Λεπτό προς λεπτό η 10ωρη γενική συνέλευση, όπως την κατέγραψε το PRESSARIS!

To PRESSARIS ήταν στο Βελλίδειο και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών. Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην 10ωρη συνέλευση!

14.11: Λίγος κόσμος ακόμη στο Βελλίδειο… Πολλοί είναι στις δουλειές τους, πάντως, οι πρώτοι… βιαστικοί, αλλά συνεπείς είναι εδώ!

14.20: Οι υπάλληλοι της Κοινωνίας εξυπηρετούν τα μέλη που προσέρχονται. Παρών ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Κώστας Γεωργιάδης προσπαθεί να απαντήσει σε απορίες του κόσμου.

14.50: Αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου, αλλά και πάλι ο αριθμός δεν είναι μεγάλος. Όλα τα μέλη του προσωρινού συμβουλίου του φορέα είναι εδώ. Παρών και ο Αντώνης Ζαμπέτας.

15.04: Mία ώρα μετά την καθορισμένη και οι εργασίες δεν ξεκίνησαν. Πολλά πηγαδάκια από τους φίλους του Άρη και ενώ περιμένουν να ξεκινήσει η γενική συνέλευση. Στο Βελλίδειο και ο εορτάζων σήμερα Λάζαρος Πολατιάν. Σήμης Ηλιάδης, Άκης Πυργίδης μεταξύ άλλων έχουν προσέλθει.

15.14:  Στην αίθουσα μπήκετο πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης, ενώ έφτασε και το μέλος της διίκησης της ΚΑΕ, Γιάννης Σαμολαδάς.

15.28: Ο πρόεδρος της ΚΜΑ Κώστας Γεωργιάδης ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει σε λίγο η γενική συνέλευση. Παρόντες οι Νικήτας Ματθαίου, Πάνος Στεφανίδης.

15:30 Οι πόρτες της αίθουσας έκλεισαν,η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η διαδικασία.

15:31 «Παρών» και ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Ψηφίδης.

15:33 Ξεκινά η διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Πρώτο θέμα, η εκλογή προεδρείου που θα διευθύνει τη Συνέλευση. Προτείνεται για πρόεδρος ο Πάνος Μαστροθύμιος.

15:40: Πρόεδρος τελικά ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος, μετά από ψηφοφορία των μελών. Γραμματέας ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος. Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Γκουτσίδης.  Ψηφολέκτες οι Παπαντελάκη Ειρήνη, Τζίτζα Αθηνά και Παπαντωνίου Νέστορας.

15:44 Ψηφοσυλλέκτες οι Παπαντελάκη Ειρήνη, Τζίτζα Αθηνά και Παπαντωνίου Νέστορας.

Η απουσία της ΝΕΧΙΑ

15:45 Τον λόγο πήρε πρώτα ο Κώστας Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε γνωστό πως ζήτησαν από τη NEXIA να βρεθεί εκπρόσωπος της στην Συνέλευση. Με γραπτή απάντηση της, η εταιρία που έχει αναλάβει τον έλεγχο της ΠΑΕ, τονίζει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να προβεί σε τέτοια κίνηση, βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών. Διαβάστηκε αναλυτικά η απάντηση της εταιρίας, η οποία παραπέμπει σε συγκεκριμένη επιστολή, την οποία διαβάζει ο Γεωργιάδης. Aνάγνωσε επιστολής της Nexia από 23/4 σχετικά με τα έγγραφα που έχει παραλάβει από την Π.Α.Ε. Άρης, ποια έχει ελέγξει και ποια είναι αυτά που απομένουν, χωρισμένα σε συνολικά 31 κατηγορίες!  Στοιχεία τα οποία είχαν ζητήσει από τον Ιανουάριο του 2013, αλλά τα 14 εξ αυτών ακόμη δεν τα έχουν λάβεi.15.52 Ο Γεωργιάδης αναφέρει τα στοιχεία που ζήτησε η NEXIA για την πραγματοποίηση του ελέγχου της ΠΑΕ. Μεταξύ αυτών, θεωρημένα βιβλία χρήσεων και απογραφών, βιβλίο μετόχων και εσωτερικών κανονισμών,  πρακτικά ΔΣ από 1/7/2004, πρακτικά γενικών συνελεύσεων, οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε το 2012, συμβόλαια παικτών και συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Τα έγγραφα τα έχουμε και ενημερώσαμε να έρθει να τα παραλάβει η εταιρία. Ζητήσαμε οπότε να μας δώσει μια ημερομηνία που θα είναι έτοιμος ο έλεγχος». Σχετικές διευκρινήσεις δίνει και ο Νίκος Ιατρού. «Λείπει μόνο ο εσωτερικός κανονισμός, αλλά δεν υπήρχε ποτέ… Άρα όλα είναι έτοιμα τα στοιχεία».

16:02 Με παρέμβαση του, ο Λάμπρος Σκόρδας γνωστοποιεί πως η NEXIA παρέλαβε χθες τα στοιχεία που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

16.04 Αποχωρεί από το πάνελ το διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ για να ανέβει ο πρόεδρος της γ.σ. Πάνος Μαστροθύμιος. Παρόντες ο Λάμπρος Σκόρδας και ο Σταύρος Λαμπριάκος, ο Ηλίας Πόππης.

16.07 Οικονομικά τακτοποιημένοι είναι 1.452 άτομα, αλλά παρόντα μόλις 347.

Πριν από λίγο ήρθε στο Βελλίδειο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης.

16.10 Ο Μαστροθύμιος διαβάζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από δω και πέρα, όποιο θέμα τεθεί σε υποψηφιότητα, θα υπάρξουν κάλπες.

16.17 Ξεκινάει η συνέλευση για το θέμα των παλιών οφειλών και τη συνδρομή. Πριν από λίγο εισέρχονται οι Χρήστος Γρόλλιος, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Συζήτηση για τη συνδρομή

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ Κώστας Γεωργιάδης προτείνει στο σώμα, μείωση 50% της συνδρομής, δηλαδή να πληρώσει 25 ευρώ για την τρέχουσα χρονιά και 5 ευρώ για τις χρονιές που οφείλει! Aκούγονται και άλλες απόψεις, άλλες να παραμείνει το ποσό των 50 ευρώ κι άλλες να προκριθούν τα 25 ευρώ.

16.28 Τοποθέτηση επί του θέματος της συνδρομής κάνει ο Λάμπρος Σκόρδας. Προτείνει να συνδεθεί η συνδρομή στην Λέσχη με την αγορά διαρκείας, ενώ να αλλάξει και η διαχειριστική περίοδος (1 Ιουνίου – 31 Μαΐου).

«Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα συνδρομής που δεν έχει μέλη η ΚΜΑ, αλλά διοίκησης. Η περσινή πρόταση του να πηγαίνει το διαρκείας μαζί με την Λέσχη, ήταν μια αρχή για να αποδειχθεί ότι η Λέσχη δεν μαζεύει κόσμο. Εφόσον το διαρκείας συνδέθηκε με τη Λέσχη, να πάει η θητεία μέχρι 31 Μαΐου και με το νέο διαρκείας, να ανανεώνεται και η συνδρομή για την επόμενη χρονιά. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι το μοντέλο προβληματικό, αλλά οι άνθρωποι το κάνουν να αδυνατίζει» τονίζει χαρακτηριστικά ο Σκόρδας.

Με την άποψή του συμφωνεί ο Πάνος Στεφανίδης. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από την ψήφο τους 4.500 Αρειανούς που πήραν πέρσι διαρκείας. Δεν είναι δυνατό οι άνθρωποι που αγόρασαν πέρυσι το καλοκαίρι εισιτήριο διαρκείας, χωρίς να ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίζει ο Άρης, να μην έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν ενεργά στις σημερινές διαδικασίες διότι θεωρούνται οικονομικώς ατακτοποίητοι. Συμφωνώ με τον Λάμπρο Σκόρδα και την πρόταση που κατέθεσε, να επιστρέψει η διαχειριστική περίοδος μεταξύ Ιουνίου – Μαΐου και συνεπώς οι συνδρομές των Αρειανών».

16.38 Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις σχετικά με το ποσό της συνδρομής. Αντικρουόμενες οι απόψεις.

16.40 Η θέση του Ισαάκ Ξανθόπουλου: «Προτείνω, όσοι είχαν διαρκείας όλα αυτά τα χρόνια, να αποφασίσουμε ότι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Συμφωνώ και με τη μείωση της συνδρομής στη Λέσχη στα 25 ευρώ, με μοναδική προϋπόθεση αυτό να ισχύσει από το 2014».

16.52 Ο πρόεδρος της συνέλευσης Παναγιώτης Μαστροθύμιος τονίζει: Δεν έχουμε την απαραίτητη απαρτία για να προχωρήσουμε σε μια τροποποίηση του καταστατικού, όσον αφορά την προϋπόθεση ώστε να θεωρείται κάποιος οικονομικώς τακτοποιημένο μέλος της Λέσχης ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. Θα έπρεπε να είναι παρόντα τουλάχιστον 727 οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη παρόντα για να πάρουμε μια τέτοια απόφαση.

16:58  Παρέμβαση από τον Άγγελο Μυσιρλή: «Αυτή την στιγμή ο κόσμος ενδιαφέρεται για το πως έφτασε η ομάδα εδώ, για τον έλεγχο και όχι για τη συνδρομή. Καλώ τους κ.κ. Άγγελο Γρόλλιο, Αριστοτέλη Ναούμ και Παναγιώτη Αλεξανδρίδη να μας απαντήσουν γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

17.06 Δια της ανατάσεως των χειρών αποφασίστηκε τελικά να παραμείνει η συνδρομή των 50 ευρώ για την Λέσχη και 10 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.

17.10 Ξανανοίγει το θέμα της συνδρομής! Υπήρχαν αντιδράσεις και παρέμβαση από Σκόρδα και Στεφανίδη που επιμένουν να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι πήραν διαρκείας! «Ο Άρης βουλιάζει και χρειάζεται όποιος βγει διοίκηση να έχει την λαϊκή αποδοχή. Δεν μπορεί να βγάλουμε πρόεδρο με 300 και 400 ψήφους».

17.20 Θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών για το θέμα της συνδρομής! «Πρέπει να ανοίξουμε την λέσχη στον κόσμο», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

17.30 Η συνέλευση έχει διακοπεί μέχρι να ξεκινήσουν οι ομιλητές.

17.35 Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των μελών εκ νέου για την συνδρομή!

Η τελική απόφαση

18.00 Ο κύβος ερρίφθη! Με νέα απόφασή τους τα μέλη της συνέλευσης αποφάσισαν ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου μέχρι 31 Μαΐου όσα μέλη έχουν πάρει διαρκείας την περίοδο 2012-13, ενώ μένει η συνδρομή των 50 ευρώ! Δηλαδή, τα οικονομικώς ατακτοποίητα μέλη θα πρέπει να καταβάλουν 50 ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και 10 ευρώ για τις προηγούμενες.

18.01 Ανακοινώθηκε διακοπή 15′ πριν ξεκινήσουν οι ομιλητές για τις αρχαιρεσίες στην ΠΑΕ.

18.15 Επαναρχίζει η συνέλευση…

18.21 Πρώτος ομιλητής ο πρόεδρος του ΑΣ Νίκος Παπαδόπουλος. Δεν είναι παρών και θα μιλήσει τελικά πρώτος ο Άγγελος Γρόλλιος, πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ.

Η θέση του Άγγελου Γρόλλιου

Ο Άγγελος Γρόλλιος τονίζει αρχικά ότι: «Ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθεί, είναι τι θα γίνει με την ΠΑΕ. Κατά τη δική μου άποψη, σήμερα πρέπει να αποφασιστούν οι εκλογές για την ΚΜΑ και όχι για την ΠΑΕ. Και αυτό γιατί περιμένουμε την απόφαση για το «99″. Αν είναι θετική, μπορεί να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα οδηγήσουν τον Αρη σε μία νέα σελίδα. Φέτος την βγάλαμε γιατί υπήρχε η προσωρινή διαταγή. Αν μπούμε, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να πληρώνουμε. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν προτάσεις για την ΠΑΕ Αρης. Διάβασα ότι συναντήθηκα με επιχειρηματίες. Δεν το έκανα γιατί δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, αυτοί που πήραν διαρκείας φέτος, αυτοί πρέπει να ψηφίσουν. Καλώς θα ψηφίσουν».

Ο Γρόλλιος απαντάει σε ερωτήσεις των μελών. «Δεν πήγαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση θα διχαζόταν ο κόσμος. Αυτό πιστεύαμε και θα μας κρίνει ο κόσμος. Ο δρόμος μας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ.

 Γιατί δεν κάλεσε έκτακτη ΓΣ για την εκλογή νέας διοίκησης στην ΠΑΕ κατά την προεδρία του και την επέλεξε η ΚΜΑ είπε: «Απευθυνθήκαμε σε πολλούς και στο τέλος ήταν αυτοί οι επτά. Στην κατάσταση που ήταν η ομάδα, θα διχαζόταν περισσότερο ο κόσμος με κάτι τέτοιο. Έτσι αποφάσισε το ΔΣ της Λέσχης εκείνη τη στιγμή».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής για την απόφαση του άρθρου 99: « Το άρθρο 99 έχει δικαστεί από τον Απρίλιο και αναμένουμε την έκδοση απόφασης. Αυτή θα λέει αν μας επιτρέπεται να ξεκινήσουμε διαδικασίες για υπαγωγή στο «99″  Στις 11 Ιανουαρίου του 2013 ήταν η εκδίκαση του «99″ που αναβλήθηκε. Δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση εκείνη τη στιγμή. Μέχρι τις 31 του μηνός ήταν η μεταγραφική περίοδος, στην οποία έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα και έτσι έγινε».

Στο σημείο αυτό δέχτηκε κριτική από τον Βαγγέλη Γυμνόπουλο, μέλος της Λέσχης, για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε ο κόσμος, με τον κ. Γρόλλιο να απαντά ότι… «αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ.»! Τα μέλη του φορέα συνέχισαν με καταιγισμό επίμαχων ερωτήσεων γύρω από τις ενέργειες ή μη, του Δ.Σ. του φορέα, τόσο όσον αφορά το διοικητικό της Π.Α.Ε. Άρης όσο και τον διαχειριστικό έλεγχο.

Για το πότε έκλεισε ο ισολογισμός της περσινής χρονιάς: »Άργησε να κλείσει και ο λόγος ήταν ότι υπήρχαν ζημίες. Εννοείται ότι λόγω αυτού η αδειοδότηση είναι προβληματική. Για αυτό πρέπει να προκηρυχθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ».

Για τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών: «Δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση του. Μας είχαν πει ότι έπρεπε να μαζέψουν κάποια χαρτιά από τις τράπεζες. Άλλωστε και τώρα πήραν ακόμα μία παράταση. Δεν υπήρχε χρονικό όριο, γιατί και αυτοί μας είχαν πει ότι  δεν ξέρουν πότε θα τελειώσουν».

Όσον αφορά τη ΝΕΧΙΑ και το πως επιλέχθηκε για να διενεργήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ, υπογράμμισε: »Υπήρξαν τέσσερις προσφορές. Παρουσιάστηκαν σε ένα συμβούλιο επτά ατόμων τριών αναπληρωματικών. Είδαμε ότι είναι μια πολυεθνική εταιρία με πολλούς λογιστές. Εφόσον καθυστερούσε ο ισολογισμός, ο έλεγχος της ΠΑΕ δεν μπορούσε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να γίνει και έλεγχος από τη NEXIA. Είναι γεγονός ότι υπήρχαν χρέη προηγούμενων διοικήσεων στον κ. Τζάκλη, ο οποίος ήθελε να εξοφληθεί για να διεξάγει τον έλεγχο».

Σε ότι αφορά τις επαφές του με οικονομικούς παράγοντες είπε: «Κάναμε επαφές και συζητήσεις με την κα Αγγελοπούλου, τον κ. Παναγιωτίδη, τον Δημήτρη Ηλιάδη, τον κ. Μορφιάδη. Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον κ. Κόκκαλη ούτε τον γνωρίζω προσωπικά».

Ανέβηκαν οι τόνοι

19.01 Ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι Μισιρλής, Γαβριηλίδης και στη συνέχεια ο Βασβάνης κατηγόρησαν τον Άγγελο Γρόλλιο, ότι μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό είπε ότι «πέσαμε, καταστραφήκαμε, η μόνη λύση είναι η πτώχευση για τον Άρη»! Ο Γρόλλιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

19.16 Συνεχίζονται τα ερωτήματα προς τον Γρόλλιο για τις ενέργειες και τους χειρισμούς του.

19.23 Ολοκλήρωσε ο Άγγελος Γρόλλιος. Τον λόγο παίρνει ο Άρης Ναούμ.Ζήτησε συγνώμη για τα λάθη που έγιναν κατά τη θητεία τους. »Αν στο μυαλό του έχει κάποιος ότι αν κάποιος από τους ανθρώπους που ξενυχτούσα για να βρούμε μια λύση, τότε είμαι πολύ μεγάλος μ…ς. Θεωρώ ότι με το τέλος μιας χρονιάς, όσοι έχουν ενεργό ρόλο  στην ομάδα, πρέπει να απολογηθούν».

Η θέση του Σκόρδα

19.27 Ο Λάμπρος Σκόρδας παίρνει τον λόγο.

19.30 Ο Σκόρδας τονίζει αρχικά: «Κάποιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και η ομάδα σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Ακολουθεί μια συνέχεια για την οποία πρέπει να μιλήσω και να προτείνω κάποια πράγματα. Από τη μέρα που είχα προτείνει ένα συγκεκριμένο μπίζνες πλαν, μας έλεγαν ότι τα χρέη ήταν 16-17 εκατ.μετά εμφανίστηκαν 23 εκατ.  Τον Γενάρη, με τη διαδικασία που πρότεινα, κάναμε μεταγραφές χωρίς να καταβάλουμε ευρώ. Αυτά που έχω διαπιστώσει στις λίγες μέρες που είμαι στην ΠΑΕ, κάτι που έπρεπε να γίνει ώστε να μην υποβιβαστεί η ομάδα, κάποιοι πίστευαν ότι ο Αρης πρέπει να πέσει για να εξυγιανθεί.

Αυτή την κατάσταση την βίωσαν οι παίκτες και όλος ο κόσμος. Οι αποφάσεις που παίρνονται εδώ, καθορίζουν την στάση των άλλων απέναντι στην ΠΑΕ. Για να παραλάβουμε το λογιστήριο πέρασαν 20 μέρες. Γιατί είχε σταλεί έγγραφο από τη ΝΕΧΙΑ στις 3 Ιανουαρίου στην ΠΑΕ για να της δοθούν κάποια στοιχεία, και αυτό έγινε τώρα; Είχαν σκοπό να φουντάρουν την ομάδα και να σβήσουν τα χρέη, γιατί τους βόλευε ο υποβιβασμός.

Μίλησα με τον άνθρωπο της NEXIA και μου είπε «απορώ», και στο τέλος τα πήρε μέσα σε μία μέρα. Ζήτησα με μεγάλη σαφήνεια για να γίνουν αυτά που πρέπει.

Για να περιγράψω τι έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπορώ να μιλάω ώρες. Για αυτό θα παραλείψω πολλά πράγματα. Ο Αρης οφείλει τεράστια ποσά και έχει κάνει κινήσεις για τις οποίες κάποιοι θα λογοδοτήσουν. Και αν είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς, θα το κάνω. Η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο που η ομάδα δεν μπει στο «99″. Πριν την εκδίκαση, είχαν στείλει επιστολή στο δημόσιο να μην παραστεί, γιατί θα πήγαινε. Και έγινε με τη βοήθεια Αρειανών πολιτικών, που δεν θέλω να αναφέρω».

19.39 «Δεν υπήρχε ποτέ θέμα με την ΕΠΟ. Αλλιώς δεν θα δινόταν αναβολή από αυτή. Αυτό το παραμύθι των παραγόντων που πετούν στην άκρη της γης για αν βρουν λύση, πρέπει να σταματήσει. Οι περσινές ζημιές ήταν 6 εκατ. ευρώ. Ο Αρης δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Πρέπει να βρει ένα άλλο σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπει στο άρθρο 99. Για να διασωθεί ο Αρης οικονομικά, πρέπει να μπει σε συμφωνία με τους πιστωτές του. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια διοίκηση που να ξέρει που βαδίζει και να βρει λεφτά».

«Τόσα χρόνια κάποιοι σας παραπλανούσαν, και έτσι ο Αρης έφτασε εδώ. Δεν πρέπει να υπάρχει διοίκηση με ισχυρή λαϊκή εντολή; Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος. Φτάσαμε στο σημείο αντί να κάνουμε την αίτηση για το 99 τον Ιούνιο, να την κάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Επειδή πρέπει να έχει ο Άρης μέλλον, πρέπει να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Και επειδή κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να σας κοιμίζουν με επενδυτές, καλώς να ορίσουν, αλλά σε μια εταιρία που θα μπορεί να συνδιαλλαγεί μαζί τους. Να φτιάξει μια ομάδα ο Αρης και την επόμενη χρονιά να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να σωθεί».

19.47 Η πρόταση του Σκόρδα: «Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη και εκλογές την Τρίτη 7 Μαΐου. Οι υποψήφιοι να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και ο κόσμος να αποφασίσει. Εμείς έχουμε σχέδιο: είσοδος στο άρθρο 99 με άλλο σχέδιο και συμφωνία με τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν, να κρατήσουμε τον κορμό που υπάρχει και να ενισχύσουμε την ομάδα».

Συγκεκριμένα:

«Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές στην Λέσχη. Γιατί όχι και ταυτόχρονα με αυτές της ΠΑΕ. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αυτά που θα κάνουν το σχέδιο μας πετυχημένο. Να ψάξουμε ακόμα και επενδυτή. Τότε θα πρέπει να πουλήσουμε και τις μετοχές.

Δεν μπορούμε να είμαστε με άλλο πρόεδρο κάθε εβδομάδα. Μου είπε παίκτης ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε ανθρώπους να κλαίνει, να χαιρετούν και από την άλλη να μπαίνει άλλος πρόεδρος και να μας λέει «καλησπέρα». Δεν γίνεται να διοικείται ο τεράστιος Αρης από αδύναμες διοικήσεις, αλλά από ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν το βάρος. Ας κατεβούν προτάσεις υποψηφίων, ή να γίνει ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα και να σας αναλύσουμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε.

Αν υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται, δεν μπορούν να λένε ότι περιμένουν το πόρισμα, για το οποίο η ΠΑΕ είχε κλείσει την πόρτα για να μην βγαίνει τίποτα.

Η ομάδα είναι σε βαθιά κρίση. Έχουμε την ευθύνη των αποφάσεων. Προτείνω να ψηφίσει σήμερα το Σώμα να δοθεί παράταση μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη για να κατατεθούν ψηφοφορίες, στις οποίες θα συμμετέχουμε και εμείς. Να πάμε σε εκλογές την Τρίτη του Πάσχα, ημέρα και του μεγάλου φιλικού προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, όταν και το ενδιαφέρον θα βρίσκεται στα ύψη και πολύ θα συνεχίσουν για το «Παλέ». Εμείς θα είμαστε υποψήφιοι μέχρι εκείνη τη μέρα»

Να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 με άλλο σχέδιο. Εάν ο Αρης ξεφύγει από το καθεστώς της προστασίας που έχει σήμερα, το Δημόσιο δεν θα υπογράψει. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσοστό για να εγκριθεί η αίτηση.

Πρέπει να γίνει συμφωνία με τους παίκτες. Τα χρέη προς το δημόσιο είναι σε άλλο ποσοστό. Να γίνει εκ νέου η αίτηση και να βρει ο Αρης λύσης, και έτσι δεν θα υπάρχει ουδέν πρόβλημα. Η νέα διοίκηση πρέπει να έχει διάρκεια δύο ετών, ώστε να οργανώσει μια εταιρία που είναι υπό διάλυση. Υπαγωγή του Αρη στο «99″ με διακανονισμούς με παίκτες. Να γίνουν συμβόλαια με αυτούς που κινδυνεύει να χάσει, και ταυτόχρονα με συγκεκριμένες κινήσεις, η ομάδα του χρόνου να είναι πιο ισχυρή, ώστε να μην παλέψει για τη σωτηρία, αλλά να τερματίσει σε μια αξιοπρεπή θέση».

Λογομαχία με Γρόλλιο και Τικπασάνογλου

20:00 Ο Χρήστος Γρόλλιος ζήτησε και πήρε το λόγο και απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον Σκόρδα, καταλογίζοντας του ότι έχει ισοπεδώσει τα πάντα! «Ισοπεδώσατε την προσπάθεια του Αρη για το «99″, τον διαχειριστικό έλεγχο! Δεν μας είπατε τίποτα για τα χρέη που δημιουργήσατε εσείς. Πόσα χρέη αφήσατε κύριε Σκόρδα.

20.04 Ο Σκόρδας απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με τις θέσεις του. «Μπήκα παρανόμως στην ΠΑΕ, θέλω λαϊκή εντολή για να συνεχίσω, πρέπει να γίνουν εκλογές. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορεί να περιμένει ο Αρης να γίνονται ζυμώσεις. Τα χρέη του Άρη είναι τεράστια! Μακάρι να γίνει, αλλά δεν το πιστεύω ότι θα μπει η ομάδα στο άρθρο 99. Μόνο όταν γίνει για κάθε Έλληνα. Αυτό μου μετέφεραν. Το ίδιο απάντησαν και στον Σαββίδη».

20:14 Τον λόγο παίρνει ο Κώστας Τικπασάνολγου: «Το πρακτικό της Τακτικής ΓΣ των μετόχων, το έστειλα αρμοδίως στην ΠΑΕ μετά τη συνέλευση. Αν δεν το αναζητήσατε, δεν είναι δική μου ευθύνη. Το πρακτικό έχει σταλεί, το αν έχει δημοσιευτεί όμως δεν το ξέρω».

20.21 Τον λόγο παίρνει ο Τάσος Αβανόγλου. «Ο Αρης θα μπει στο άρθρο 99 και οι δόσεις θα γίνουν 120 στο δημόσιο, δεν θα γίνουν τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Σκόρδας ο οποίος δεν έχει ιδέα από τίποτα. Ο καημός του Σκόρδα είναι απλά να διοικήσει την ομάδα. Τίποτα άλλο. Ας βγει να μας πει τι έκανε όταν διοικούσε 7 χρόνια τον Αρη; Μήπως αυτός δεν έριξε τον Άρη στη Β” εθνική;». Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι. Υπήρξαν αποδοκιμασίες προς τον Αβάνογλου και τον Σκόρδα.

Ο γραμματέας του προεδρείου της γενικής συνέλευσης  Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος σηκώθηκε από την καρέκλα του και απευθύνθηκε στον κ. Αβάνογλου λέγοντας: «Αυτά τα έλεγες για τον Κόντη». Δημιουργήθηκε ένταση και ο γραμματέας αποχώρησε εν μέσω αντιδράσεων. «Αφήστε τον κόσμο να μιλήσει. Ποιος είσαι εσύ που θέλεις να τον κατεβάσεις κάτω; Αφήσατε τον Σκόρδα να μιλάει 40λεπτά και κανείς δεν αντέδρασε. Αφήστε όλους να πουν την άποψή τους χωρίς αντιδράσεις» ακούστηκε από μέλος της Λέσχης.

Ο Αβάνογλου συνεχίζει την τοποθέτησή του.

«Μπορεί να έρθει επενδυτής. Θα υπάρξει επενδυτής, γιατί ο Άρης είναι γωνιακό μαγαζί. Αλλά πρώτα πρέπει να μπει στο άρθρο 99 και θα μπει».

Η θέση του Ματθαίου

20:35 Στο βήμα παίρνει τον λόγο ο Νικήτας Ματθαίου: » Πρώτα απ` όλα, πρέπει να κάνω κάποιες επισημάνσεις για τα όσα ακούστηκαν τώρα. Πριν από αυτό όμως, θέλω να ευχαριστήσω όσους συνετέλεσαν στο να σωθεί η ομάδα στα τελευταία τρία ματς. Κάποια άτομα φέρουν πολύ μεγάλη ευθύνη. Δυστυχώς, όταν εγώ πέρυσι δήλωσα συμμετοχή για την ΚΜΑ, πίστευα ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα και ότι όλοι θα είμαστε συσπειρωμένοι. Δυστυχώς όμως, άκουσα πράγματα που με έχουν τρελάνει.

Ένα πράγματα να ξέρετε. Τα προβλήματα που μας οδήγησαν σε παραίτηση, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλα ήταν. Έλεγαν ότι τα κάναμε λαμπόγιαλο με τον Σκόρδα στο πρώτο ΔΣ. Ψέματα! Ορισμένοι έχουν παρεξηγήσει τον Άρη, Τους κάνει την τιμή να τους στηρίζει και νομίζουν ότι ο Αρης είναι ένα διαφημιστικό μέσο για τη δουλειάς τους. Πρέπει να κινηθούν διαδικασίες για να σωθεί η ομάδα. Όσοι δεν μπορούν, να μας αφήσουν ήσυχους».

Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση ανάμεσα σε Ματθαίου και Ναούμ. «¨Εχεις κάνει εγκλήματα και δεν πρέπει να μιλάς» είπε ο Ματθαίου. Ο Άρης Ναούμ, τότε, σηκώθηκε από τη θέση του και είπε: «Ποιος μιλούσε για το ΑΦΜ, να μας το πεις», με τον Ματθαίου να απαντάει εκ νέου: «Ναούμ, εγκλημάτησες κατά του Αρη».

Πρόταση μου είναι να δοθεί παράταση χρονική, για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες. Να περιμένουμε μέχρι να βγει η απόφαση για το 99 και μετά να γίνουν εκλογές. Καλύτερα να έχουν λίγο ακόμη προσωρινή διοίκηση και να περιμένουμε τα δεδομένα».

20.50 Νέο ΔΣ στην ΚΜΑ και παράταση στην ΠΑΕ, και αν έχει κάποιος επενδυτή, ευπρόσδεκτος» η πρόταση του Νικήτα Ματθαίου.

20.52 Ξέσπασμα από τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Πάνο Μαστροθύμιο, με αποδέκτη τον Μιχάλη Αθανασιάδη αλλά και όλο το σώμα, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να συνεχίστουν οι διαδικασίες.

Η θέση του Ηλιάδη

20.56 Τον λόγο παίρνει ο Δημήτρης Ηλιάδης. «Δεν πρέπει να γίνει βιαστικά οτιδήποτε. Η πρότασή μου είναι να δοθεί μια παράταση τριών βδομάδων και να γίνουν εκλογές μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε και θα κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους οι ενδιαφερόμενοι. Υπάρχει σχέδιο και προτάσεις για τον Άρη.

Αν δεν κατατεθούν  προτάσεις δεν υπάρχει λύση. Πρέπει σε τρεις εβδομάδες να γίνει επανάληψη της ΓΣ  με προτάσεις συγκριμένες, πλάνο βιωσιμότητας. Όποιος πιστεύει ότι θα βγει διοίκηση από εδώ, είναι τρελός.  Σε πρώτη φάση, πρέπει να οριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου. Όποιος δώσει την καλύτερη λύση, αυτός θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.Στις 20 Μαΐου πρέπει να εκλεγεί η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Αρης. Αυτή είναι η πρόταση μου. Αν η ΚΜΑ θέλει να συνεχίσει να βλέπει αυτά που βλέπει, να παραδώσει τη διοίκηση στους διαχειριστές. Να γίνουν άμεσα εκλογές στην ΚΜΑ».

Τι είπε ο Τσομίδης

21.01 Τον λόγο παίρνει ο Στάθης Τσομίδης. «Πρόταση μου είναι να δοθεί παράταση χρονική, για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες. Να περιμένουμε μέχρι να βγει η απόφαση για το 99 και μετά να γίνουν εκλογές. Καλύτερα να έχουν λίγο ακόμη προσωρινή διοίκηση και να περιμένουμε τα δεδομένα».

Πιο αναλυτικά είπε: »Για τις 120 μέρες που ήμουν μέλος της ΠΑΕ, έχω το θάρρος για να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Ήταν πρόταση του κ. Γρόλλιου να ήμουν στη διοίκηση. Ενώ είχε επιλεγεί ο κ. Χριστοφορίδης, μπήκα τελικά εγώ. Ναι μεν καλά κάνουμε και συζητάμε, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Πρώτον, γιατί αναμένουμε εξελίξεις που δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά και ο έλεγχος.

Όταν αναλάβομε, έπρεπε να καταγράψουμε και να ετοιμάσουμε ορισμένα πράγματα για την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να εκπροσωπηθεί η ΠΑΕ και αυτό δεν έγινε. Εκδίκασα περίπου 10-15 υποθέσεις του ΙΚΑ. Το μεγάλο θέμα ήταν των μεταγραφών και πρέπει να σας θυμίσω πως χρειαζόταν για αυτό φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Κάναμε επίσης κάποιες μεταγραφές, και αυτές αποδείχθηκαν σωτήριες

Ήταν η πρώτη φορά που μπορούσαμε να πούμε που πήγαινε το κάθε ευρώ. Όποιος ασχοληθεί με την ΠΑΕ θα ξέρει πόσες χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα.

Τον επόμενο χρόνο η χρηματοδότηση δεν θα είναι η ίδια, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν θα είναι κρατικός, ενώ θα αλλάξουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όλο το διάστημα της ενασχόλησης μου με την ΠΑΕ. Υπήρχαν εκπλήξεις. Κονδύλια που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι ο Αρης μέσω του ΑΣ χρωστά 400.000 ευρώ στη ΔΕΗ. 60.000 ευρώ σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία είναι χορηγός ομάδας. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει επενδυτής. Ποιος θα έρθει όμως να επενδύσει ενώ υπάρχουν αυτά τα δεδομένα; Πρέπει να είναι τρελός.

Στην ουσία του «99», αγαπητέ κ. Σκόρδα, με αυτό που είπατε, όταν έχουμε δικάσει και περιμένουμε την απόφαση, να ανακοινώνουμε από το βήμα ένα άλλο «99». Αυτή η διαδικασία δεν γίνεται σε μια κλειστή αίθουσα ενός δικαστηρίου. Πρέπει να δουν ότι αυτό που προτείνεις, μπορείς και να το εφαρμόσεις. Όσον αφορά σε αυτό που είπε ο κ. Σκόρδας για την Εμπορική , όταν ανοίξαμε τον φάκελο της Εμπορικής, τον έκλεισα και μην ζητήσετε να πω γιατί».

Η θέση του Χρήστου Γρόλλιου

21.17 Τον λόγο παίρνει ο Χρήστος Γρόλλιος, ενώ ακούγονται χειροκροτήματα για το γκολ του… Αστέρα στην Τρίπολη για το κύπελλο!

21.18 Ο Χρήστος Γρόλλιος τόνισε ότι: «Είναι γεγονός ότι μετά την ομιλία του Λάμπρου Σκόρδα, αν δεν είχα βιώσει πολλά από μέσα, θα είχα πειστεί. Ήταν παραστατικός και εφόσον αυτά που είπε ίσχυαν, θα βοηθούσαν τον Αρη. Συγκινήθηκα και γω.

Θα πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν. Σας θυμίζω ότι πέρυσι το Σώμα της ΚΜΑ επειδή δεν μπορούσε να βρει κάποιον να υπογράφει για την ΠΑΕ, επέλεξε μια διοικούσα επιτροπή με επικεφαλή τον κ. Ζαμπέτα που ήταν ήδη καμένος με την υπογραφή του, για να χειριστούν τα του Αρη

Στη συνέχεια είπε: «Η προσωπική μου άποψη για τα ΔΣ που έζησα, είναι ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Από πέρυσι τον Ιούλιο, μου ανατέθηκε να χειριστώ τα θέματα της ΠΑΕ με ΕΠΟ και λίγκα. Εκτιμώ ότι περάσαμε πολλούς σκοπέλους και δεν είχαμε κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα πάρα τις φήμες. Βέβαια υπήρχε μια σύμπτωση που στιγμάτισε αγώνες του Αρη, και είχε να κάνει με τη διαιτησία. Μπορεί να ήταν σύμπτωση αλλά και όχι. Μια προσπάθεια που θα μπορούσε να επηρεάσει την προσπάθεια υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99.

Το να συζητάμε με λεπτομέρειες τώρα, είναι παρακινδυνευμένο και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλές, γιατί μπορεί να γίνει κακό αναφορικά με το «99″. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν επιθυμούμε την θετική της έκβαση. Αν ναι, πρέπει να σωπάσουμε και να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακούστηκαν απόψεις και νούμερα για το αν θα συναινέσει το Δημόσιο. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα. Ό, τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για το «99″, αυτό και έγινε. Το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην το γνωρίζει ούτε το ίδιο. Ας αφήσουμε το άρθρο 99 στην άκρη, γιατί και οι δικαστές ενημερώνονται. Όταν ακούν τον κ. Σκόρδα να λέει αυτά που λέει, η προσπάθεια υπονομεύεται».

21.26 Συνεχίζοντας ο Γρόλλιος τονίζει: «Το Δημόσιο δεν έκανε χάρη. Ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, τις συνεχίζει και για αυτό δεν παρέστη στη διαδικασία του ανοίγματος.

Εκτός από την προσπάθεια για το «99″, υπάρχει και ένας ανοικτός φάκελος του ελέγχου από τους λογιστές, για την περίοδο 2004-2012. Όλη αυτή η περίοδος είναι γεγονός ότι άφησε ένα χρέος που αν δε είναι 32 εκατ., είναι 30 εκατ. Μιλάμε για τα εκατομμύρια των ευρώ λες και είναι χιλιάδες ευρώ. Η άποψη μου είναι ότι για διαχειριστικό έλεγχο μιλάμε και σε αυτόν ακόμα αν μείνουμε, άνθρωποι που έχουν ζημιώσει την ΠΑΕ, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή τους.

Είμαστε εν αναμονή του πορίσματος της NEXIA. Υπάρχει μια παραδοχή πάντως, ότι αυτές τις χρονικές περιόδους, ο Αρης μπήκε μέσα, και έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να πάρει αδειοδότηση.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι και σήμερα που μιλάμε, να εισπράξει κάποιος από τον ΟΠΑΠ, αν δεν έχει οφειλή ληξηιπρόθεσμη στην ΦΑΕ. Δεν υπήρχε η σύμπνοια που έπρεπε να υπάρχει. Έχουμε χωριστεί, όπως φαίνεται και από την τελευταία παρέμβαση του κ. Σκόρδα.

Αυτό που πρέπει να βγει σήμερα, είναι να επικρατήσει σύμπνοια. Αν όχι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε κάποιον επενδυτή. Συμφωνώ με τον κ. Σκόρδα στο ότι όταν ο Αρης παρουσιάζεται με διαφορετικές συζητήσεις, προκαλεί ανασφάλεια. Πρέπει να υπάρξει λοιπόν μια σταθερή διοίκηση. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να εκλέξουμε μια διοίκηση με διάρκεια χρόνου».

21.33 Η πρόταση που καταθέτει ο Γρόλλιος: «Να γίνουν άμεσα εκλογές στην Λέσχη, αν και οι 12 υποψηφιότητες είναι λίγες. Σε ότι αφορά τις εκλογές της ΠΑΕ να υπάρχει διαχωρισμός. Θα είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν τώρα εκλογές. Να υπάρχει απόφαση για το 99 και το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ για να μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Να αναβληθεί η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ μέχρι την ημερομηνία που δεν θα μπαίνει σε κίνδυνο το αγωνιστικό. Έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα για το αγωνιστικό, ώστε να οργανωθεί η ομάδα για του χρόνου. Εάν με το καλό έχουμε φτάσει σε μια ημερομηνία και έχουμε το πόρισμα της NEXIA και την απόφαση για το «99″, μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Με τους διαχειριστές την πατήσαμε. Αν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει κάποιος επενδυτής, να το προσπαθήσουμε. Μόνο με σύμπνοια μπορούμε να συνεχίσουμε. Όχι με λάσπη».

21. 53 Νέα χειροκροτήματα για το τελικό σκορ στην Τρίπολη και συνθήματα για τον… Σάκη Τσιώλη!

21.54 Διακοπή για 5′ των εργασιών της συνέλευσης.

22.15 Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία.

22.24 Η διαδικασία ξεκίνησε.

Οι αποφάσεις

22.25 Ο εκπρόσωπος του Super 3 καταθέτει πρόταση να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις, αλλά να υπάρχουν μερικές μέρες καθυστέρηση. «Να γίνουν εκλογές για την ΚΜΑ στις 11 Μαΐου και στις 18 του μηνός για την ΠΑΕ».

O Xρήστος Γρόλλιος προτείνει να γίνουν εκλογές στις 25 Μαίου  ώστε να έχει βγει και η απόφαση για το άρθρο 99 και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της NEXIA.

22.38 Γίνεται ψηφοφορία για τις ημερομηνίες γενικής συνέλευσης και εκλογών. Δυο είναι οι προτάσεις: 11 Μαϊου γ.σ. και 18 εκλογές η πρώτη. Και η δεύτερη 18 γ.σ. και 25 εκλογές.

22.49 Ο κύβος ερρίφθη! Η επόμενη γενική συνέλευση στις 18 Μαΐου, προκειμένου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες και οι εκλογές να γίνουν στις 25 Μαΐου στην ΠΑΕ Άρης! 165 υπέρ του 18-25 και 106 υπέρ του 11-18.

22.52 Το σώμα καλείται τώρα να αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές στην Κοινωνία Μελών. 11, 18 ή 25 Μαΐου οι πιθανές ημερομηνίες.

22.57 Το σώμα αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές στην Κοινωνία Μελών στις 11 Μαΐου.

23.00 Ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΑΣ παίρνει τον λόγο και αναλύει τι έγινε μέχρι σήμερα. Η αίθουσα του Βελλίδειου αδειάζει…Πολύ λίγοι έχουν μείνει.

– Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε: «Το 2006 ιδρύθηκε η ΚΜΑ για να αποτελέσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και να δώσει δυναμική στο σύλλογο. Όλοι μας καθώς χτίζαμε και μια καλή ομάδα, στήριζαν στη Λέσχη. Οι συμμετοχές στην ΚΜΑ αυξάνονταν. Στην πράξη όμως, ενώ υπήρχε ο Αρης των πολλών, δυστυχώς όμως στην κορυφή έφτασε να είναι ο Αρης του ενός. Ναι μεν έγινε αυτό, γιατί αυτός που υπογράφει αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το μοντέλο της Λέσχης  δεν πέτυχε γιατί δεν μπορέσαμε να καλύψουμε το μετοχικό κεφάλαιο, και γιατί όπως είπα πήγαμε στον Αρη του ενός. Θέλουμε τον Αρη των πολλών, αλλά καταλήγουμε σε αυτόν του ενός γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ να διοικεί όπως πρέπει και το ΔΣ της ΚΜΑ να αισθάνονται ανώτεροι της ΠΑΕ.

Θα ήθελα να πως επίσης πως όλα αυτά τα χρόνια το οικονομικό είναι αυτό που τραβάει το αγωνιστικό. Κάθε χρόνο από το 2004 η ΠΑΕ γεννά χρέη. Η διαφορά είναι πως όταν πήγαινε καλά το αγωνιστικό και η ομάδα έπαιζε Ευρώπη, ήταν η ρευστότητα που κάλυπτε το πρόβλημα ρευστότητας της ΠΑΕ.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που πρέπει να δούμε τι θα γίνει για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς το άρθρο 99 είναι ένα κομβικό σημείο. Αν δεν ανοίξει η διαδικασία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αν πάλι γίνει, χωρίς να υπάρχει επενδυτής, θα πρέπει να υπάρξει ένα πολύ σφιχτό μπάτζετ και να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό τμήμα. Αν δούμε εμείς πως ξεκινήσαμε το αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν στην ίδια αφετηρία με ομάδες όπως η ΑΕΚ ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ. Το ζητούμενο για να προχωρήσει η ομάδα είναι να υπάρχει συσπείρωση, ενότητα και να μην αλλάζουν συνέχεια οι διοικήσεις. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ` έξω για τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είχα όμως καλή θέληση και βούληση για να πάει ο Αρης μπροστά.

Ο σύλλογος δεν πρέπει να μείνει ούτε μία μέρα ακυβέρνητος. Η διοίκηση που υπάρχει πρέπει να συνεχίσει ως κανονική. Εύχομαι ο Αρης να βγει πιο δυνατός. Χρειαζόμαστε κεφάλαια, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Αν μπούμε στο 99, μπορεί. Πρέπει να στηρίξουμε τη Λέσχη. Εγώ στήριξα και τη διοίκηση του κ. Σκόρδα, και αυτή του κ. Αθανασιάδη. Αν μίλησα ή όχι είναι σχετικό. Κάποιες φορές το κάναμε. Ούτε γράφτηκαν όμως Κουκουλώθηκαν. Το χρέος μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο».

23.19 Ξεκινούν να μιλούν οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΚΜΑ. Πρώτος ομιλητής ο νυν πρόεδρος Κώστας Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως «συμμετείχαμε με μια ομάδα επτά ατόμων σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Όσον αφορά το μέλλον, εκείνο που με ενδιαφέρει και αν μου δώσει τη δυνατότητα το σώμα, θα συμβάλλω στην αλλαγή της στάσης του σωματείου απέναντι στην ΠΑΕ και τα μέλη του. Αυτό που χρειάζεται είναι το διοικητικό συμβούλιο να ασκεί τα δικαιώματα και να φέρει τις υποχρεώσεις του μεγαλομετόχου, όπως αυτά προβλέπονται στις νομοθετικές διατάξεις».

23.29 Ο Νίκος Παυλόπουλος πήρε τον λόγο και τόνισε: «Πριν από 21 μέρες, διοριστήκαμε στο διοικητικό συμβούλιου της Κοινωνίας Μελών. Μπήκαμε μέσα αρχίσαμε να συζητάμε και βλέπαμε ότι τα προβλήματα ήταν βουνό. Χιλιάδες άλυτα θέματα και το πιο σοβαρό από όλα η NEXIA, που ήθελε να μας γνωρίσει και να μας εξηγήσει τι συμβαίνει με τον έλεγχο. Τον ακούσαμε (τον άνθρωπο της εταιρείας). Μετά συναντηθήκαμε ξανά, τον ανακρίναμε για δύο ώρες και το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν ότι με τα στοιχεία που ζήτησαν και ουδέποτε πήραν, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πόρισμα» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η ΚΜΑ είναι ένα αναχρονιστικό ίδρυμα. Ζει σε πρωτόγονες συνθήκες. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι απαράδεκτος. Ούτε λάπτοπ, ούτε κλιματιστικά. Επίσης, ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η υπόθεση του κ. Ζαχουδάνη. Έχει καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση, έχει υπεξαιρέσει περίπου 3,8 εκατ. ευρώ. Αν μπορέσουμε και κινήσουμε τις διαδικασίες, ξέρουμε πως να τα φέρουμε πίσω. Κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό. Είναι η μεταγραφή του Χαριστέα και οι επιταγές της Digital. Μιλάτε για επενδυτές και συμφωνώ. Είναι κατάλληλο όμως το τάιμινγκ; Κάποια στιγμή ο προπονητής πρέπει να μαζέψει τους παίκτες και να κλείσουν το κέντρο που θα προετοιμαστεί η ομάδα. Όλα αυτά χρειάζονται 25 μέρες. Έχουμε αυτό τον χρόνο; Γι” αυτό οι δικλείδες ασφαλείας που θα θέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών πρέπει να είναι απαραβίαστες. Επίσης, να γίνει έλεγχος στην «Άρης Εμπορική»”.

23.37 Τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Τατάκης…

23:41 Ο Παναγιώτης Στεφανίδης δήλωσε: «Δεν θέλω η διοίκηση της ΠΑΕ να έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχαμε εμείς πέρυσι ως διοικούσα επιτροπή από την Κοινωνία Μελών. Θέλω ένα συμβούλιο που θα μελετήσει την όποια πρόταση έρθει. Δυστυχώς τα τόσα λάθη που έγιναν μας οδήγησαν στην ανάγκη οικονομικών ενέσεων. Η χρονιά που έρχεται είναι ακόμα πιο δύσκολη από την περσινή. Είναι απαραίτητη μια οικονομική ένεση και να κοιτάξουμε να διατηρήσουμε τα δικαιώματα μας για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

23.44 Ο Βασίλης Φουρλίγκας είπε : Σήμερα καταφέραμε να απαξιώσουμε τον θεσμό της Λέσχης μέσα από αυτή. Έμειναν 50 άτομα για να αξιολογήσουν τους υποψηφίους. Είναι απαράδεκτο. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η διαδικασία, πάμε σε εκλογές με ελάχιστα μέλη».

23.46 Τον λόγο πήρε ο Άγγελος Μυσιρλής.

23.48 Τάσος Ταμπάκουλης: «Θα δώσω τα πάντα για να πετύχει η Λέσχη. Αυτό μόνο».

23.49 Ο Μιχάλης Αθανασιάδης επεσήμανε: «Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Να μην φτάσει σε χέρια τρίτων. Αυτή είναι η μοναδική υπόσχεση για το τι μπορώ να κάνω. Είμαι οικονομολόγος, με τρία πτυχία, υπήρξα διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έχω μια υγιή επιχείρηση και διαθέτω την απαραίτητη διοικητική εμπειρία για να ανταπεξέλθω».

23.50 O Νικήτας Ματθαίου υπογράμμισε: «Θα δώσω ό,τι είναι δυαντόν μέσα από τη ψυχή μου για να λειτουργήσει σωστά η Λέσχη και υπόσχομαι ότι αν με τιμήσετε με την ψήφο σας, δεν θα χαριστώ σε κανέναν. Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτχυία στους υποψηφίους».

23.52 Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση.

 

To Top