Λεμονής: “Δουλεύω και θα έρθουν και οι ευκαιρίες μου”

Ο Καλούδης Λεμονής ακολουθεί για δεύτερη φορά την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Πέρσι παρότι στην προετοιμασία πήρε λεπτά συμμετοχής, δεν αγωνίστηκε όσο θα ήθελε στο πρωτάθλημα. Φέτος ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να μπει, να παίξει και να βοηθήσει.

Η συνέντευξη του Καλούδη Λεμονή στο “Metrosport”:

Ενα σχόλιο για την χρονιά που ξεκινάει, τι βλέπεις να ακολουθεί την προσεχή σεζόν;

«Μετά από την πολύ σκληρή δουλειά που θα γίνει εδώ στο Πράβετς, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε καινούργια παιδιά, μείναμε και λίγοι από πέρσι, έχουν έρθει και θα έρθουν και οι μεταγραφές, πιστεύω θα μπούνε στο κλίμα και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Πέρσι δεν πήρες τις ευκαιρίες και τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελες, φέτος πιστεύεις θα διαφοροποιηθούν τα πράγματα;

«Οντως, δεν πήρα τις ευκαιρίες που περίμενα, όμως φέτος είναι μία πολύ διαφορετική χρονιά. Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και όσο περνάει ο καιρός, μαζί με τις εμπειρίες, θα έρθουν και οι ευκαιρίες μου».

Πάντως, ο προπονητής δείχνει να σε εμπιστεύεται καθώς στο χθεσινό «διπλό» σε έβαλε σε θέση βασικού μαζί με τον Σανιά.

«Δεν μπορώ να πω εγώ αν με εμπιστεύεται ή όχι, αυτό θα το πει ο ίδιος. Εγώ δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Κάνω ότι μπορώ κι αυτό περνάει στον προπονητή».

Ποιο είναι το πρώτο σου σχόλιο για τον νέο προπονητή; Συνεργάστηκες πέρσι με τον Γιάννη Χατζηνικολάου και φέτος με τον κύριο Καλαϊτζίδη, πως βλέπεις να κυλάει η προετοιμασία;

«Μέχρι στιγμής όλα πολύ καλά, μας έχει «κερδίσει» κι εμείς θέλουμε να κάνουμε ασφαλώς το ίδιο. Μας βοηθάει, μας δίνει θάρρος και μαζί του μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, κάτι που το θεωρώ σημαντικό στην ηλικία που είμαστε. Ετσι ξέρουμε που βαδίζουμε».

«Φέτος, όλα είναι αλλιώς»

Ο Λεμονής, δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική του για πέρυσι, παρότι ο ίδιος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό με την πρώτη ομάδα. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του και επισημαίνει πως φέτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στην ομάδα.

Τι διαφορετικό έχει η περσινή προετοιμασία σε σχέση με τη φετινή;

«Πέρσι ήταν εντελώς διαφορετικά, γιατί ήμουν από τους πιο μικρούς εδώ και θα έλεγα ήμουν «ψαρωμένος». Φέτος είναι εντελώς διαφορετικά, έχω πάρει εμπειρίες, ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω και προσπαθώ να βοηθήσω και τους μικρότερους».

Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και η ομάδα υποβιβάστηκε, πιστεύεις φέρετε ευθύνη εσείς ως παίκτες;

«Φυσικά, φταίγαμε όλοι. Όταν είσαι σε μια ομάδα κι αυτοί που παίζουν και αυτοί που δεν παίζουν έχουν ευθύνη».

Τι πήγε στραβά την περσινή χρονιά, μπορεί να μην είσαι ο πλέον έμπειρος, αλλά ζούσες το κλίμα μέσα στην ομάδα. Τι πιστεύεις ότι οδήγησε τον Άρη στον υποβιβασμό;

«Αυτό που οδήγησε στον υποβιβασμό ήταν ίσως το ότι δεν είμασταν έτσι όπως έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλιώς ήμασταν στις προπονήσεις κι αλλιώς ήμασταν στο γήπεδο, ήταν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα».

Ποιες είναι οι συμβουλές που έχεις να δώσεις στα νέα παιδιά;

«Να κάνουν αυτό που μπορούν χωρίς άγχος, να μην είναι «δήθεν», να μην προσπαθούν να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν ή ακόμη και το κάτι παραπάνω, νομίζοντας ότι μπορούν. Αν λειτουργήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, όλα θα πάνε καλά».

Όταν έπεσε κατηγορία ο Άρης σκέφτηκες να φύγεις;

«Όχι, μπορούσα να φύγω αλλά δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή».

Πόσο θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας η παρουσία παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία;

«Σίγουρα είναι απαραίτητη η εμπειρία, όπως είχαμε και πέρσι κάποιους έμπειρους παίκτες. Όταν είμαστε στα δύσκολα μας βοηθάνε, μας μιλάνε και μας «ανεβάζουν» τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Όταν είναι ένας μεγάλος τον ακούς με σεβασμό και έτσι σε βοηθάει ακόμη περισσότερο».

Μέσα σου αισθάνεσαι έτοιμος να αναλάβεις μαζί με τους υπόλοιπους νεαρούς το «βάρος» της επιστροφής της ομάδας στην Superleague;

«Φυσικά νιώθω έτοιμος, δεν νιώθω άγχος, δε νιώθω καμία πίεση, είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα που πρέπει να πάει εκεί που ανήκει».

To Top