ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Λείπουν ομάδες σαν τον Άρη από την Α’ Εθνική»

Ο προπονητής της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον Άρη για το πώς είδε τους «κίτρινους» και για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όταν μια ομάδα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και ξαφνικά αναγκάζεται ν΄ αναπροσαρμόσει τις προπονητικές μονάδες, την ένταση και γενικά όλο τον προγραμματισμό, να γίνουμε ‘γκουρού’ για να ξανακάνουμε 20-25 μέρες προετοιμασία, καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ άσχημο, όχι μόνο για εμάς αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά που συμβαίνουν ελπίζω κάποια στιγμή να λυθούν».

Για τον Άρη: «Ο Άρης και πολύ καλό υλικό έχει και γενικά είναι αδιανόητο να παίζει στην Φούτμπολ Λιγκ. Θεωρώ ότι θα είναι περαστικός από αυτήν την κατηγορία όπως ήταν και πέρσι και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει γιατί πραγματικά λείπουν ομάδες σαν τον Άρη από την Α’ Εθνική».

Για τον αντικειμενικό στόχο της Κέρκυρας φέτος: «Ρεαλιστικά θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς αρχικά να έχουμε δύο ομάδες από κάτω μας. Σίγουρα στόχος είναι η σωτηρία από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε τις βάσεις, γιατί ξέρετε όταν μια ομάδα πέφτει, επανέρχεται, ξαναπέφτει, ειδικά την περσινή χρονιά που έπεσε με πολύ άδικο τρόπο δεν μπορεί να βρει σταθερότητα. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να μπουν επιτέλους αυτές οι βάσεις και να έχει διάρκεια η ομάδα και για την επόμενη χρονιά δουλεύοντας από φέτος αλλά ο στόχος ρεαλιστικά είναι στο τέλος της χρονιάς να βάλουμε δυο ομάδες από κάτω».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον αγώνα: «Όχι ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι γιατί πολύ απλά ήταν το δεύτερο σε σειρά φιλικό, θέλαμε να πάρουν όλα τα παιδιά από 90 λεπτά. Πιστεύω το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο αλλά είδα και θετικά και αρνητικά πράγματα. Για αυτό όμως γίνονται τα φιλικά, για να διορθώνουμε πράγματα και να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα».

Για τα θετικά που είδε από την ομάδα του: «Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε αρκετές προϋποθέσεις, όχι ευκαιρίες, για να πραγματοποιήσουμε κάποιο γκολ. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, από εκεί και πέρα στο β ημίχρονο ήταν που προσπάθησε και ο Άρης παραπάνω και εμάς μα κατέβαλε μια κούραση που ήταν λογική γιατί δεν αλλάξαμε κανένα παιδί μέχρι το 78-80’ και ο Άρης ισοφάρισε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να δεχτούμε.

Από εκεί και πέρα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μπορούσαμε να κάνουμε το 1-2 με τον Γεωργίου, από εκεί και πέρα έγινε το 2-1 για τον Άρη. Αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα, εμάς μας ενδιαφέρει να δουλέψουμε να λειτουργούμε καλά ανασταλτικά και να μετουσιώνουμε τις ευκαιρίες μας».

To Top