Λεκμπέλο: «Ν΄ αποβάλλουν το άγχος, χρειάζεται και τύχη!»

Ο Αρτούρ Λεκμπέλο, ένας από τους κορυφαίους χαφ, που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη, αλλά και συμπαίκτης με τον Ζόραν Λόντσαρ στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο μίλησε για τον παλιό, καλό του φίλο, αλλά και για το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό και τις προσδοκίες, που υπάρχουν σε αυτό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Arena Fm 89,4»:

Για το τι θυμάται από τον Ζόραν:

«Το ΄92 είχαν έρθει μαζί με τον Μιλόγιεβιτς και τους λέγαμε ‘ο ψηλός και ο κοντός’. Μετά από έναν χρόνο προστέθηκε και ο Ιβάν και έκαναν ένα τρίδυμο, που έδωσε πολλές χαρές στον κόσμο του Άρη. Ο Ζόραν τις πρώτες ημέρες στην προετοιμασία δεν σου γέμιζε το μάτι, όμως, σε κάθε αγώνα αποδείκνυε ότι δεν ήταν ένας τυχαίος παίκτης. Βοήθησε πολύ τον Άρη, ήταν καλός σκόρερ και πολύ επικίνδυνος παίκτης μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας έτυχε της μεγάλης εκτίμησης του κόσμου στο πρόσωπό του. Αγαπήθηκε πολύ, αλλά αγάπησε και αυτός την ομάδα. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, αλλά χρόνο παρά χρόνο σχεδόν, βρισκόμαστε και έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε για τον Άρη. Άλλωστε, δεν υπάρχει φορά που να έχει έρθει και να μην έχει πάει στο Ρύσιο».

Για το πώς είδε την ομάδα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές:

«Στην αρχή η κλήρωση φάνηκε ότι θα ήταν βολική για την ομάδα μας, καθώς στην πρεμιέρα είχαμε ν΄ αντιμετωπίσουμε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που φέτος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Πιστεύαμε, λοιπόν, ότι θα μας βοηθούσε η κλήρωση για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας, ωστόσο, έγιναν πολλά λάθη, ειδικά στην αμυντική συμπεριφορά, ενώ η ομάδα είχε και την κακή τύχη να δέχεται γκολ από την αρχή. Όταν συμβαίνει, λοιπόν, αυτό και είσαι με την πλάτη στον τοίχο, τότε είναι πολύ δύσκολο ν΄ ανατρέψεις το σκορ».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό και τον ερχομό του νέου προπονητή:

«Συμβαίνει πάντα, όταν γίνεται αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα ν΄ αλλάζει το κλίμα. Θεωρώ, πάντως, ότι στον Άρη δε υπάρχουν παίκτες δυσαρεστημένοι, επειδή δεν έπαιζαν, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετοί παίκτες στα τρία πρώτα παιχνίδια. Σίγουρα, είναι μεγάλο ρίσκο για Λόντσαρ και Μιλίνκοβιτς και τους αξίζει ένα μεγάλο ‘μπράβο’, καθώς μπαίνουν κατευθείαν στα βαθιά και στα δύσκολα. Ο Μπουγιουκλής θα τους έχει ενημερώσει για τα πάντα, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς, προκειμένου ν΄ αλλάξουν πολλά πράγματα μέχρι την Κυριακή. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν το νέο τεχνικό δίδυμο είχε ξεκινήσει στην ομάδα από την αρχή. Πλέον, σε τέσσερις μέρες τους ζητιέται να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που το θέλει πολύ και ο κόσμος της ομάδας, γιατί ο σύλλογος βρίσκεται πίσω βαθμολογικά. Πάντως, αν κάτι πάει στραβά, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει ν΄ αποδοθούν ευθύνες στους Μιλίνκοβιτς-Λόντσαρ, επειδή θα έχουν λίγο χρόνο στην ομάδα. Μακάρι την Κυριακή να έχουν τύχη μαζί τους και να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά και σιγά-σιγά να τους δοθεί ο χρόνος, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να περάσουν στους παίκτες, αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι».

Για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν οι παίκτες την πίεση και το άγχος, που υπάρχει γι΄ αυτό το παιχνίδι, αλλά και για την στήριξη του κόσμου:

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να λείπει από το γήπεδο. Εξάλλου, πάντα στα δύσκολα βρίσκεται στο γήπεδο. Αυτό το έχουμε δει και στα τρία πρώτα παιχνίδια. Οι παίκτες, από την πλευρά τους, θα πρέπει ν΄ αποβάλλουν το άγχος και δεν θα πρέπει ν΄ αγωνιστούν σαν να παίζουν το τελευταίο παιχνίδι της ζωής τους, καθώς αυτό θα βαρύνει τα πόδια τους».

To Top