Λαπόρτα: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνει ο Μέσι»

Ο Ζοάν Λαπόρτα δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ζοάν Λαπόρτα στις πανηγυρικές πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του στην προεδρία της Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να μη ρωτηθεί για το μείζον θέμα του Λιονέλ Μέσι. Ο ηγέτης της ομάδας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ο κίνδυνος αποχώρησής του είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Ο νέος διοικητικός ηγέτης του συλλόγου δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει.

«Βλέποντας τον Μέσι να έρχεται να ψηφίσει μαζί με τον γιο του ήταν κάτι που με επηρέασε. Αγαπά την Μπαρτσελόνα και το έδειξε. Δεν μπορώ να… πουλήσω ψεύτικες υποσχέσεις. Θα γίνει πρόταση ανανέωσης, αλλά είναι στο χέρι του. Τα χρήματα δεν παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο για τον Λέο. Θα μιλήσω μαζί του, αλλά δεν ξέρω αν θα τον πείσω. Πάντως το βέβαιο είναι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες για να ανανεώσει», τόνισε ο Λαπόρτα.

Ο νέος πρόεδρος της «Μπάρτσα» έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και μια από τις μεγαλύτερες είναι το δυσθεώρητο χρέος που «καθαρό» αγγίζει τα 488 εκατ. ευρώ και μικτό είναι 1,173 δισ. ευρώ!

«Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και θα υπηρετήσουμε με αισιοδοξία τον σύλλογο. Είμαι σίγουρος πως η Μπαρτσελόνα θα γίνει σύντομα και πάλι αυτάρκης και πως οι χαρές θα επιστρέψουν. Σίγουρα θα έχουμε δυσκολίες, αλλά χωρίς καταστροφολογία και με θετικό πνεύμα θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε.

To Top