Λατσίνογλου: “Πώς δημιουργήθηκε η ‘μαύρη τρύπα’ των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στον ΑΣ”!

Το μέλος του Ερασιτέχνη Άρη Χρήστος Λατσίνογλου μίλησε για την επεισοδιακή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη την Τετάρτη το βράδυ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΣ: «Είναι σημαντικό τοι οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, από τη στιγμή που το χρέος αγγίζει τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,9 είναι στην εφορία. Το πώς προέκυψε αυτό είναι προφανές. Όταν τα βασικά του έσοδα προέρχονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις των ΠΑΕ και ΚΑΕ και πέρσι αντί για 528 χιλιάδες ευρώ, εισέπραξε 67 χιλιάδες, καταλαβαίνετε τί συμβαίνει. Δεν γίνεται να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, όταν δεν έχεις τα έσοδα που πρέπει να έχεις. Πρέπει αν οριοθετηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην οικογένεια του Άρη, ώστε όλοι να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην «μάνα», όπως λένε του Άρη. Γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και δεν θέλουμε να βάλουμε τη θηλια στο λαιμό κανενός. Γι’ αυτό το λόγο αφήνουμε στην άκρη τα όσα μας χρωστάει η ΠΑΕ και θέλουμε να δίνει αυτά που οφείλει από εδώ και πέρα».

Για τον Θωμά Γιώτα: «Ο Γιώτας αγαπάει τον Άρη. Αυτό είναι δεδομένο. Παλιά είχε κάνει μια ταμειακή διευκόλυνση στον ΑΣ ύψους 73.400 ευρώ. Στη σύμβαση που υπεγράφη όταν του δώσαμε το ΤΑΠ, αυτή προέβλεπε ότι αν και εφόσον ήταν κερδοφόρο το τμήμα όσα κέρδη υπάρχουν μέχρι το ποσό της ταμειακής διευκόλυνσης θα το κρατήσει ο Γιώτας. Επαναλαμβάνω πως ο Γιώτας αγαπάει τον Άρη, ωστόσο, το θέμα των οφειλών προς το πρόσωπό του είναι μια πραγματικότητα».

Για την επόμενη ημέρα στον Ερασιτέχνη: «Η ουσία είναι το πόσο ισχυρή και αξιόπιστη θα είναι η νέα διοίκηση. Εγώ δεν ήμουν υπέρ του να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Ωστόσο, αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία και το σέβομαι. Η αρχική προταση ήταν να δημιουργθεί ένα ολιγομελές, 5μελές ή 7μελές δ.σ., ωστόσο, για καλύτερο έλεγχο Για καλύτερο έλεγχο αποφασίστηκε αυτό να είναι 15μελές. Η νέα διοίκηση πρέπει να πάρει πίστωση χρόνου, όπως κάθε νέα διοίκηση. Για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου πρέπει κατά τη γνώμη μου όλοι οι σύνδεσμοι, οι οποίοι αγαπούν τον Άρη και εκφράζουν την άποψή τους πρέπει να συμμετέχουν και αυτοί μέσα στον ΑΣ. Να υπάρχουν εκπρόσωποι και από τον Super 3 και από την ΚΜΑ στο ΔΣ του Ερασιτέχνη.».

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του ΑΣ: «Τα ελλείματα των τμημάτων υποδομής του Άρη δεν ξεπερνούν το 5% των συνολικών τους εσόδων. Από πέρσι είχαμε αποφασίσει να κάνουμε σε όλα τα τμήματα περικοπή από 20-25% ώστε να γίνουν κερδοφόρα και το κάναμε. Το θέμα είναι να γίνει διακανονισμός των οφειλών με ΠΑΕ και ΚΑΕ».

To Top