Λατινοαμερικάνικη «μάχη» με φόντο την τετράδα

Η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία, κοντράρεται με την Κολομβία στο «Εστάντιο Καστελάο» της Φορταλέζα με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η «σελεσάο» χωρίς να εντυπωσιάζει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ και με το παιχνίδι της να στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στον Νεϊμάρ, στη φάση των «16» ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Χιλής, στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον καλείται να κάνει ακόμη ένα βήμα και να κλείσει μια θέση στην τετράδα.

Σε αντίθεση με τη Βραζιλία, η Κολομβία μέχρι τώρα πραγματοποιεί πολύ πειστικές εμφανίσεις και με την άνετη νίκη επί της Ουρουγουάης , χάρη στις εμπνεύσεις του ταλαντούχου Χάμες Ροντρίγκεζ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά.

Νεϊμάρ vs Χάμες Ροντρίγκεθ

Δύο από τα μεγάλα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ και ο Χάμες Ροντρίγκεζ θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο στον προημιτελικό της Παρασκευής, όμως μόνο για έναν υπάρχει θέση στην τετράδα.

Δύο πραγματικοί ηγέτες σε ηλικία μόλις 22 ετών έχουν αναλάβει ο καθένας από την πλευρά του να οδηγήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του όσο πιο μακριά γίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο 22χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μετά την αποχώρηση του Ροναλντίνιο αποτελεί τον νέο ηγέτη της «σελεσάο» και το αποδεικνύει σε κάθε ματς. Ο Νεϊμάρ με τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στο Μουντιάλ έχει πάρει από το χέρι τη
Βραζιλία και προσπαθεί να την πάει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ο Χάμες Ροντρίγκεζ, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός για τον οποίο το περασμένο καλοκαίρι η Μονακό ξόδεψε 45 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της έχει αφήσει άφωνο το ποδοσφαιρικό κοινό με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Μπορεί η απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο να αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την Κολομβία, ωστόσο στο πρόσωπο του επιθετικού της Μονακό έχει βρει τον Χάμες Ροντρίγκεζ, ο οποίος με πέντε γκολ σε τέσσερα ματς έως τώρα έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Η προϊστορία

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ακόμη 25 φορές, με τη Βραζιλία να μετρά 15 νίκες, την Κολομβία μόλις δύο, ενώ οκτώ παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2012 σε φιλικό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη (1-1).

Πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι/4-2-3-1): Ζούλιο Σέζαρ – Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο – Φερναντίνιο, Παουλίνιο – Χούλκ, Νεϊμάρ, Όσκαρ – Φρεντ.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν/4-2-3-1): Οσπίνα – Ζουνίγκα, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο – Αγκιλάρ, Σάντσεζ – Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Ιμπάρμπο – Γκουτιέρεζ.

πηγή: novasports.gr

To Top