Λεπτό προς λεπτό η γενική συνέλευση: Ο Άρης στην… κόψη του ξυραφιού!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη στο ξενοδοχείο “Νεφέλη”. Το PRESSARIS ήταν εκεί και σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τα όσα ειπώθηκαν.

Στη γ.σ. διαπιστώθηκε ότι για μια ακόμη φορά ο σύλλογος είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ήταν μία συνέλευση από την οποία δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι. Έλειψε όμως ο πολύς κόσμος και η μεγάλη συμμετοχή, αφού παρόντα ήταν μόλις 58 τακτικά μέλη. Σημαντικά χρέη που απειλούν να προκαλέσουν ασφυξία, εάν δεν υπάρξει προοπτική στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η άνοδό τους στη Β΄εθνική με κάθε τρόπο, όπως ειπώθηκε.

Ασκήθηκε κριτική στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία το αποτέλεσμα της 2ης θέσης στη Γ’ εθνική, αλλά για την “επόμενη μέρα”, όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα αγωνίζεται η ομάδα. Τελικά εκείνο που αποφασίστηκε ήταν να γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση πέντε ημέρες, αφού ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου.

Για την Άρης Εμπορική, αποφασίστηκε ή να κηρυχθεί πτώχευση ή να πάρουν τα μαγαζιά στην κυριότητά τους και να τα λειτουργήσουν, ενώ δόθηκε απαλλαγή στις προηγούμενες διοικήσεις με ψήφους 11 υπέρ και 7 κατά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ LIVE ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ PRESSARIS

00.50 Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: Δεσμεύεται η τωρινή διοίκηση 5 μέρες αφού αποφασιστεί που θα παίξει η ομάδα να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση

00.45 Ψηφίστηκε απαλλαγή με των πέντε προηγούμενων διοικήσεων με ψήφους 11 υπέρ και 7 κατά

Για την Άρης Εμπορική αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία της πτώχευσης ή να πάρουν τα μαγαζιά στην κυριότητας τους και να λειτουργήσουν

00.35 Συνεχίζεται η γενική συνέλευση. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ψήφισης της απαλλαγής των προηγούμενων διοικήσεων, ενώ υπάρχουν διαφωνίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα από τα μέλη που βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα.

Επόμενο θέμα: Διακοπή και συνέχεια εντός 3-10 ημερών με την παρουσία όλων εφόρων των τμημάτων και των προηγούμενων προέδρων

Δεν τίθεται τελικά προς ψήφιση η συγκεκριμένη πρόταση

Νέα πρόταση από τον πρόεδρο τον Χρήστο Ταουξίδη (πρόεδρο της συνέλευσης)  να περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και μετά να γίνει γίνει συνέλευση

Επόμενο θέμα:  Nα δίνουν το παρών όλοι οι έφοροι των τμημάτων στις τακτικές συνελεύσεις του ΑΣ

23.52 Αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο μέχρι τις 10 Ιουνίου για τακτοποίηση των συνδρομών των μελών

Πρώτο θέμα: Τα μη τακτοποιημένα μέλη να διαγραφούν ή να έχουν περιθώριο 15 ημερών

23.42 Θέματα προς ψήφιση (θα ψηφίσουν 58 τακτοποιημένα μέλη)

23.33 Πέντε λεπτά διακοπή τη συνέλευσης. Θα ψηφιστεί στη συνέχεια η διακοπή της συνέλευσης και η συνέχεια της με παρόντες όλους τους εφόρους των τμημάτων του ΑΣ

Στο βήμα ο Χρήστος Γρόλλιος: “Άκουσα ότι ειπώθηκε το όνομα μου σε σχέση με τις εκχωρήσεις και τις κατασχέσεις στο βόλεϊ. Κάποια πρόσωπα το ανέφεραν στο δσ του ΑΣ, είναι αναληθές ότι ειπώθηκε. Η σύμβαση που έγινε με την ΔΕΠΑ ουδέποτε ήρθε στο χέρια μου. Όσον αναφορά τις εκχωρήσεις, όταν ο Άρης οφείλει τις χρησιμοποιεί για να πάρει τα χρήματα. Δεν μπορώ να γίνω μάντης και πότε είναι οι δόσεις της ΔΕΠΑ εφόσον δεν έχω ασχοληθεί. Όσον αφορά τις κατασχέσεις, υπήρχε ο προηγούμενος
νομικός σύμβουλος του κ. Γιώτα.

Για να μπορέσει η ομάδα να παίξει στο νέο πρωτάθλημα, πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ποσό για να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Γκόρτσιανουκ και του Ριζόπουλου. Τα πόσα που αφορούν τους δύο παίκτες είναι περίπου στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Εκτιμώ οτι χρειάζονται περίπου 40 χιλιάδες για να παίξει η ομάδα του χρόνου. Αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν δύο γιατροί που θέλουν να βάλουν 20-30 χιλιάδες ευρώ. Προτάθηκαν από τον Κώστα Χαριτωνίδη και έγιναν κάποιες πρώτες κουβέντες”.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πασχάλης Καραγιάννης:“Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για την Άρης Εμπορική. Ολη η περιουσία μας, είναι δεσμευμένη. Πρέπει να βρούμε έσοδα. Να πάρουμε μία απόφαση ως συνέλευση. Πριν από έξι μήνες λέγαμε ότι θα αργήσουμε 1-2 μήνες και φτάσαμε στους εννιά. Να ξέρουμε τι γίνεται με την περιουσία μας. Υπάρχει πρόταση από αθλητική εταιρία να αναλάβει το εμπορικό κομμάτι”.

22.33 Πρόταση από τον Κώστα Ελευθεριάδη να διακοπεί η γενική συνέλευση και να συνεχιστεί μέσα στις επόμενες 3-10 μέρες για να είναι παρόντες οι Γαλανός, Καλαίτζίδης όλοι οι έφοροι του ποδοσφαιρικού τμήματος

22.24 Νέα τοποθέτηση του Τάσου Δεσύπρη: “Οποιαδήποτε αλλαγή διοικητική ή και άλλη είναι άκαιρη και άκυρη. Αυτό το 20μερο είναι κρίσιμο, Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να στηριχθούν από όλους. Είμαι στη διάθεση σας και όταν με το καλό τελεσιδικήσει και γνωρίζουμε που θα αγωνιζόμαστε, τότε εκεί όποιος ενδιαφέρεται να διοικήσει τον σύλλογο ας έρθει με συγκεκριμένη πρόταση να την θέσει στην έγκριση και την κρίση σας. Αυτή την στιγμή οποιαδήποτε εξέλιξη δεν ωφελεί. Τότε θα καταθέσω την πρόταση μου να κριθεί και να συνεχίσουμε παρακάτω”.

22.10 Στο βήμα ο Τάσος Δεσύπρης: “Τα πιο βασικά προβλήματα είναι ότι ο σύλλογος δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα. Άρα ξεχνάμε οποιαδήποτε είσπραξη από το δημόσιο. Επίσης δεν υπάρχει λογαριασμός να διακινήσει χρήματα. Οι οφειλές του είναι πάρα πολύ μεγάλες και στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι στον αέρα.  Επιγραμματικά θα πω, ότι όπως γνωρίζω τα νούμερα και τα έχω δουλέψει, με πάσα γνώση και ευθύνη, σύμφωνα με την δική μου άποψη αν ο ποδοσφαιρικό Άρης δεν αγωνιστεί με κάθε τρόπο στη Β΄ ο αθλητικός σύλλογος Άρης κινδυνεύει με αναστολή δραστηριοτήτων.

Τα έξοδα, χωρίς να πληρωθεί τίποτα σε παλιά επαφή από 1/6/2015 είναι 460.000 ευρώ. Με την παραδοχή ότι κανένα τμήμα δεν ζητάει ούτε ένα ευρώ από τον σύλλογο, οι μισθοί προσωπικού-προπονητών σε γυμναστήριο-κολυμβητήρια 194.198 ευρώ, 17.000 ευρώ, η Εφορία είναι 40.000, τα δίκτυα κοινής ωφέλεια 204.000 ευρώ. Τα σίγουρα έσοδα της επόμενης χρονιάς είναι 252.219 ευρώ, χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από τα παλιά.  Εύχομαι και ελπίζω ο σύλλογος συντεταγμένα και σοβαρά, να παίξει ο Άρης στη Β΄Εθνική, ο πρόεδρος του συλλόγου με στόχευση και συγκεκριμένες δράσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα να παίξουν στη Β΄Εθνική. Μου προκαλεί θλίψη ότι σήμερα εδώ θα έπρεπε να απολογηθούν 5 διοικήσεις. Υπάρχουν δύο πρόεδροι που δεν απολογήθηκαν. Όπως έπρεπε να είναι και οι δύο (Γαλανός-Καλαϊτζίδης) που διαχειρίστηκαν το μεγαλύτερο τμήμα του συλλόγου, το ποδοσφαιρικό τμήμα”.

21.55 Παίρνει το λόγο ο ένας εκ των εκκαθαριστών της ΠΑΕ Αρης, Λάκης Κλεώπας, που αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Σενέμης, έβαλαν τις υπογραφές τους στην έναρξη του ισολογισμού εκκαθάρισης

Η τοποθέτηση του αυτή προκάλεσε την έκρηξη σε μέλη εντός της αίθουσας!

21.50 Αυξάνεται η ένταση μέσα στην αίθουσα με αποδέκτη τον Τάσο Οικονόμου από τον οποίο ζητούν να καλέσει τον κ. Καλαϊτζίδη να απολογηθεί. Ο Πρόεδρος του ΑΣ, τόνισε: “Περιμένουμε τις διαδικασίες που γίνονται για την άνοδο και θα καλέσουμε άλλη έκτακτη γενική συνέλευση να μιλήσουμε για το ποδοσφαιρικό τμήμα”.

21.40 Συνεχίζονται οι ερωτήσεις μελών προς τον Κώστα Γαβριηλίδη για το τμήμα του βόλεϊ

21.28 Ένταση στην αίθουσα κατά την διάρκεια της αναλυτικής ανακοίνωσης του οικονομικού απολογισμού του τμήματος από τον πρόεδρο του ΤΑΠ

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Κώστας Γαβριηλίδης, για το τμήμα βόλεϊ: “Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να σας πω ότι έχουμε κάνει μία πρώτη συνάντηση με τους υποψήφιους. Προέρχονται από τον Άρη, είναι μπασκετικοί, αλλά έχουν καταθέσει μία πρόταση να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Όταν υπάρξει νεότερο θα ανακοινωθεί. Για την περσινή χρονιά ξεκινήσαμε έχοντας μία χορηγία σχεδόν 100.000 ευρώ (με ΦΠΑ) από την ΔΕΠΑ. Ξεκινήσαμε με 87.000 μπάτζετ για αθλητές και 20.000 ευρώ για το τεχνικό τιμ. Συνολικά 107.000 ευρώ. Θα μπορούσε μαζί με κάποιες χορηγίες να βγει η χρονιά.

Πήραμε την πρώτη δόση, 55000 ευρώ στο οποίο, όμως, εκτός από τις δόσεις της ομάδας, δώσαμε 32.000 στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα για να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα σε όλους τους αθλητές έχουν δοθεί 37.000 και στο τεχνικό τιμ 9.500 ευρώ. Υπήρξε μία δεύτερη δόση 45.000 ευρώ που δεν έφτασε ποτέ στα ταμεία. Από παλιές οφειλές και κατασχέσεις δεν έφτασαν ποτέ. Συνολικά το τμήμα από τις 100.000, πήρε 23.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα πήγαν σε κατασχέσεις από αθλητές και κράτος”.

21.05 Μέλη ζητούν αλλαγή του καταστατικού αναφορικά με την διαγραφή μελών από το μητρώο του Ερασιτέχνη.

20.45 Ένταση στην αίθουσα με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, με μέλη του Ερασιτέχνη να χαρακτηρίζουν αποτυχημένη την παρουσία Καλαϊτζίδη.

Σε ερώτηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα και γιατί δεν αποτελεί θέμα συζήτησης της σημερινής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΑΣ, απάντησε: «Όταν ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις που γίνονται, τότε θα γίνει έκτακτη γσ μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα»

Ο Τάσος Οικονόμου, αναφέρεται στο «μπλοκάρισμα» των λογαριασμών: «Ο,τι χρήματα υπήρχαν στους λογαριασμούς, δεσμεύτηκαν από την Εφορία. Δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί, επομένως ερχόμαστε σε επαφή με την Εφορία για την κάλυψη συγκεκριμένων χρεών μας».

Οφειλές προς ΔΕΗ: Προθεσμία μέχρι 30/6 για καταβολή δόσεων, δεν υπάρχει ανησυχία

20.30 “Ρύθμιση 100 δόσεων για την Εφορία με ένα ποσό κοντά στις 2.700 ευρώ το μήνα, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν από κάθε διοίκηση”, τόνισε ο Τάσος Οικονόμου

Λειτουργικά έξοδα:

ΙΚΑ: 279.000 ευρώ (Πληρωμένοι οι Φεβρουάριος-Απρίλιος_

Φυσικό αέριο: 129.000 ευρώ

Προσωπικό: Oφειλές μόνο του τελευταίου μήνα (9 άτομα)

Συνολικά έσοδα Ερασιτέχνη: 605.000 ευρώ και οι δαπάνες στις 602.000 ευρώ

Oικονομικός απολογισμός:

Συνολικά έσοδα: 240.000 ευρώ

Από διαφημίσεις: 16.000 ευρώ

Από οικονομική ενίσχυση: 26.000 ευρώ

Από ενοίκια: 70.000 ευρώ

Θετικός ο απολογισμός και στα τμήματα ακαδημιών, ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Θετικό πρόσημο 10.000-15.000 ευρώ. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ, έσοδα 51.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Τάσο Οικονόμου.

‘Εσοδα κολυμβητικού τμήματος, 145.000 ευρώ και έξοδα, 135.000 ευρώ.

Aναφορά στα τμήματα χάντμπολ, αλλά και στις Κ19, Κ17 του ποδοσφαίρου που βρίσκονται υπό την σκεπη του ΑΣ Άρης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάσος Οικονόμου κάνει έναν οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό των τμημάτων που εδρεύουν στο Κλεάνθης Βικελίδης

19.54 Ξεκίνησε η συνέλευση. Πρόεδρος της επιτροπής της συνέλευσης αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταουξίδης και πρακτικογράφος η Ελένη Γρηγοράκη. Διαβάζονται τα θέματα της γενικής συνέλευσης.

19.43 Αυξάνεται η προσέλευση των μελών του Ερασιτέχνη

Η σημερινή ατζέντα θεμάτων: 

1)    Εκλογή Προέδρου και δύο Πρακτικογράφων

2)    Επικύρωση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης της 5/2/15

3)    Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός

4)    Αγωνιστικός απολογισμός

5)    Προτάσεις-Ερωτήσεις-Επερωτήσεις

*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη του συλλόγου, που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (έχουν καταβάλει και τη συνδρομή του μηνός Μαΐου 2015).

To Top