαρτσελόνα. Οι περιστάσεις μάς ανάγκασαν να κάνουμε αυτό που κάναμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να χαλάσει την αναγνώριση που πρέπει να του δώσουμε και αργά ή γρήγορα, ελπίζω σύντομα, να τον τιμήσουμε.

Αυτός ο παίκτης μάς χάρισε τόσα χρόνια δόξας και χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα τελευταία 20 χρόνια της Μπάρτσα. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Με στεναχωρεί και θα πρέπει να το λύσουμε. Σε κάθε περίπτωση, θα θυμόμαστε πάντα όλα όσα έχει κάνει”.

To Top