ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λειβαδιώτης: “Ο Μπράουν έχει προσωπικότητα, αν του δώσεις δικαίωμα βάζει και 30 πόντους”

O Χριστόφορος Λειβαδιώτης, προπονητής του Κεραυνού Στροβόλου μίλησε για τον Κεν Μπράουν τον οποίο αντιμετώπισε φέτος για τα προκριματικά του Basketball Champions League, ενώ τον είχε παρακολουθήσει στα περάσματα του από Κύπρο και Ελλάδα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Τον Κεν Μπράουν τον ξέρω από πολύ παλιά. Είχε παίξει στον Κεραυνό πριν πάει καν στον Κόροιβο. Τους παίξαμε στον τελευταίο προκριματικό.

Χάσαμε στην έδρα μας με 15 πόντους και στην λιθουανία παραλίγο να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Ο Μπράουν στους αγώνες αυτούς ήταν παίκτης κλειδί, μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να σκοράρει. Αν του δώσεις δικαίωμα μπορεί να βάλει και 30 πόντους. Έχει μόνο κάποια κενά στην άμυνα, λόγω και της σωματοδομής του.

Αυτό που μετράει όμως είναι ότι έχει προσωπικότητα, δεν θα φοβηθεί να κάνει το τελευταίο σουτ. Μπορεί τόσο να βγει μπροστά όσο και να ανταπεξέλθει σε δευτερεύοντες ρόλους.

Για το αν μπορεί να έχει έναν ρόλο ηγέτη:

Το έχει δείξει και στον Κόροιβο. Είχε παιχνίδια που τα κέρδισε μόνος του.

Έρχεται στην μέση της χρονιάς, αλλά έχει αλλάξει πολλές φορές ομάδα στα μέσα της χρονιάς, οπότε το ξέρει αυτό το σενάριο και θα είναι και εύκολη η προσαρμογή.

Για το αν είναι ανησυχητικό ότι ο Μπράουν αλλάζει συχνά ομάδες:

Ο Άρης δεν θα τον παντρευτεί, ο Άρης θέλει έναν παίκτη που θα του δώσει άμεσες λύσεις για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και να ξεφύγει περισσότερο στην βαθμολογία.

Για το αν θα ταιριάξει με τον Άρη:

Παρακολουθώ σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Α1. Ο Άρης είναι άλλη ομάδα με τον Μποχωρίδη, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα είναι στημένη γύρο του.

Θεωρώ ότι ο Μπράουν θα δέσει πολύ καλά μαζί του, τόσο στο παραγωγικό όσο στο οργανωτικό.

Για το ότι ο Τάλτον ενδέχεται να μην άντεξε και το βάρος της φανέλας του Άρη:

Ο Άρης δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα, έχει απίστευτο βάρος φανέλας. Σίγουρα ο Τάλτον έχει κάποια ατομικά στοιχεία που έχει δείξει, αλλά ο Άρης είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να είσαι ένα παιδί σκληρό πνευματικά.

Θεωρώ ότι ο Μπράουν είναι ένα παιδί πιο εξασκημένο σε τέτοιες καταστάσεις.

Για το ότι ομάδες όπως ο Άρης είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας:

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουμε συνηθίσει να είναι στην ελίτ αλλά τώρα είναι πιο πίσω. Ο Ηρακλής θέλει να κάνει μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Αυτές τις ομάδες τις κρατάει ο κόσμος τους, και θεωρώ ότι θα βρουν τον δρόμο τους ξανά.

Για τον Μποχωρίδη και αν έχει την ευκαιρία να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω:

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, και ο Άρης να εκμεταλλευτεί τον Μποχωρίδη, και ο Μποχωρίδης να επωφεληθεί από τον Άρη. Μην ξεχνάμε ότι και ο Σλούκας και ο Παπανικολάου μετά τον Άρη πήραν αυτοπεποίθηση και διέπρεψαν.

Για τον Κεραυνό Στροβόλου:

Η ομάδα είναι καλά, έχει κερδίσει πρωταθλήματα και στόχος είναι να κάνει και στην Ευρώπη το βήμα παραπάνω.

Για το αν έχει κάποια συμπάθεια και στον Άρη:

Όταν ήμουν μικρός ήμουν Πανιώνιος και είναι και προπονητής ένας Κύπριος πολύ φίλος μου, ο Λινος Γαβριήλ που θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος από την εποχή μας που ασχολείται με το μπάσκετ και να μην συμπαθεί τον Άρη. Ο Άρης και η Εθνική του 87′ έχουν βάλει το μπάσκετ στα σπίτια μας και αυτό δεν το ξεχνάει κανείς.

Για το πόσο μεγάλη απόσταση υπάρχει μεταξύ Ελληνικού και Κυπριακού μπάσκετ:

Είναι 2-3 ομάδες στην Κύπρο που θεωρώ ότι θα μπορούσαν να σταθούν στην Α1. Πήγαμε το καλοκαίρι και εμείς και παίξαμε φιλικά στην Λήμνο, θεωρώ ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι κάποιες ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν στην Α1, όπως και κάποιοι Κύπριοι προπονητές.

Για το ότι έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στην Κύπρο για τρία σερί χρόνια:

Τα τελευταία τρία χρόνια πάνε καλά τα πράγματα, τόσο με εμένα όσο και με την ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

To Top