Λαϊκή απαίτηση στο Περιστέρι η νίκη επί της ΑΕΚ

Μπορεί ο Ατρόμητος να είναι αδιάφορος βαθμολογικά και την Κυριακή η νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ να μην είναι «μονόδρομος» σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι, όμως, αυτοσκοπός για τον κόσμο της ομάδας.

Αυτό αποτυπώνεται στα διάφορα φόρουμ και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο Ιντερνετ, όπου η κοινή συνισταμένη στις (εξαιρετικά πολλές) τοποθετήσεις των οπαδών των «κυανόλευκων» είναι η εξής: «Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Δώστε απάντηση με νίκη». Τι εννοούν στο Περιστέρι; Αναφέρονται στον προπέρσινο τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0 στο ΟΑΚΑ, όπου ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου είχε μετατραπεί για ακόμη μία φορά σε… πεδίο μάχης.

Τότε που το ματς δεν είχε παιχτεί ολόκληρο (αλλά η λήξη του σφυρίχτηκε κανονικά από τον Κάκο), αφού υπήρξε εισβολή οπαδών της Ενωσης και -εκτός των άλλων σκηνικών βίας- επίθεση κάποιων εξ αυτών στους παίκτες του Ατρόμητου που είχαν αναγκαστεί να χρησιμοποιήσουν πόδια και χέρια για να αμυνθούν (μπροστά από τη θύρα όπου φιλοξενούνταν οι οικογένειές τους).

Τότε, μάλιστα, η απονομή είχε γίνει (επίσης) κανονικά παρά το «βομβαρδισμένο τοπίο» και το βράδυ εκείνο φαίνεται πως έχει μείνει χαραγμένο για τα καλά στη μνήμη των οπαδών του «αστεριού» που δεν επιθυμούν απλώς, αλλά απαιτούν νίκη της ομάδας τους την Κυριακή στο Περιστέρι.

Επί της ουσίας, ζητούν από τον Γιώργο Παράσχο και τους ποδοσφαιριστές του να «υπογράψουν τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League», στην περίπτωση που τα πειθαρχικά όργανα δεν την τιμωρήσουν με αφαίρεση βαθμών.

Ενας επιπλέον λόγος που οι οπαδοί απαιτούν μόνο νίκη την Κυριακή είναι ότι δεν θέλουν να δουν εμφάνιση ανάλογη της αναμέτρησης με τον Αρη που έδωσε δικαίωμα για πολλά σχόλια. Είναι, άλλωστε, νωπές οι μνήμες από τα λαϊκά δικαστήρια με ξεκάθαρες κατηγορίες των οπαδών.

Πηγή: sentragoal.gr

 

To Top