Χωρίς κατηγορία

Λεπτό προς λεπτό η μαραθώνια γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη

Ολοκληρώθηκε η… μαραθώνια γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης, για τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο. Το PRESSARIS βρέθηκε στο Porto Palace και σας μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. 

Αναλυτικά:

19.04: Kαλησπέρα σας από το Porto Palace!

-Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης. Ελάχιστος κόσμος στην αίθουσα.

19.07: Αρκετοί παράγοντες έχουν προσέλθει… Συγκεκριμένα, παρόντες είναι οι Γιώτας, Χαριτωνίδης, Διλμπέρης, Ναούμ, ενώ το παρών δίνει και ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Παρόντες επίσης οι Κοσμάς, Κάρλας και Τανούλας.

19.20: Γεμίζει σιγά-σιγά η αίθουσα με μέλη που μερίμνησαν αρχικά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον Ερασιτέχνη.

19.35: Προσήλθαν πριν από λίγο οι Ψηφίδης, Ορφανίδης, Τικμπασάνογλου και Αγγελούσης.

Σε σχέση με τις τελευταίες συνελεύσεις του ΑΣ η προσέλευση του κόσμου είναι μεγαλύτερη κυρίως λόγω των εξελίξεων που αναμένεται να δρομολογηθούν στην ΠΑΕ.

19.50: Πριν από λίγο κατέφθασε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης. Συνεχίζει να απουσιάζει ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον των μελών του Ερασιτέχνη την πρόταση του για την ΠΑΕ.

20.00: Σε λίγα λεπτά αναμένεται να ξεκινήσει η γ.σ. με τον κόσμο να παίρνει την θέση του στην αίθουσα, μία ώρα μετά την προκαθορισμένη έναρξη.

Παρόντες και οι Κουράκος, Κουζούνιας και Κουσουνάδης

20.10: Η αίθουσα γεμίζει ασφυκτικά, καθώς εκτός από μέλη έντονη είναι και η παρουσία των οπαδών του Άρη που περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και στην ΠΑΕ.

20.20: Μόλις κατέφθασαν και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άρη, μεταξύ των οποίων και οι Κούης, Βένος, Σπυρίδων και Μιχαλήτσος.

20.25: Κατάμεστη η αίθουσα “Royal” του ξενοδοχείου Porto Palace. Ξεκινάει η γ.σ.

20.30: Διαβάζονται τα πρακτικά της περσινής γ.σ.

20.40: Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Θωμάς Γιώτας ανεβαίνει στο βήμα.

20.44: Μόλις εισήλθε στην αίθουσα ο Γιώργος Γαλανός, πλαισιωμένος από τον Περικλή Τράϊο και τον Τάσο Αναστασίου.

20.50: Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Θωμάς Γιώτας κάνει τον οικονομικό απολογισμό της θητείας του.

21.00: Αναλυτική αναφορά από τον κ. Γιώτα για κάθε ένα από τα τμήματα του Ερασιτέχνη, με την αναφορά για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου να αποσπά θερμό χειροκρότημα.

Συχνές διακοπές της ομιλίας του κ. Γιώτα από μέλη του Ερασιτέχνη.

Εκτενής αναφορά στο τμήμα βόλεϊ.

21.20: Ο Θωμάς Γιώτας μιλάει για την πρόταση μομφής του ΑΣ κατά της διοίκησης Σκόρδα και τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία προέβη ο τελευταίος.

Σχεδόν 300 άτομα έχουν κατακλείσει την αίθουσα.

21.30: Ένταση προκλήθηκε από τα λεγόμενα του κ.Γιώτα, όταν αναφέρθηκε σε κάποια οικονομικά στοιχεία. Πολλά μέλη τον προέτρεψαν να στείλει ότι έχει στον εισαγγελέα με τον πρόεδρο του ΑΣ να δεσμεύεται ότι: “αύριο το πρωί θα πάω στον εισαγγελέα”.

21.40: Ο λόγος στον Κώστα Χαριτωνίδη, αντιπρόεδρο του ΑΣ και πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ.

Ως “κατάντια” χαρακτήρισε την παρουσία μόνο δύο τμημάτων του Ερασιτέχνη στην Α΄Εθνική, ο Κώστας Χαριτωνίδης. Ο λόγος για το τμήμα βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ γυναικών.

21.50:Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη κατηγορεί ευθέως την διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα για μη καταβολή εισφορών στον ΑΣ.

22.00: Τον λόγο πήρε και πάλι ο Θωμάς Γιώτας που κάνει εκτενή αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε από την αρχή της προεδρίας του στον ΑΣ, ενώ απαντά και σε ερωτήσεις μελών.

22.25: Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Γρόλιος, ο οποίος επικαλούμενος την ειδικότητα του ,αυτή του νομικού, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα μέλη, όσο αναφορά την σχέση του ΑΣ με την Άρης Εμπορική.

Εκτός αίθουσας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος συνομιλεί με οπαδούς του Άρη που έχουν δώσει το παρών στην γ.σ. του Ερασιτέχνη.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά, με την προσοχή όλων να στρέφεται πλέον στον Γιώργο Γαλανό που θα παρουσιάσει κι επίσημα την πρόταση του για την ΠΑΕ Άρης.

22.45: Στο βήμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πάνος Στεφανίδης.

O πρόεδρος της ΠΑΕ, Πάνος Στεφανίδης ζητά από το σώμα να εγκριθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκ. ευρώ. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: “Ορίσαμε γ.σ. μετόχων στις 5 Ιουλίου. Προτείνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7 εκ. ευρώ, ώστε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να καταβάλλει το ποσό και να πάρει το 51% των μετοχών”.

23.10:Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση η ολοκλήρωση της ημερήσιας διάταξης του ΑΣ. Δύο ζητήματα απομένουν ακόμα:

1.Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ για το έτος 2014.

2. H συμμετοχή του δ.σ του ΑΣ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Εγκρίθηκαν και τα δύο ζητήματα. Το σώμα αποφάσισε δια χειρός την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ στις 5 Ιουλίου.

Εγκρίθηκε, επίσης, να δοθεί διακαιοδοσία στο ΔΣ της διαγραφής μελών λόγω συμπεριφοράς απέναντι στον σύλλογο.

23.25: Ένταση από μερίδα κόσμου στο να ακουστεί η πρόταση του κ. Γαλανού. Ζητούν πρώτα την ύπαρξη διοίκησης στον Ερασιτέχνη κι έπειτα την κατάθεση οποιασδήποτε πρότασης για την ΠΑΕ.

23.35: Ζυζητείται ο ορισμός προσωρινής διοίκησης για μία εβδομάδα, ώστε τα υποψήφια σχήματα να προετοιμαστούν καταλλήλως και να διεκδικήσουν την προεδρία του Ερασιτέχνη.

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ μελών του σώματος. Ένταση μελών και με τον Κώστα Χαριτωνίδη.

23.40: Aνατροπή! Ο Θωμάς Γιώτας αποσύρει αυτοβούλως το σχήμα που είναι επικεφαλής για την επανεκλογή του στη θέση της προεδρείας του ΑΣ. Μοναδικός υποψήφιο σχήμα, μέχρι τώρα, αυτό με επικεφαλή τoν Χάρη Παπαγεωργίου.

23.45: Παραμένει ως προσωρινή διοίκηση η παρούσα έως ότου αποφασισθεί νέα γ.σ. με θέμα τον ορισμό τη νέας διοίκησης. Δίνεται διορία 20 ημερών. Δίνεται η δυανότητα να καταθετούν όσα σχήματα επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι εντός του διαστήματος αυτού.

23.50: O λόγος σε λίγο στον Γιώργο Γαλανό με τον Περικλή Τράϊο να κάνει την εισήγηση.

00.02: Ο Περικλής Τράϊος τονίζει την αναγκαιότητα να παρθεί μια απόφαση για το μέλλον του συλλόγου πριν της 5 Ιουλίου, καθώς προηγείται το δ.σ. της ΕΠΟ στις αρχές Ιουλίου με θέμα συζήτησης την παραμονή στην Φούτμπολ Λιγκ για 30 μήνες υποχρεωτικά των ομάδων που βρίσκονται σε εκκαθάριση.

00.10: Στο βήμα τώρα ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος ακούγεται με ιδιαίτερη προσοχή από τον κόσμο.

00.30: Διαμάχη λεκτική μεταξύ Στεφανίδη-Γαλανού. Ο τωρινός πρόεδρος του Άρη πήρε τον λόγο, υποστήριξε ότι κοροιδεύει τους πάντες στην αίθουσα με την πρόταση του και ζητά επιστολή από την τράπεζα του κ. Γαλανού για να του παραχωρήσει από τώρα τα ηνία της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα: «Μου θυμίζεις τον Κούγια. Μας κοροιδεύεις όλους εδώ μέσα. Ζητώ μια επιστολή από την τράπεζα σου ότι είσαι αξιόπιστος επενδυτής και μέσα σε διάστημα 5 ημερών σου παραχωρώ χωρίς κόστος τα ηνία της ΠΑΕ».

Ο Γαλανός διαφωνεί με τα λεγόμενα Στεφανίδη προκαλώντας τον ΑΣ και την ΚΜΑ να αποφασίσουν το μέλλον του συλλόγου.

Συγκεκριμένα αυτά που είπε ο Γαλανός: «Αυτοί που διοικούν από το 2004 και μετά, με έκαναν να μην είμαι κοντά στη μεγάλη μου αγάπη. Δε γίνεται να μπαίνει ο πρόεδρος του Άρη με φουσκωτούς στο γήπεδο. Έχουμε όσα χρήματα χρειάζονται. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί, με θλίβει. Η πρόταση μου είναι μέχρι τα τέλη του μήνα, ο χρόνος στενεύει. Θέλω δίπλα μου άφθαρτους ανθρώπους. Πρόταση μου είναι και νομικά να υπάρχει επιτροπή που θα ελέγχει τον Άρη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, προσθέτει: «Όραμα μου είναι το 2016 ο Άρης να είναι στην Α” Εθνική. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί, θα δώσω όσα χρήματα χρειάζονται για να συμβεί αυτό. Δεν έχω καμία απαίτηση από τον Άρη. Έχω μια εταιρία που έχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδη, εν μέσω μιας Ελλάδας που καταρρέι».

Σχετικά με το πως μπορεί να διασφαλίσει τα χρήματα του αν ανέβει η ομάδα στη Β” Εθνική, επισημαίνει: «Θα το δούμε αυτό. Θα το λύσουμε. Μπορεί και να χάσω τα λεφτά μου. Εγώ δεν πρόκειται να κάτσω ούτε μια ώρα παραπάνω αν ο κόσμος με βρίζει και δε με θέλει».

Σε αυτό το σημείο έκανε φραστική επίθεση ο Στεφανίδης στον Γαλανό: «Δε θέλουμε λεφτά. Είσαι ανήθικος, ήρθες εδώ και μας κοροϊδεύεις. Φέρε επιστολή από την τράπεζά σου ότι είσαι αξιόχρεος επενδυτής, δώσε μας πέντε εργάσιμες μέρες να προχωρήσουμε στην κατάθεση του 106ια με τους νομικούς και πάρε την ΠΑΕ χωρίς ευρώ».

Ο Γαλανός, από την πλευρά του απάντησε πως θα τον κρίνει μόνο ο λαός και δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να μιλήσει με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κάνει κακό στον Άρη στο παρελθόν. «Η πρόταση μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουνίου. Δεν θέλω να κάνω κακό στον Άρη. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής, εγώ θα είμαι δίπλα του».

Προανήγγειλε μάλιστα συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στις 19:30 στο ξενοδοχείο Hyatt.

Σε ερώτηση για την προηγούμενη επένδυση του στον χώρο του αθλητισμού για λογαριασμό του Ηρακλή, ο Γαλανός κατηγορηματικά τόνισε: “Η ιστορία με τον Ηρακλή έχει τελειώσει. Θεωρώ ως κακόβουλη μία ερώτηση τέτοια. Δεν υπάρχει Ηρακλής για μένα”.

Παράλληλα, εμφανίσθηκε βέβαιος πως θα βρεθούν οι δύο εκκαθαριστές που απαιτούνται σε περίπτωση που θα αγωνιστεί η ομάδα στην Γ΄Εθνική: “Εχουμε βρει τον έναν και θα βρω σύντομα και τον άλλον. Δεν αποκλείω να είμαι κι εγώ ο ίδιος”.

“Δεν έχω απαιτήσεις από τον Άρη, Θα βάλω όσα λεφτά χρειαστούν. Μπορεί να χρειαστούν και 2 εκατομμύρια. Δεν θέλω τίποτα από τον Άρη. Δεν είπα ότι θέλω τον Άρη στην Γ΄Εθνική. Αν υπάρχει τρόπος να αγωνιστεί η ομάδα στη Β΄Εθνική θα είμαι εκεί να στηρίξω την προσπάθεια αλλά με άλλον στο τιμόνι”,ήταν η απάντηση του σε ερώτηση μέλους σχετικά με το τι εγγυήσεις ζητά από τον Άρη και το άν επιθυμεί η ομάδα να παίξει στη Γ΄Εθνική και όχι στη Β΄ Εθνική.

00.55: Η αίθουσα έχει σχεδόν αδειασει με τον Πάνο Στεφανίδη να βρίσκεται για ακόμα μία φορά στo βήμα και να απαντά σε ερωτήσεις μελών γύρω από την εκκαθάριση της ΠΑΕ, ενώ ο κ. Γαλανός με τους συνεργάτες του έχει αποχωρήσει.

01.05: “600.000 με 700.000 ευρώ χρειάζεται ο Άρης για να παίξει του χρόνου στη Β΄Εθνική”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης, ενώ προσθέτει: “Γιατί να παίξουμε στη Γ΄Εθνική; Δεν μπορώ να καταλάβω”.

01.10: “Θέλω να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Κάποιοι άνθρωποι έδειχναν να βάζουν λεφτά τα προηγούμενα καλοκαίρια από τα ταμεία της ΠΑΕ Άρης στους λογαριασμούς τους”, ήταν η απάντηση Στεφανίδη σε προτροπή μελών η τωρινή διοίκηση να “κυνηγήσει” ποινικά παράγοντες που καταχράστηκαν χρήματα της ΠΑΕ στο παρελθόν.

“Περιμενουμε έσοδα από διαρκείας, από πώληση ποδοσφαιριστή μας κι από μία διοργάνωση από την οποία θα κερδίσουμε πολλά. Χρειαζόμαστε γύρω στις 300.000-350.000 για να πάρουμε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής με βάση τα τωρινά δεδομένα”, επεσήμανε ο Στεφανίδης.

01.15: Για το άν μπορεί να σηκώσει το βάρος του δύσκολου πρωταθλήματος της νέας χρονιάς στη Φούτμπολ Λιγκ ο Στεφανίδης τόνισε: “Πήραμε την ευθύνη και θα την παλέψουμε. Τα έσοδα μας θα πρέπει να είναι το λιγότερο κοντά στα 3 εκ. ευρώ τη νέα χρονιά. Είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται μόνο το μπάτζετ για να πετύχει μία ομάδα”.

Ευθύ κατηγορώ του Πάνου Στεφανίδη προς τον ΑΣ για το “Κλ. Βικελίδης”. Στις 15 Ιουνίου η διοίκηση Στεφανίδη θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ερασιτέχνη για να συνεχίσει το έργο της ΠΑΕ, εφόσον δεν υπάρξει καμία αξιόλογη πρόταση από υποψήφιο επενδυτή.

01.35: Ολοκληρώθηκε η γ.σ. του Ερασιτέχνη μετά από σχεδόν 5 ώρες, με τον Πάνο Στεφανίδη να κλείνει από το βήμα τη βραδιά.

Καλό ξημέρωμα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


To Top