ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ

Η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αλέξανδρος” του Μακεδονία Παλάς. Ο Άρης έμαθε με ποια σειρά θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στον φετινό μαραθώνιο των 26 αγωνιστικών. Το PRESSARIS ήταν εκεί και σας μετέφερε σε ζωντανή μετάδοση το αποτέλεσμα της κλήρωσης και όλες τις αντιδράσεις.

Διαβάστε εδώ τι έγινε λεπτό προς λεπτό:

Εντός έδρας ξεκινάει το πρωτάθλημα ο Άρης. Την 3η αγωνιστική το Άρης – ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, στις 22 Οκτωβρίου! Την 5η αγωνιστική το Άρης – Ολυμπιακός, την 7η αγωνιστική το Άρης – Παναθηναϊκός, την 13η αγωνιστική το ΑΕΚ – Άρης.

Ο Άρης έχει το Νο3.

Μοιράζονται οι κλειδάριθμοι…

Ο Σάββας Ηλιάδης και ο Γιάννης Γιαννούλης θα βοηθήσουν στην κλήρωση.

Βραβεύθηκε και ο MVP όλου του πρωταθλήματος, Βασίλης Σπανούλης.

Ακολουθεί η βράβευση της καλύτερης πεντάδας: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γουάιτ, Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βραβεύεται ως ο καλύτερος νέος παίκτης.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης βραβεύθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης.

Ο Νικ Καλάθης βραβεύεται ως ο καλύτερος αμυντικός του περσινού πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Λάσκαρης θα βραβεύσει τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη ψηφοφορία και βράβευσαν την προσπάθειά μας, το πρόγραμμά μας και την προσέγγισή μας στο πως να στήνεται μια ομάδα. Μπορεί να είναι κοινότυπο, αλλά είναι αναπόφευκτο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν μέσα στην ομάδα, γιατί σε αυτό το σπορ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου, όλα προκύπτουν μέσα από συνεργασίες. Σε όλα τα επίπεδα της ομάδας το συστατικό της ανιδιοτέλειας, της σύμπνοιας και της συνοχής είναι διάχυτο σε αυτή την ομάδα. Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά, υγεία, αντοχή και δύναμη για ένα καλό πρωτάθλημα με σεβασμό, με θέαμα, με εμπιστοσύνη και να το ευχαριστηθούμε και εμείς λίγο παραπάνω”.

aris_laskaris_priftis_klirosi

Ακολουθεί το βραβείο ήθους. Το μοιράζονται έξι ομάδες: Ρέθυμνο, Λαύριο, Απόλλων Πατρών, Κόροιβος, Αρκαδικός και Καβάλα.

Ξεκίνησαν οι βραβεύσεις. Βραβεύθηκε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός ως κυπελλούχος.

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: “Βρίσκομαι στην οικογένεια του μπάσκετ με σπουδαίους παράγοντες. Το πρώτο άθλημα που χάρισε διακρίσεις και μεγάλες χαρές και δοξάστηκε από μεγάλους καλαθοσφαιριστές. Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη. Συνδυάζεται η πόλη με το μπάσκετ απολύτως, γιατί εδώ συντελέστηκε η αναγέννηση του μπάσκετ από ομάδες όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη η σπουδαία Εθνική ομάδα που έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο είχε κορμό παίκτες από την Θεσσαλονίκη. Δεν το ξεχνάμε ποτέ. Γι’ αυτο άλλωστε και η κυβέρνηση τίμησε τον κορυφαίο των κορυφαίων, τον Νίκο Γκάλη δίνοντας το όνομά του στο ΟΑΚΑ. Είναι μια τιμή και για τον Γκάλη και για την πόλη” και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση δεν ζητά τίποτα παραπάνω από την τήρηση της νομιμότητας. Να υπάρχουν καθαρά και διάφανα πρωταθλήματα. Ζητά την τήρηση της ισονομίας και της πάταξης της βίας. Θέλω να σας μεταφέρω και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το ότι το μπάσκετ ξεχωρίζει στο κομμάτι της πάταξης της βίας. Από φέτος θα υπάρχει κι η κάρτα φιλάθλου, όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Θα είναι προς όφελος της μπασκετικής οικογένειας, πρώτα και κύρια των παικτών που θέλουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς τον φόβο των επεισοδίων”.

Στο βήμα ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μέλης: “Το πρωτάθλημα έχει μια ξεχωριστή ταυτότητα, μια αξιοσημείωτη δυναμική, αλλά και ζητήματα που είμαστε υπεύθυνοι να επιλύσουμε δουλεύοντας συλλογικά. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εμφανίζονται ενισχυμένοι, όπως και οι τρεις ιστορικές ομάδες, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η περιφέρεια παραμένει σημείο αναφοράς, με νέες υγιείς δυνάμεις”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είναι παρών και θα παρακολουθήσει την κλήρωση.

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης.

Παρών στην κλήρωση και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, μαζί με τους Μάνο Λάσκαρη και Λευτέρη Αρβανίτη.

laskaris_klirosi1

Ισχυρή αντιπροσωπεία παικτών του Άρη βρίσκεται στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την κλήρωση.

klirosi_aris_paiktes2

Στο περιθώριο της κλήρωσης θα βραβευθούν οι κορυφαίοι του περασμένου πρωταθλήματος και ανάμεσά τους είναι ο Δημήτρης Πρίφτης ως κορυφαίος τεχνικός της Α1 και ο Οκάρο Γουάιτ ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο θεαματικός παίκτης.

Πολλά πηγαδάκια έξω από την αίθουσα που θα διεξαχθεί η κλήρωση.

 

To Top