ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λεουτσάκος: “Κλονίζεται η αξιοπιστία, να μπει τέλος στους δανεισμούς! Φοβερός ο κόσμος του Άρη”

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος είναι πρόεδρος της Super League 2 και μέλος της επιτροπής “Steering Committee” για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2, για τα στοιχεία που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο ενώ σχολίασε και το θέμα των δανεικών.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Είναι σίγουρο πως θα γίνει το Πρωτάθλημα;

Ναι φυσικά, ξεκινάμε. Αύριο έχει ένα πολύ καλό παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Εμείς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με διαφορετικά νούμερα και φτάσαμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο με διαφορετικά πάλι. Καταλαβαίνετε πως δεν είναι στο χέρι μας, οι αδικημένοι της ιστορίας είναι αυτές οι ομάδες.

Αρχικά η συμφωνία ήταν για 60%.

Ναι. Μετά φτάσαμε στο 50% και μετά έγινε μια περαιτέρω συμφωνία ότι με το 50%, το κόστος παραγωγής των αγώνων που επιβάρυνε την διοργανώτρια, θα το πάρει η δημόσια τηλεόραση.

Άρα αυτόματα κατεβαίνει στο 30% το «ψαλίδι»;

Όχι, πηγαίνει περίπου στο 45%, δεν ξέρουμε ακριβώς. 430.000 η ομάδα αναλόγως το κόστος που έχει η καθεμία. Τα παιχνίδια τα δείχνει το νέο κανάλι η Ert Sports και είναι διαφορετικά, με άλλες κάμερες, high definitionκτλ. Είναι διαφορετικά από τα παιχνίδια που δείχναμε μέχρι πρότινος με την Football League. Έγιναν και οι τελικές συζητήσεις και καταλήξαμε σε μια ομόφωνη απόφαση πλην του Απόλλωνος Αθηνών που δεν συμμετέχει που είπε ότι ξεκινάμε και με αυτή την πρόταση.

Γιατί δεν συμμετέχει ο Απόλλων Αθηνών;

Θα κινηθεί νομικά, θα διεκδικήσει κάποια χρήματα.

Περιμένετε να πάμε καλύτερα;

Είναι λίγες οι ομάδες, το θετικό είναι πως θα ξεκινήσουμε όλοι και θα τελειώσουμε όλοι. Αυτό το λέω γιατί θυμόμαστε τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν θέματα που ξεκινούσαμε και δεν τελειώναμε. Πρέπει και εμείς να καταλάβουμε ότι μέσα από αυτή την διαδικασία πρέπει να αναδείξουμε αυτό το προϊόν, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Το έχω εκφράσει ότι η επόμενη μέρα για τις ομάδες θα είναι δύσκολη. Το ζήσαμε και με το Κύπελλο. Θα γίνει όσο πιο ελκυστικό μπορεί σαν προϊόν. Θα πρέπει να κριθούμε συνολικά και οργανωμένα για του χρόνου.

Έχετε κάποιο σχέδιο;

Σχεδιάζουμε διάφορα. Το πρώτο μέλημα ήταν φυσικά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τώρα έχουμε άλλα στο μυαλό μας. Πως θα είναι πιο ελκυστικό το προϊόν και για τις δύο κατηγορίες και να υπάρξει και μια τρίτη. Εμείς θα καταθέσουμε κάποιες προτάσεις γιατί η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει μαζί.

Δεν μπορεί να μην συνδέονται Super League 1 και Super League 2.

Μα τα προβλήματα υπάρχουν και στην πρώτη κατηγορία. Δηλαδή είδαμε ομάδα φέτος που ξεκίνησε με -6. Και ό,τι πρόβλημα υπάρχει «από πάνω», θα έρθει και σε εμάς. Θα πρέπει τώρα όλοι μαζί να δούμε αν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Γιατί του χρόνου είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν δυο κατηγορίες, σε δύο χρόνια όμως;

Υπάρχει κάποια εγγύηση;

Για του χρόνου δεν θα αλλάξει κάτι. Θα το λέω κάθε μέρα, προσπαθούμε να βρούμε κοινή συνισταμένη να κινηθούμε όλοι μαζί, μια κοινή γραμμή για να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ζήσαμε αυτό και με το Κύπελλο. Δεν θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα;

Τι εννοείτε; Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι και τα τηλεοπτικά;

Φυσικά τις χρηματικές εταιρίες, τα έσοδα που θα έχουμε. Δεν νοείται να γίνεται πρωτάθλημα, να παίζουν δύο κατηγορίες και να μπαίνουν στα κουπόνια στοιχηματικές εταιρίες και να μην έχουμε ένα έσοδο. Δεν θα πρέπει να κινηθούμε και εμείς νομικά για διεκδικήσουμε αυτά που διεκδικούν οι ομάδες μας;

Μπήκατε και στην διευθύνουσα επιτροπή “Steering Committee” για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και τους προσυνεννοημένους αγώνες. Ποιος είναι ο ρόλος αυτής της επιτροπής;

Εμείς επεξεργαζόμαστε κάποια θέματα που θα τα μεταφέρουμε και θα τα πούμε στην Επιτροπή. Θέματα είτε σχετικά με την βία είτε χειραγωγημένα, εμείς θα μεταφέρουμε στην επιτροπή τις σκέψεις που επεξεργαζόμαστε και από εκεί και πέρα κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να σταματήσει αυτό.

Έχετε κάποιο παράδειγμα;

Το πρώτο πράγμα είναι η ασφαλής μετακίνηση ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, να μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους ανά πάσα στιγμή. Δεν έχουμε εμφύλιο, ποδόσφαιρο έχουμε. Παράγουμε και δείχνουμε το ευ αγωνίζεσθαι, δεν παράγουμε πόλεμο. Κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό, οι υπόλοιποι να μην συμμετέχουν, να μην έρθουν.

Πως θα γίνει αυτό όμως;

Ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν, όπως π.χ το ονομαστικό εισιτήριο με ταυτότητα.

Δεν υπάρχει αυτό;

Θα πρέπει οι Λέσχες των ομάδων να νομιμοποιηθούν.

Ο Άρης ανήκει στις 10 νόμιμες λέσχες αλλά το θέμα είναι να μην ανεχόμαστε τους υπόλοιπους που είναι παράνομοι.

Πως γίνεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά Γήπεδα, να ξέρεις ποιος είναι ο διπλανός και αν συμβεί το οτιδήποτε να δεχθεί και την ανάλογη τιμωρία; Σαφώς και έχει δίκιο ο κ. Αυγενάκης με κάποια μέτρα που πάρθηκαν και πρέπει να εφαρμοστούν, άμεσα. Αν θέλουμε ποδόσφαιρο.

Έχετε δύσκολη αποστολή..

Η μάχη θα δοθεί με οποιοδήποτε κόστος. Εγώ θεωρώ ότι πιο πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν το καλό ποδόσφιααρο από εκείνους που θέλουν μόνο να μπουν και να κάνουν ταραξίες.

Άρα να υπάρξουν μέτρα για να μπορεί ο φίλαθλος να πηγαίνει σε όλα τα γήπεδα, να δούμε ντέρμπι με οπαδούς και των δύο ομάδων.

Θα πρέπει και οι μεγάλες ΠΑΕ να προστατεύσουν και το προϊόν τους. Π.χ έγινε ένα άσχημο γεγονός στους Νέους του Ολυμπιακού,θα πρέπει και οι ομάδες να μπουν στην διαδικασία να προστατέψουν το προϊόν τους.

Να ψάξουν δηλαδή να βρουν και εκείνοι τους ενόχους.

Γιατί κάποιος να κρυφτεί και να βγάλει εισιτήριο χωρίς να δώσει τα στοιχεία του; Δεν υπάρχει λόγος. Αν δεν θέλω να δω αγώνα. σαφώς έχω λόγο να κάνω κάτι άλλο. Αλλά θα πρέπει και η ΠΑΕ με τα δικά της μέτρα να μην δίνει αυτό το δικαίωμα. Και όχι μόνο σε αυτά, είναι και τα χειραγωγήσιμα.

Υπάρχει και το θέμα των δανεικών, δεν κλονίζετε η αξιοπιστία του πρωταθλήματος;

Παντού. Είναι σαφές πως οι ομάδες που θέλουν να έχουν περισσότερους ποδοσφαιριστές να βρουν έναν τρόπο και να τους χρησιμοποιούν, όχι με αυτόν.

Έχουν γίνει δηλώσεις από πολλούς για “ομάδες-παραρτήματα”.

Αυτά πρέπει να λυθούν. Είχε ειπωθεί κάποια στιγμή για να μην έχουμε το φαινόμενο των δανεικών να κάνουμε ένα πρωτάθλημα της Football League που θα συμμετέχουν οι β’ομάδες. Τελικά δεν προχώρησε. Εάν δεν συμφωνήσουν όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου ότι το προϊόν πρέπει να αλλάξει και να δώσουμε άλλη εικόνα και κάποιο διαφορετικό status, δεν μπορούμε να ζητάμε πράγματα. Είναι κρίμα να καταβάλλονται τεράστια ποσά από τις ομάδες μας και να αμαυρώνεται το άθλημα από μεμονωμένα περιστατικά. Δηλαδή έπαιξε ο Ολυμπιακός φοβερό ποδόσφαιρο με την Μπάγερν, και είδαμε έναν αγώνα νέων που αμαύρωσε το παιχνίδι της μεγάλης ομάδας.

Έχετε κρατήσει επαφή με τον Θεόδωρο Καρυπίδη;

Ναι μιλάμε. Θα έρθω κάποια στιγμή και στο γήπεδο.

Πως βλέπετε αυτή την πορεία Άρη και Θεόδωρου Καρυπίδη τα τελευταία δύο χρόνια;

Κοιτάξτε, ο κ.Καρυπίδης πήρε τον Άρη με πολλά προβλήματα από την γ’εθνική. Έχει κάνει μια ομάδα και πολύ ισχυρή, είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, παίζει καλό ποδόσφαιρο και φυσικά έχει φοβερό κόσμο. Είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες, έπαιξε και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι από τα πιο δυνατά club της Super League 1. Μακάρι σε όλα τα γήπεδα της Super League 1 να βλέπαμε αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο του Άρη.

To Top