ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λεουτσάκος: “Η Φούτμπολ λιγκ βγαίνει από το… τούνελ”!

Ο αντιπρόεδρος της Φούτμπολ λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στους δημοσιογράφους για την επόμενη ημέρα της δεύτερης κατηγορίας.

Για την Πέμπτη (29/12) το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της Football League, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους των ομάδων να παραβρεθούν και να υπάρχει απαρτία ώστε να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει για την επόμενη ημέρα της κατηγορίας. Μετά το τέλος της άτυπης συνεδρίασης, ο Α’ αντιπρόεδρος της διοργανώτριας μίλησε στους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε να βρεθούν οι βασικοί χορηγοί που θα στηρίξουν το πρωτάθλημα της Football League. Υπήρξαν πολλές συναντήσεις με όλες τις πλευρές και βρήκαμε την στήριξη από πολλούς ανθρώπους που πρέπει να ευχαριστήσουμε. Οι συναντήσεις με τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και το ενδιαφέρον που έδειξε για να λυθούν πολλά προβλήματα ήταν καταλυτικό για να προχωρήσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον Σπύρο Καλογιάννη που μας έδωσε μεγάλη βοήθεια και εύχομαι να μείνει κοντά στην Football League και τη νέα χρονιά επειδή μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία του».

Οι χορηγίες που έχετε εξασφαλίσει τι ύψους είναι;
«Αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλιστεί ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα μας αποφέρει 650.000 ευρώ για αυτή τη σεζόν και 600.000 ευρώ για την επόμενη. Ακόμη προχωρήσαμε σε συμφωνία με την Stoiximan και το πρωτάθλημα από την 8η αγωνιστική θα ονομάζεται Stoiximan Football League. Η συμφωνία είναι για έναν χρόνο έναντι 400.000 ευρώ και με το τέλος της περιόδου θα συζητήσουμε τα δεδομένα για τη νέα χρονιά».

Η πρόταση της ομάδας εργασίας του Απόλλωνα Σμύρνης για την εξυγίανση της διοργανώτριας;
«Είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα της κατηγορίας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να παρθούν οι αποφάσεις ώστε να βελτιωθούν τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Άλλωστε οι περισσότερες από τις ομάδες που έχουν ακούσει την πρόταση έχουν θετική γνώμη. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να συνεχιστεί η καλή εικόνα που υπήρξε στις πρώτες επτά αγωνιστικές και να παλέψουμε ώστε να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη εικόνα τώρα που υπάρχει και η προβολή της κατηγορίας από ελεύθερο κανάλι».

Πότε θα γίνει το επόμενο συμβούλιο και τι θέματα θα υπάρχουν σε αυτό;
«Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε προχωρήσει σε συμβούλιο που θα έχει βασικό θέμα την πρόταση της εξυγίανσης και φυσικά θα πρέπει να τεθεί και το θέμα του νέου προέδρου της Football League».

Το θέμα με την Super League και τα χρήματα που διεκδικεί η Football League;
«Υπάρχει μια καταλυτική ημερομηνία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να προχωρήσουμε σε συνάντηση με το Προεδρείο της Super League, αλλά και την ΕΠΟ. Θα δούμε που βρισκόμαστε μέχρι τότε στις συζητήσεις και στη συνέχεια θα εξετάσουμε και εμείς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά μας. Σιγά, σιγά τα θέματα της Football League μπαίνουν σε μια σειρά και στόχος μας είναι να βγούμε από αυτό το τούνελ που είχαμε μπει τους τελευταίους μήνες».

To Top