Λεουτσάκος: “Σε ομηρία το ποδόσφαιρο”

Στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» του FM 100 Ράδιο Ζυγός μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της Super League 2 και της Football League.

Για την πιθανότητα επανέναρξης είπε: «Η SL 2 έχει στείλει ένα αίτημα για ατομικές προπονήσεις και θα κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πως αυτό μπορεί να γίνει, το πρωτόκολλο, τα κόστη, όλα αυτά. Η FL παραμένει σε αναστολή με την απόφαση της. Η επανέναρξη έχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες της FL είναι και οι πιο αδικημένες, αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς τα βρήκαν. Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία τώρα. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση, θέλουμε να δούμε τι θα πει η ΕΠΟ γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ούτε από εκεί. Έχουν ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες που δεν είναι ομάδες SL1 για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δίμηνη και τρίμηνη αναστολή και γενικώς η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Για τη βοήθεια της ΕΡΤ: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από το τωρινό συμβόλαιο:
 «Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα»

Για τη νέα σεζόν: «Απ’ ότι λένε μέχρι τον Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η FL, ούτε η SL2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει»

Για την αναδιάρθρωση: «Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πως θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων. Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Η κάθε ομάδα και ο πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τους παίκτες γατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτήν την συγκυρία».

Πηγή/απόδοση: sportrikala.gr

To Top