Λεπτό προς λεπτό η γ.σ. του Άρη! Τι ειπώθηκε, τι ψηφίστηκε, πόσοι και ποιοι έδωσαν το παρόν

Ολοκληρώθηκε η σχεδόν τετράωρη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη, όπου αποφασίστηκε και τυπικά η ανάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος στην οικογένεια Καλαϊτζίδη, καθώς και η συνέχιση της διοίκησης Οικονόμου στον ΑΣ, παρά την κατάθεση πρότασης από τον Τάσο Δεσύπρη...

Ανάμεσα στα άλλα θέματα, αποφασίστηκε και η διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα από τον σύλλογο.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της γ..σ. όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS από το ξενοδοχείο “Διακονία”.

23.55 Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση

23:52 Επικυρώθηκε η ανάθεση των ακαδημιών στον Δημήτρη Καραμανλή για 3 χρόνια. Ο ΑΣ θα παίρνει το 10% και η πλευρά Καραμανλή θα αναλάβει όλα τα έξοδα, χωρίς να έχει δικαιώματα στους παίκτες.

Ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα η πλήρης και συνεχής στήριξη της διοίκησης του ΑΣ ή όποιας προκύψει στη συνέχεια, αλλά και της ΚΜΑ. Όπως επίσης και η στήριξη προς το πρόσωπο των εκκαθαριστών της ΠΑΕ Άρης.

23.40 Αποφασίστηκε η διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα. 27 ψήφοι υπέρ της διαγραφής και δύο “παρών”.

23.34 Ξεκινάει η διαδικασία περί διαγραφής του Λάμπρου Σκόρδα

Διαβάζονται τα πρακτικά προηγούμενων συνελεύσεων όπου συζητήθηκε το θέμα διαγραφής του Λάμπρου Σκόρδα: ” Στις 28 Μαϊου 2014 έγινε πρόταση μομφής από δύο μέλη και έγινε αποδεκτή από το σώμα. Στις  25 Αυγούστου τοποθετήθηκαν ξανά τα μέλη για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ήταν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.Κλήθηκε σε απολογία από το ΔΣ αλλά δεν πήγε. Σήμερα καλείται το σώμα να αποφασίσει”.

23.28 Επόμενο θέμα: Διαγραφή Λάμπρου Σκόρδα

Ορίστηκε η 25η Μαρτίου ως χρονικό περιθώριο για την τακτοποίηση των μελών που έχουν οφειλές. Στην επόμενη συνέλευση της ημερομηνίας αυτής θα επικυρωθεί η διαγραφή τους.

Δύο προτάσεις. 25 Μαρτίου και 30 Ιουνίου για να διαγραφούν οριστικά τα μέλη.

Υπάρχει θέμα με μέλη που έχουν να πληρώσουν τις συνδρομές τους έως και χρόνια και δεν γίνεται να γίνει ενημέρωση τους εγγράφως όπως επιτάσσει το καταστατικό του συλλόγου, ελέω ελλιπών στοιχείων τους στα μητρώα. Πρόταση η σημερινή γσ να αρκεστεί στην ενημέρωση τους και να δοθεί ένα περιθώριο πριν διαγραφούν. Αποφασίστηκε στην επόμενη συνέλευση ή του καλοκαιριού (τακτική) να γίνει οριστικά η διαγραφή των μελών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στον ΆΣ.

Επόμενο θέμα: Εκκαθάριση μητρώου των μελών του ΆΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Ψηφίστηκε το σχήμα του Οικονόμου με 32 “ναι”, τρία “όχι”, πέντε “παρών”.

23.00 Ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας

Διαβάζονται τα ονόματα του ψηφοδελτίου Οικονόμου για να ξεκινήσει η ψηφοφορία

22.55 Δύο σχήματα και πάλι! Ζητείται η ανάκληση της απόφασης για την κατάθεση ενός ψηφοδελτίου με τον Τάσο Δεσύπρη να τονίζει ότι παραιτήθηκε από το ενωτικό ψηφοδέλτιο και όχι το δικό του.

10.45 Δέσμευση από πλευράς Οικονόμου ότι εφόσον η ομάδα ανέβει θα υπάρξει παραίτηση του τωρινού ΔΣ

“Τα χρήματα που απομένουν δεν μπορούν για την ώρα να εκταμιευτούν”, πρόσθεσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης. 

Για το βόλει: “Οι δυνατότητες να το βοηθήσουμε οικονομικά, είναι απειροελάχιστες. Ξέρουν όλη στην ομάδα πως πρέπει να μείνει στην Α1 , καθώς με τα έσοδα της νέας σεζόν, θα καλυφθούν παλιές οφειλές. Πήραν το 30% από τα συμφωνηθέντα και είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την ομάδα στην Α1. Από τη χορηγία, ένα μεγάλο κομμάτι πήγε στον διακανονισμό του ΙΚΑ και της εφορίας και τα υπόλοιπα στους αθλητές. Κάποιοι δικηγόροι πρώην αθλητών έκαναν κατάσχεση”.

Ο Τάσος Οικονόμου συνέχισε αναφερόμενος στις ακαδημίες του ποδοσφαίρου (Κ17 και Κ19): “Ξεκίνησαν με το ποδοσφαιρικό τμήμα και πλέον είναι υπό τη σκέπη του ΑΣ.Με κάποια χρήματα που εξοικονομήθηκαν πληρώθηκαν οι προπονητές. Οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη και σε αυτή την περίπτωση.

O λόγος στον κ. Οικονόμου για να διαβάσει τις θέσεις του σχήματος του: “Υπογράφουμε την εκκαθάριση και θέλουμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε.Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε σε αυτό τον μήνα είναι να διακανονίσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αρχικά με το φυσικό αέρια που έφτασε τις 63.000 ευρώ. Πληρώσαμε ένα κομμάτι και έφτασε πλέον το χρέος στις 34.000 ευρώ. Με την βοήθεια του κ. Κάλας καταφέραμε να το διακανονίσουμε και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζουμε να το μηδενίσουμε. Ένα δεύτερο ήταν να έρθουμε σε επαφή με το προσωπικό που ήταν σε επίσχεση. Γύρισαν και πλέον δουλεύουν κανονικά.Θα προσπαθήσουμε να γίνει αλλαγή πλεύσης αναφορικά με τα τμήματα τα υπόλοιπα.Ο ΑΣ σήκωσε τα χέρια ψηλά. Ρίξαμε την γυναικεία ομάδα του μπάσκετ γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα για τις μετακινήσεις, όπως και ότι αναστείλαμε την λειτουργία στο χάντμπολ σε άνδρες και γυναίκες. Πλέον θεωρούμε ότι είναι καλό να πορευτούμε με ανθρώπους που θα αναλαμβάνουν το κάθε τμήμα”.

Σε ερώτηση του Λάκη Κλεώπα προς τον Τάσο Δεσύπρη για το γιατί δεν συνεργάζεται με τον κ. Οικονόμου ο δεύτερος απάντησε: “Τον τελευταίο καιρό είπα να αναλάβω αυτή την πρωτοβουλία. Δεν μπορώ με τους συγκεκριμένους ανθρώπους να περάσω τις σκέψεις μου γιατί έτσι έδειξε η ιστορία”.

Ξεκίνησε και πάλι η συνέλευση. Στο βήμα ο Τάσος Δεσύπρης: “Η απόφαση όλων είναι να συνεχίσει το παρών διοικητικό συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Προφανώς και θα παραμείνουμε ενεργοί. Ευχόμαστε προσωπικά καλή επιτυχία στο συμβούλιο που θα πάει στο Ειρηνοδικείο”.

21.45 Διακοπή ενός τετάρτου στη συνέλευση για να αποφασίσουν Δεσύπρης και Οικονόμου για το αν θα προχωρήσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για το ΔΣ του ΑΣ

Άγγελος Μισιρλής: ” Αποσύρομαι από το ψηφοδέλτιο του κ. Οικονόμου. Θέλω να πω ότι μέχρι να τελειώσει η εκκαθάριση η Λέσχη θα υφίσταται και θα είναι στο πλευρό του ΑΣ. Προκρίνω κοινό ψηφοδέλτιο”.

“Βρείτε μία λύση.Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα.Ελάτε κ. Οικονόμου και κ. Δεσύπρη. Σας παρακαλώ ελάτε να βρούμε μία λύση σωστή για τον Άρη. 70 χρόνια αγαπάω αυτό το σύλλογο. Δεν ψήφισα γιατί άργησα, αλλά θα ψήφιζα τον κ. Κάλας”, τόνισε ο Λάκης Κλεώπας που συγκινήθηκε παράλληλα.

Εκπρόσωπος του CLUB 1914: “Πρέπει να σταματήσουν οι παρατάξεις. Ζητούμε 7 στελέχη από την μία πλευρά, 7 από την άλλη, ένα ανεξάρτητος και να τελειώσει η ιστορία για το καλό όλων”.

Αντιπαράθεση στην αίθουσα μετά την κατάθεση της πρότασης του κ. Δεσύπρη. Μέλη του ΑΣ ζητούν να υπάρξει μία πρόταση κοινή και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν αύριο το χρίσμα από τον Ειρηνοδικείο.

Από την πλευρά του ο κ. Δεσύπρης κατέθεσε και δεύτερη πρόταση: Δεσύπρης, Αναστασιάδης, Ζορπίδης, Κάρλας, Ναούμ, Κριτσίμης, Κουσουνάδης, Ντόντος, Μερτζιανίδης, Σαμολαδάς, Γεωργιάδης, Παπανικολής, Σιδηροηλίας, Κουσουνάδης, Παππάς, Ρόζος, Βουτσας

Αναπληρωματικοί: Παπανικολής, Ελεκίδης, Κοτσιάνης, Μαγουλάς, Μητριτζίκης, Μερτζιανίδου Εφη, Μελλισίδου Φαίη, Παρασκευόπουλος, Σιδέρης, Κοσμάς, Ασλανίδης, Σιδηρόπουλος

Τα 15 ονόματα που θα ζητήσουν προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για τη νέα διοίκηση του ΑΣ:  Οικονόμου, Ταουξίδης, Τσούλιας, Αναστασίου, Αγγελούσης, Ανδρεάδης, Ιωάννου, Πλαγάκος, Χατζής, Καραγιάννης, Μισιρλής, Παπαδόπουλος Λ., Κωνσταντινίδης Κων., Χατζηκαπετάνης και αναπληρωματικά Δημαρέλης, Μαδεμλής, Κωτσιόπουλος και Ηλίας Κωνσταντινίδης

21.17 Εκτός μία ψήφου (παρών) αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η ανάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Άλεξ Κάλας. 50 “ναι”, ένα “παρών”!

21.13 Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάθεση ή όχι του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Άλεξ Κάλας

21.12 Στα 51 μέλη ανήλθε η λίστα όλων όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Σύντομη η τοποθέτηση του Άγγελου Μισιρλή: “Από τη στιγμή που η ομάδα θα ανέβει στη Β΄Εθνική δεν πρέπει να ισχύει το μνημόνιο. Αν δεν ανέβει τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Κάλας θα χάσει τα λεφτά του”

Γιάννης Ψηφίδης: “Το θέμα της διαχείρισης του μνημονίου πρέπει να το αφήσουμε στην διαχείριση της διοίκησης που θα βγει. Δεν μπορεί ο καθένας να μελετήσει και αν δώσει την γνώμη του. Καθαρίσαμε την ΠΑΕ με την πτώχευση και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον ΑΣ. Είναι ευκαιρία με τον Κάλας να πάρει τον ποδοσφαιρικό Άρη. Να πούμε ένα ναι στον κ. Κάλας αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί όμως να δίνει ψίχουλα η πλευρά Κάλας με το 20% των καθαρών εσόδων. Πρέπει ο ΑΣ να εισπράττει το 15% του ακαθάριστων εσόδων και 10% από το σήμα. 20% επί των εισπράξεων δίναμε στην ΠΑΕ και κανονικά πρέπει αν ζητήσουμε 30%.

Ο πρόεδρος του ΆΣ, συνέχισε: “Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την επικύρωση της ανάληψης του τμηματος από τον κ. Κάλας. Απλά επειδή βρίσκεται στην Ελλάδα είναι ευκαιρία να συναντηθούμε και να πέσουν οι υπογραφές”.

Ο Σ.Χριστοφορίδης πήρε τον λόγο και πρόσθεσε: “Φυσικά και υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας για το μνημόνιο. Όπως σε κάθε συμφωνία. Δεν υπάρχει όρος στο μνημόνιο που να αναφέρεται στο αν δεν μπορέσει να μετοχοποιήσει τα χρήματα που θα έχει καταβάλλει θα τα ζητήσει από τον ΑΣ. Θα τα έχει χάσει”.

Για το αν υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας από την πλευράς Κάλας αναφορικά με τον μνημόνιο ο κ.Οικονόμου ανέβηκε στο βήμα και τόνισε: “Τώρα ενημερώθηκα για το μνημόνιο, από τη συνέλευση. Δεν μου ήταν όμως κάτι άγνωστο. Τα βασικά για μένα είναι τα οικονομικά και τα έσοδα του Ερασιτέχνη από τα τηλεοπτικά, το ΦΠΑ και τα λοιπά έσοδα. Όπως αναφέρεται τα χρήματα που υπάρχουν ως ταμειακή διευκόλυνση ζητάει η πλευρά Κάλας να μετοχοποιηθούν. Ο τρόπος που θα γίνει είναι καθαρά λογιστικός. Ο κ. Καλαιτζίδης ζητάει να θεωρήσει ο ΑΣ ως προεγγραφή το πόσο που θα καταβάλλει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχει παρθεί απόφαση ότι δεν θα υπάρξει ΤΑΑ”.

Γιάννης Κουρής (μέλος): “Είναι λίγο βιαστικό να δώσουμε μία έγκριση απόψε. Να συσταθεί μία επιτροπή με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και να κάνει μία εισήγηση στον ΑΣ. Όπως φυσικά να υπάρξει και μία συνάντηση του προεδρείου ή της επιτροπής αυτής με τον κ. Κάλας”.

Βασίλης Παπαδόπουλος (μέλος): “Λυπάμαι που είμαστε τόσοι λίγοι σε μία τόσο σοβαρή γ.σ. Χάσαμε τον προσανατολισμό μας. To προεδρείο πρέπει να δεσμευτεί για το συμφέρον του συλλόγου. Θα πρέπει να οριστεί το ανώτατο ποσό που διατίθεται να βάλει ο κ. Καλαϊτζίδης.Πρέπει να υπάρχει ένα τριετές σχέδιο και να προβλέπεται στο μνημόνιο”.

“Όποια διοίκηση και να έχει αύριο ο σύλλογος πρέπει να γίνει ξανά γενική συνέλευση αποκλειστικά με θέμα το μνημόνιο”, τόνισε ο Τάσος Δεσύπρης στην τελική του τοποθέτηση.

Σε ερώτηση μέλους για το ποιοι απαρτίζουν την σημερινή διοίκηση του ΑΣ, ο Σ. Χριστοφορίδης απάντησε: “Η αίτηση ορισμού της αναβλήθηκε σήμερα μέχρι τις 5 Μαρτίου για να μπορέσει το σώμα να πάρει σήμερα αποφάσεις. Η διοίκηση αποτελείται από τους κκ Οικονόμου, Ταουξίδη, Αναστασίου, Χριστοφορίδης, Κοκκώνης, Αγγελούσης. Ανδρεάδης, Ιωάννου κ.α.. Η παραίτηση του κ. Πλαγάκου δεν έγινε δεκτή”.

Χριστοφορίδης: “Υπάρχει τρόπος για να γίνει αυτόματη μετοχοποίηση. Αν υπάρξει πρόταση ύψους αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει γενική συνέλευση τον Μάιο”.

Τάσος Δεσύπρης: “Τα χρήματα για να μετοχοποιηθούν θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή χρημάτων και στη συνέχεια να κατατεθούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν γνωρίζω τρόπο για να γίνει αυτόματη μετοχοποίηση. Υπάρχει πρόταση για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου;”.

Υπέρ της διοίκησης Κάλας ο Τάσος Δεσύπρης στην αρχική του τοποθέτηση.

Διευκρίνηση από το προεδρείο: Mόλις 41 τα τακτοποιημένα μέλη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αίθουσα. Τα δόκιμα μέλη δεν δικαιούνται να ψηφίσουν.Ονομαστική η δια βοής η ψήφιση των θεμάτων.

Δόθηκαν εγγυήσεις απλό πλευράς Χριστοφορίδη (σε ερώτηση του μέλους) ότι εφόσον η διοίκηση Κάλας αποχωρήσει και αφήσει χρέη στον σύλλογο , θα υπάρξει δίωξη όπως ορίζει ο νόμος και καταβολή όλων των χρεών που τυχόν προκύψουν από την συγκεκριμένη διοίκηση.

Μέλος του Ερασιτέχνη έχει πάρει τον λόγο και ζητά επακριβής ανάγνωση σημείων του μνημονίου, που θα κληθεί να υπογραφεί ανάμεσα στον ΑΣ Άρης και τον Άλεξ Κάλας.

Σπύρος Χριστοφορίδης: “Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την πλευρά του Άλεξ Κάλας. Μέχρι στιγμής έχει καταβάλλει 220.000 ευρώ, ενώ αναφορικά με τα έσοδα προβλέπονται από την συμφωνία 15% από τα τηλεοπτικά προς τον Ερασιτέχνη και 20% από τα υπόλοιπα έσοδα”.

Πρώτο θέμα προς ψήφιση η επικύρωση της ανάθεσης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Κοσμά Καλαίτζίδη (Άλεξ Κάλας)

20.01 Γίνεται η ανάγνωση των σημερινών θεμάτων της γενικής συνέλευσης

Ο κ. Χριστοφορίδης, ο κ. Καραλίκας και η κα Γρηγοράκη θα είναι στο προεδρείο

20.00 Ξεκίνησε η γενική συνέλευση με την εκλογή προεδρείου

19.50 Aυξάνεται η προσέλευση των μελών του Ερασιτέχνη. Στην τελική ευθεία, πλέον, για την έναρξη της συνέλευσης

19.30 Εδώ και λίγα λεπτά έχει αρχίσει η προσέλευση, που προς το παρόν κρίνεται χαμηλή. Ήδη, αρκετά από τα μέλη του Ερασιτέχνη τακτοποιούν τις συνδρομές τους

19.00 Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη της συνέλευσης, τουλάχιστον μέχρι τις 20:00, παρότι ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00.

Tα θέματα της σημερινής γ.σ.:

  • Επικύρωση της απόφασης του Δ.Σ. του ‘‘Α.Σ. ΑΡΗΣ’’ περί της ανάθεσης του ποδοσφαιρικού τμήματος ανδρών στον Κοσμά Καλαιτζίδη (ALEX KALAS),
  • Αποδοχή από τη Γενική Συνέλευση των προτεινόμενων μελών που θα απαρτίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ‘‘Α.Σ. ΑΡΗΣ’’ και τα οποία θα εγκριθούν από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης,
  • Εκκαθάριση μητρώου μελών ‘‘Α.Σ. ΑΡΗΣ’’,
  • Διαγραφή Χαράλαμπου Σκόρδα από μέλος του ‘‘Α.Σ. ΑΡΗΣ’’,
  • Διάφορα θέματα.

 

To Top