Χωρίς κατηγορία

Λεκμπέλο: “Τι προβληματίζει περισσότερο τον κόσμο του Άρη”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αρτουρ Λεκμπέλο μίλησε μεταξύ άλλων για τη  τρίτη ήττα του Άρη σε ισάριθμα ματς από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για το ρόστερ της ομάδας και τις μεταγραφές που έγιναν, για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι ο νέος προπονητής και για το αν πιστεύει ότι η διακοπή που υπάρχει τώρα στο πρωτάθλημα μπορεί να βοηθήσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο χτεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την ήττα της ομάδας με 2-0: «Από την αρχή του πρωταθλήματος η ομάδα δεν έδειξε κάτι για να πείσει τον κόσμο ότι δε θα έχει και φέτος προβλήματα. Κανείς μας δεν πίστευε ότι η ομάδα θα έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, με βάση την εικόνα της ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά και τις τελευταίες εμφανίσεις του Ατρομήτου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κόσμος του Άρη προβληματίζεται περισσότερο από την εικόνα της ομάδα παρά από τα αποτελέσματα.  Αν κάναμε ευκαιρίες, θα λέγαμε ότι μπορούμε να δώσουμε στην ομάδα λίγο χρόνο και ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αλλά αυτό δε συμβαίνει».

 Για το που πιστεύει ότι οφείλεται η ήττα, είπε:  «Η ομάδα είναι και άτυχη. Τα γκολ που φάγαμε από τον Απόλλων, την Καλλονή και τον Ατρόμητο προήρθαν από ατομικά λάθη. Στη συνέχεια ο Άρης όφειλε να ισοφαρίσει, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Αυτό θα ήταν δύσκολο ακόμα και για πιο ποιοτικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός».

 

Για το αν θεωρεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι αν δίνονταν το πεντακάθαρο πέναλτι στον Τάτο, ανέφερε: «Θα μπορούσε αν μείωνε σε εκείνο το χρονικό σημείο να προβληματίσει τον Ατρόμητο, αλλά πρέπει να κάνουμε και ευκαιρίες, κάτι που δεν κάνουμε. Στο ποδόσφαιρο, σε «θέσεις- κλειδιά» πρέπει να παίζουν έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες. Είναι διαφορετικά στα φιλικά και διαφορετικά στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες δείχνουν ότι δεν αντέχουν την πίεση. Για να γίνει όμως μια καλή ομάδα, χρειάζεται χρόνος. Η ομάδα είναι καινούρια. Έφυγαν πολλοί παίκτες. Οι παίκτες που ήρθαν δε δείχνουν ότι μπορούν αν βοηθήσουν όσο οι περσινοί. Λείπει ο Αγκάνθο στην επίθεση, οι μέσοι δεν έχουν πείσει για να δώσουν αυτά που περιμένουμε. Θέλει χρόνο η ομάδα. Δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα, για παράδειγμα, από τον Σταυρόπουλο. Οι νεαροί θέλουν ακόμη χρόνο».

 Για το αν θεωρεί ότι μια αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει, τόνισε: «Και πέρυσι υπήρχαν τα ίδια προβλήματα με συνεχείς αλλαγές προπονητών. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Κάτι ανάλογο έγινε και πέρυσι στην ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής θα έχει πολύ δύσκολο έργο».

 Για τις μεταγραφές που έγιναν, σημείωσε: «Πιστεύαμε ότι ο Παπαδόπουλος, ο Τάτος και οι τρεις ξένοι θα αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Ξέραμε από την αρχή ότι στόχος είναι η σωτηρία, με δεδομένα τα προβλήματα με το 99 κτλ. Ο κόσμος προβληματίζεται από τις ήττες της ομάδας απέναντι σε ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή, και όχι από την ήττα με τον Ατρόμητο. Τα δύο πρώτα ματς έπρεπε οπωσδήποτε να τα πάρουμε».

Για το αν θεωρεί ότι η διακοπή θα βοηθήσει, επεσήμανε: «Δε ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα, αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον νέο προπονητή. Τα λάθη που γίνονται είναι και θέμα ατυχίας, δε μας θέλει από την αρχή. Θα μπορούσε η ομάδα να έχει έστω δύο βαθμούς στα δύο πρώτα ματς, με λίγο ψυχραιμία και λίγο ποιότητα στο παιχνίδι της».

To Top