ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεκμπέλο για Μπάσα: “Με ελβετική νοοτροπία, γι αυτό και έπαιξε σε μεγάλες ομάδες”

O πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Αρτούρ Λεκμπέλο μίλησε για τον Μίγκεν Μπάσα, τον Αλβανό μέσο με τον οποίο συμφώνησαν οι κιτρινόμαυροι.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 98.8:

Για τον Μπάσα είπε:

Ο Μπάσα είναι και παίκτης της εθνικής ομάδας της Αλβανίας. Τώρα με προπονητή τον Πανούτσι δεν τον έχει επιλέξει αλλά και πολλούς άλλους. Τα παιδιά που είναι στην Αλβανία γενικά δεν είναι ευχαριστημένοι με τον Πανούτσι επειδή θέλει να κάνει ανανέωση στην ομάδα κάτι που δεν αρέσει στους ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα που έχει φέρει η εθνική ομάδα είναι αρνητικά. Ο Μπάσα ήταν βασικός παίκτης ήταν ένα βασικό γκρουπ τότε αλλά τώρα που γίνεται η ανανέωση έχει χαλάσει.

Μακάρι να βγει σε καλό ότι κάνει ο Πανούτσι αλλά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν είναι ικανοποιητικά και ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένοι. Ο Μπάσα είναι παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία έχει άλλη νοοτροπία. Άλλο να έχεις μεγαλώσει στην Αλβανία ή στο Κόσοβο και διαφορετικά να έχεις μεγαλώσει στην Ελβετία. Η ποδοσφαιρική νοοτροπία είναι διαφορετική. Έχει την ελβετική νοοτροπία γι’αυτό έχει παίξει και σε μεγάλες ομάδες, στο Τορίνο, στην Αταλάντα και στην Μπάρι. Σαν φυσική κατάσταση είναι καλός γιατί οι Ελβετοί δουλεύουν σχεδόν στα προγράμματα που έχουν και ο Γερμανοί.

Για το αν θα προσαρμοστεί σύντομα στον Άρη είπε:

Επειδή έρχονται πολλοί παίκτες είναι θέμα του προπονητή πως θα τους κάνει ένα σύνολο.

Για τις μεταγραφές είπε:

Είχαμε πει και στην αρχή ότι η ομάδα θέλει να ενισχυθεί. Αυτές οι κινήσεις που γίνονται είναι καλές και θα στέκονται στην Σούπερ Λίγκα. Όσο νωρίτερα γίνουν οι μεταγραφές τόσο το καλύτερο για να έχουν περισσότερο χρόνο να δώσουν όλοι μαζί.

Για το τι θα συμβούλευε τον Μπάσα είπε:

Ο Άρης χρειάζεται να έχει έναν Αλβανό μέσα. Δεν το λέω επειδή είμαι εγώ αλλά και ο Βανγκέλι βοήθησε πολύ και πιστεύω ότι είναι μία ομάδα που της πάει. Θα ακούσει το όνομα του Λεκμπέλο και του Βανγκέλι που βοήθησαν την ομάδα και θα θέλει και αυτός να γίνει ένας τέτοιος ώστε να κερδίσει την θέση αλλά και τον κόσμο. Να βοηθήσει την ομάδα και να φτιάξει και το όνομα του.

Μακάρι να είναι όλοι γεροί, να υπάρχει θέληση για να δουλέψουν και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Για το Μουντιάλ είπε:

Μέτα τους ομίλους τα παιχνίδια ήταν πολύ ωραία. Η Γαλλία είχε δείξει τι είναι από το προηγούμενο πανευρωπαϊκό, είναι φιναλίστ. Ήταν η ομάδα που έκανε τα λιγότερο λάθη, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν πολύ καλός και ήταν όλοι οι παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες.

To Top