Λεπτό προς λεπτό η πεντάωρη επεισοδιακή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη!

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η… επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης. Το ραντεβού δόθηκε στις 19.00 στο Mediterranean Palace Hotel και οι εργασίες της γ.σ.  ολοκληρώθηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το PRESSARIS ήταν εκεί και σας ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ:

19.20: Έντονη κινητικότητα στην αίθουσα “Δίας” του Mediterranean Palace Hotel, με τα μέλη του Ερασιτέχνη να τακτοποιούν αρχικά τις οφειλές των συνδρομών τους.

19.25: Κατέφθασε και ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος ηγείται του μοναδικού υποψήφιου συνδυασμού για την ανάληψη της διοίκησης του ΑΣ Άρης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στη σημερινή γ.σ. και η τοποθέτηση του Χάρη Παπαγεωργίου γύρω από τις οφειλές που βγήκαν στην επιφάνεια και μέχρι πρότινος δεν γνώριζε, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στο λογιστήριο του Ερασιτέχνη.

19.50: Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη.

Απουσιάζει από τη συνέλευση ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θωμάς Γιώτας.

20.00: Ο λόγος στον Τάσο Οικονόμου που κάνει έναν οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης.

“Τα τμήματα του ΑΣ κατά την περσινή χρονιά ουσιαστικά έχουν έσοδα περίπου  413 χιλιάδες και το ποσό που δαπανήθηκε είναι στις 435 χιλιάδες. Χρήματα πολύ λίγα αναλογιζόμενοι τα τμήματα που υπόκεινται στον Ερασιτέχνη και είναι περίπου 18. Η εφορία από την άλλη δεν αγγίζεται. Είναι ένα ποσό αρκετά μεγάλο. Το χρέος προς το ΙΚΑ τόσο του ΤΑΠ όσο και του Ερασιτέχνη απαιτεί διακανονισμό. Μόνο το χρέος προς το φυσικό αέριο είναι αυτό που έχει αυτή τη στιγμή δρομολογηθεί. Το μέλλημα του νέου ΔΣ πρέπει να είναι αρχικά το φυσικό αέριο, το προσωπικό αλλά και οι εγκαταστάσεις που έχουν μείνει στάσιμες από την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Τα έσοδα που προέρχονται μόνο από το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο δεν επαρκούν για να επιλυθούν όλα αυτά τα προβλήματα”, τόνισε ο Τάσος Οικονόμου για να ολοκληρώσει:

“Δεν υπάρχουν χρήματα για να επιβιώσουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη που αγωνίζονται στην Α1, όπως συγκεκριμένα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ”.

20.35: Στο βήμα ο Τάσος Δεσύπρης, μέλος του ΑΣ: “Ούτε στα δάχτυλα του ενός χεριού δεν μετρώνται αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και ασχολήθηκαν εδώ και ένα 15ήμερο όπου ο σύλλογος είναι “ακέφαλος”. Από το 2008 μέχρι και σήμερα ο σύλλογος αύξησε το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ από 10% σε 30,1%. Σχεδόν 1 εκ. ευρώ δεν αποδόθηκαν στον σύλλογο από την ΠΑΕ. Εισιτήρια, ενοίκια κτλ. Είναι ποσό εξαιρετικά μεγάλο που καμία διοίκηση της ΠΑΕ δεν απέδωσε στον Ερασιτέχνη”, τόνισε αρχικά για να συνεχίσει:

“Το βόλεϊ έφτασε στο σημείο να ξοδεύει διπλάσια και τριπλάσια χρήματα από όσα είχε ως έσοδα. Mιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χρέη του βόλεϊ καλύφθηκαν από τα ταμεία του ΑΣ. Αυτοί οι δύο λόγοι είναι τα κύρια αίτια που φτάσαμε σήμερα σε αυτή τη δυσχερή θέση σαν σύλλογος”.

“Ερασιτέχνες παράγοντες μεν με επαγγελματική νοοτροπία δε. Αυτό χρειάζεται ο ΑΣ. Η νέα διοίκηση πρέπει να “τελειώσει” άμεσα τα “τσιφλίκια” των 18 τμημάτων που υπόκεινται αυτή τη στιγμή στον Ερασιτέχνη”, τονίζει ο κ. Δεσύπρης.

“Στο προσωπικό οφείλονται 89.000 ευρώ. Σε καθαριστές, υπαλλήλους κτλ. Το ΤΑΑ οφείλει στην εφορία 58.000 ευρώ, στο ΙΚΑ περίπου 110.000 ευρώ και 36.000 ευρώ σε 7 πιστωτές. Ο σύλλογος έφτασε σε ένα σημείο να μην λειτουργούν τα γραφεία του. Αυτό προμηνύει κατάρρευση.Οι άδειες λειτουργίας του γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου έχουν λείξει από πέρσι και δεν έχουν ανανεωθεί. Πήραμε μία παράταση ως τις 2 Ιουλίου για να μην σφραγιστούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.”, συνεχίζει στην αναφορά του ο Τάσος Δεσύπρης.

21.20: O λόγος στον Κώστα Χαριτωνίδη.

“Τα χάλια που είδα ήταν μεγαλύτερα απ΄ όσα φανταζόμουν στην θητεία μου. Η διαπίστωση που έκανα είναι η εξής. Nαι μεν να υπάρχει μία επόμενη μέρα, όμως πρέπει να υπάρξει διοίκηση που να ανοίξει οριστικά το δρόμο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ΑΣ. Ήξερα ότι ο ΑΣ ήταν υπεύθυνος για τα ενοίκια τα οποία εντέλει μάθαμε ότι τον πρώτο λόγο γι αυτά έχει η Άρης Εμπορική. Είχα ένα τηλέφωνο από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Μού μίλησε απειλητικά για το θέμα του Ρουμελιώτη.Για το άν ήταν 100.000 το συμβόλαιο του ή 120.000. Αντί να σιωπεί βγήκε και με απείλησε γιατί ανακοίνωσα το ποσό του συμβολαίου του”, τόνισε αρχικά αφήνοντας σαφέστατες αιχμές προς το πρόσωπο του Νίκου Παπαδόπουλου.

“Θέλω να κάνω μία πρόταση στις χιλιάδες των οπαδών του Άρη. Δεν είναι τίποτα να βάλουμε όλοι από 5 ευρώ για να σώσουμε ένα τμήμα. Δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί δεν δουλεύει το κολυμβητήριο; Χάνονται πελάτες και έσοδα. Το γυμναστήριο πρέπει να προσεχθεί όσο τίποτα άλλο. Αποτελεί την καλυτερη πηγή εσόδων για τον ΑΣ”, επεσήμανε ο Έλληνας τεχνικός.

21.40: Το θερμό χειροκρότημα όλων απέσπασε κατά την είσοδο του στην αίθουσα ο Δημήτρης Γράβαλος. Αθλητής του συλλόγου με πρόσφατη επιτυχία τη νίκη του στα Χανιά στο άθλημα των 400 μέτρων.

21.50: Στο βήμα ο Άρης Σαρηγιαννίδης, ο οποίος τονίζει: “Όσοι είναι να πληρώσουν θα πληρώσουν. Ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό προς το παρόν. Στην προηγούμενη συνέλευση δεν υπήρχε ούτε μία πρόταση. Εχουμε εδώ τον Χάρη Παπαγεωργίου και αναλωνόμαστε σε τσακωμούς και όχι σε προτάσεις. Υπάρχει ζωή στον Άρη. Και λόγω των ακαδημιών και λόγω των οικογενειών των αθλητών. Δεν κάνουμε πολιτική. Αθλητικό σωματείο είμαστε. Ας τα αφήσουμε στην άκρη και ας κοιτάξουμε το καλό του συλλόγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ο ΑΣ. Θα κανουμε ότι μπορούμε για να ρυθίσουμε τα χρέη μας”.

22.00: Στην τοποθέτηση του ο Άρης Ναούμ, που ακολούθησε τον Άρη Σαρηγιαννίδη καταθέτει έναν κατάλογο 12 προτάσεων που θα κάνουν βιώσιμο τον ΑΣ. Απορεί γιατί δεν έχει εκμεταλλευτεί μέχρι τώρα το σήμα του ΑΣ, ενώ προτείνει τρόπους λειτουργίας σε κάθε τμήμα του Ερασιτέχνη.Συνελεύσεις εβδομαδιαίες και φυσικά μηνιαίος έλεγχος εσόδων-εξόδων κάθε τμήματος. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει σε όλους στην αίθουσα την απουσία εκπροσώπων της ΠΑΕ,ΚΑΕ από τη σημερινή συνέλευση.

22.20: Ο λόγος πλέον στον Χάρη Παπαγεωργίου, του οποίου το σχήμα που ηγείται είναι -προς το παρόν- το μοναδικό υποψήφιο για την ανάληψη της διοίκησης του Ερασιτέχνη.

“Υπήρξε μια πρωτοβουλία από συγκεκριμένα άτομα. Μου ζήτησαν να ηγηθώ της προσπάθειας λίγο μετά τις Ευρωεκλογές. Αφιέρωσα πολύ χρόνο για να ενημερωθώ αν και υπήρξα αθλητής του Άρη αλλά και οπαδός του πολλές δεκαετίες. Σε παλιότερες εποχές που υπήρξαν μεγάλοι ηγέτες στην διοίκηση του Άρη, ήταν τιμή για τον κάθε ένα τότε να στελεχώνει το ΔΣ του Άρη. Είναι μια εικόνα αποκαρδιωτική να απουσιάζει ο κόσμος του Άρη από τη σημερινή συνέλευση. Οι χιλιάδες αυτές του λαού θα έπρεπε να δώσουν ειδικά σήμερα το παρών. Είναι ύψιστη τιμή για εμένα η πρόταση που μου κατέθεσαν να ηγηθώς ενός ΔΣ. Είναι ύψιστη τιμή και καταξιώση. Η ανησυχία μου για τον σύλλογο φουντώνει καθημερινά. Τα χρέη είναι εφιαλτικά. Κάποια μπορούμε να τα διακανονίσουμε. Υπήρξαν βράδια που η ευθύνη μου να ηγηθώ τα του σύλλογου δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Έχω στα χέρια μου μία μελέτη βιωσιμότητας του συλλόγου. Απαιτείται κόπος, εργατοώρες και πολύ υπομονή. Η νέα διοίκηση θα βρει μπροστα της τεράστιες προκλήσεις”, τόνισε αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Στη συνέχεια ο Χάρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο πλάνο που πρέπει να ακολουθεί ώστε ο ίδιος ο Άρης να προσελκύει παιδιά στις ακαδημίες του, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του. Έκανε αναφορά για εκσυγχρονισμό τόσο του γυμναστηρίου όσο και του κολυμβητηρίου. Αναφορά έκανε επίσης στο ποσό που η ΕΟΚ χρωστά στον Ερασιτέχνη και η προηγούμενη διοίκηση δεν κατάφερε να διεκδικήσει και να βάλει στα ταμεία της.

Δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρώτο του μέλημα είναι η καταβολή των οφειλών απέναντι στο προσωπικό του ΆΣ και να ακολουθήσει έπειτα διακανονισμός σε κάθε οφειλή προς εφορία, ΙΚΑ κτλ.

22.40: Διαβάζονται τα ονόματα των μελών που στελεχώνουν το σχήμα του Χάρη Παπαγεωργίου με τον ίδιο να τονίζει πως προσπάθησε να ενσωματώσει ανθρώπους και με εμπειρία από τον χώρο αλλά και νέους με όρεξη για προσφορά στον σύλλογο.

22.50: Ενστάσεις από πλευράς μελών για τα άτομα που απαρτίζουν το σχήμα του Χάρη Παπαγεωργίου.Πολλοί απο αυτούς δεν είναι μέλη του συλλόγου τον τελευταίο χρόνο αλλά έγιναν τις τελευταίες μέρες. Το καταστατικό του Ερασιτέχνη δεν δίνει ξεκάθαρη διευκρίνηση στο θέμα αυτό.

“Ζητώ διοίκηση Πρωτοδικείου. Αν δεν θέλουν κάποιοι να βοηθήσω τον Άρη αποσύρομαι άμεσα. Επιστραττεύτηκα για το καλό του Άρη. Δεν ζητώ και δεν θέλω τίποτα. Αν κρίνετε ότι τα άτομα που έχω επιλέξει για το ΔΣ δεν σας καλύπτουν μπορώ άμεσα να κάνω πίσω και να βρείτε μία λύση μόνοι σας”, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου αφουγκραζόμενος τις αντιδράσεις των μελών.

23.15: “Εκρηξη” Παπαγεωργίου! Ο Χάρης Παπαγεωργίου αντιδρά σε ερωτήσεις μελών για το τεχνοκρατικό πλάνο που έχει στα χέρια του και σκοπέυει να εφαρμόσει στον σύλλογο. Το γεγονός ότι κάνει λόγο για τριετή προγραμματισμό προκάλεσε απορίες στην αίθουσα. Πολλοί ζήτησαν ένα λειτουργικό πλάνο για τους επόμενους 8 μήνες που προβλέπεται ως διοίκηση το σχήμα του κ. Παπαγεωργίου.

“Με λιθοβολείτε συνεχώς με ερωτήσεις. Είμαι καθαρός δεν φοβάμαι να σας απαντήσω σε ότι θέλετε αλλα αναρωτιέμαι αν κάνατε τα ίδια και στους προηγούμενους διοικούντες του Ερασιτέχνη. Με κάνετε να νιώθω πως έκανα λάθος που θέλω να εμπλακώ στον Άρη. Nιωθω ότι με αναγκάζεται να απολογηθώ για μια θητεία που ποτέ δεν έκανα”, τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Παπαγεωργίου.

“Εν θερμώ” ο Χάρης Παπαγεωργίου ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητα του και έφυγε από την αίθουσα! Προσπαθούν οι συνεργάτες του να τον μεταπείσουν!

Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για επιστροφή του στην αίθουσα. Οι συνεργάτες του προσπαθούν να τον ηρεμήσουν…

23.40: Στο βήμα ο αθλητής του στίβου, Δημήτρης Γράβαλος, καταχειρουκροτούμενος από την αίθουσα. Συνεχίζει να απουσιάζει ο Χάρης Παπαγεωργίου.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι πολύ μεγάλα. Το ότι λείπει ο Γιώτας καταλαβαίνετε τι άτομα είχαμε στην διοίκηση. Πριν 10 μέρες είχε πει δημόσια οτι θα αποχωρήσω. Τα άτομα που αχολήθηκαν μαζί μου ήταν ο κ. Σαρηγγιανίδης και ο κ. Ελευθεριάδης. Οταν ήταν να έρθω στον Άρη ο Πανελλήνιος μου χρωστούσε 25.000 ευρώ. Αρνήθηκα τα λεφτά για να έρθω στον σύλλογο. Υπεγραψα ένα συμφωνητικό με το οποίο έχασα τα χρήματα μου.Γύρισα την πλάτη σε άλλους συλλόγους για να έρθω στην αγαπημένη μου ομάδα. Μου έταξαν λαγούς και πετραχείλια. Δεν είναι τα χρήματα αλλά η αδιαφορία τους. Παπατζήδες σαν τον Θωμά Γιώτα έχουμε δει πάρα πολλούς. Όσοι ακομα τον υποστηρίζουν να φύγουν τώρα από τον σύλλογο”, επεσήμανε φανερά εκνευρισμένος ο αθλητής του συλλόγου.

23.55: Εξετάζεται εάν το σώμα δίνει απαλλαγή στην προηγούμενη διοίκηση, ενώ στην αίθουσα επέστρεψε ο Χάρης Παπαγεωργίου.

H απαλλαγή της προηγούμενης διοίκησης επικυρώθηκε. Υπέρ της απαλλαγής 16 ψήφοι, κατά 15.

Eξετάζεται ο ορισμός γενικής συνέλευσης για το ΤΑΠ με την παρουσία του Θωμά Γιώτα να θεωρείται βεβλημένη. Η συνάντηση θα γίνει 18/6 και μάλιστα στο “Κλ. Βικελίδης”, όπως αποφασίσθηκε. Παράλληλα ορίστηκε παμψηφεί δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα ασχοληθεί με τον εκκαθαρισμό των μητρώων του ΑΣ. Η επιτροπή αυτή θα ανακοινώσει πόσα και ποια είναι τα τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου.

00.20: Ολοκληρώθηκε η συνέλευση. Αύριο ο κ. Παπαγεωργίου με το σχήμα που εκπροσωπεί θα δώσει τo παρών στο πρωτοδικείο για να αναλάβει την διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Νίκος Οικονόμου

To Top