Λεμπρόν : «Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, ακούσαμε την συμβουλή του Ομπάμα και μείναμε» (video)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής παραδέχθηκε πως στην διάρκεια της απεργίας των παικτών στην «φούσκα» μετά τον θάνατο του Τζέικομπ Μπλέικ, οι Λέικερς ήταν έτοιμοι να φύγουν. Αλλά άκουσε την συμβουλή του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο «Κινγκ» αναφέρθηκε στην διάρκεια της εκπομπής, όπου καλεσμένος ήταν επίσης και ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα, στην περίοδο της απεργίας των παικτών στην «φούσκα» μετά τον θάνατο του Τζέικομπ Μπλέικ από πυρά Αστυνομικών, όπου αρχικά οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν αρνηθεί και δεν κατέβηκαν να παίξουν στον αγώνα με τους Μάτζικ ως κίνηση αντίδρασης.

Ο άσος των Λέικερς είπε χαρακτηριστικά για εκείνες τις στιγμές: «Όταν το Μιλγουόκι έκανε ότι έκανε και δικαίως, καταλάβαμε πως κανείς μας δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο. Είμαστε σαν μία αδελφότητα όλοι στο ΝΒΑ, στεκόμαστε δίπλα στους Μιλγουόκι Μπακς για την απόφαση τους αλλά υπήρχε μία στιγμή που κι εμείς, οι Λέικερς ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε» αναφερόμενος στην συνάντηση όλων των παικτών για το αν θα συνεχιστεί η σεζόν ή όχι, με τους Λέικερς να είναι υποστηρικτές της επιλογής να μην συνεχιστεί η σεζόν.

Ο Λεμπρόν αποκάλυψε πως ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν αυτός που τους έπεισε να συνεχίσουν την σεζόν ως το τέλος: «Οι Λέικερς κι εγώ ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε, ποιο θα είναι το πλάνο μας αν φύγουμε ή αν θα μείνουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ποια θα είναι η δράση μας. Ευτυχώς εγώ είμαι τυχερός που έχω φίλο τον 44ο Πρόεδρο των Η.Π.Α., τον Μπαράκ Ομπάμα στον οποίο τηλεφώνησα μαζί με τον Κρις Πολ για να πάρουμε την συμβουλή του, να μας δώσει μία κατεύθυνση με την εμπειρία του. Όταν υπάρχει… χάος, όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, χρειάζεται έναν άνθρωπο να σε καθοδηγήσει. Και αυτός ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα που μας είπε ποιες είναι οι επιλογές, οι τρόποι δράσεις και αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε με τον τρόπο μας, μπορούμε να συνεχίσουμε και την σεζόν».

To Top