Λαϊμπίρ για τους Σικάγο Μπουλς: “Hταν κλαψιάρηδες”

Ο Μπιλ Λαϊμπίρ σήκωσε το γάντι που… πέταξε ο Μάικλ Τζόρνταν στα δύο νέα επεισόδια του “The Last Dance” και χαρακτήρισε κλαψιάρηδες τους Σικάγο Μπουλς για το περιστατικό των τελικών της ανατολικής περιφέρειας του 1991.

Εν αντιθέσει με τον Αϊζάια Τόμας, που θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους, ο Μπιλ Λαϊμπίρ δεν… άντεξε και σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Μάικλ Τζόρνταν στα δύο νέα επεισόδια του “The Last Dance” αναφορικά με την κόντρα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90.

Ο σέντερ των “Bad Boys” χαρακτήρισε κλαψιάρηδες τους παίκτες των Σικάγο Μπουλς και δικαιολόγησε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση εκείνου και των συμπαικτών του να αποχωρήσουν από το τελευταίο παιχνίδι των τελικών της Ανατολής το 1991, δίχως να δώσουν τα χέρια στους αντιπάλους τους.

“Γιατί να μετανιώνω σήμερα; Δεν με ενδιαφέρει τι λένε τα μίντια για μένα. Ποτέ δεν με ενδιέφερε. Αυτό που ήθελα ήταν να κερδίζω αγώνες και πρωταθλήματα, κι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προκειμένου να φτάσω στο απόλυτο των ικανοτήτων μου και της ομάδας. Κι αυτό καταφέραμε. Ήμασταν οι πρωταθλητές. Ο Μάικλ Τζόρνταν κι οι Σικάγο Μπουλς κλαψούριζαν για ενάμιση χρόνο για το πόσο κακοί ήμασταν για το παιχνίδι, αλλά κυρίως έλεγαν ότι είμαστε κακοί άνθρωποι. Δεν ήμασταν! Ήμασταν απλώς παίκτες που κέρδιζαν και αυτό μου… κόλλησε γιατί δεν ήξεραν ποιοι είμαστε ατομικά και απο ποιες οικογένειες προερχόμασταν. Όλα αυτά τα κλαψουρίσματα όμως, με έκαναν να μην θέλω να τους δώσω το χέρι μου. Ήταν απλά κλαψάρηδες. Κέρδισαν τη σειρά (το 1991), τους δίνω τα εύσημα γι αυτό: ήμασταν μεγάλοι ηλικιακά, μας προσπέρασαν. Αλλά ΟΚ, ας προχωρήσουμε” ήταν οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες που είπε ο Μπιλ Λαϊμπίρ στο ESPN για το θέμα, λίγες εβδομάδες αφότου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θεωρεί ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

To Top