Λεωνίδης, Μήτρου, Σαμπάνης και Σπύρου ανοικτά σε κόντρα με Πύρρο Δήμα για την παραίτηση του προέδρου

Επιστολή «καταπέλτη», απευθύνουν επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι Ολυμπιονίκες μας: Λεωνίδης, Μήτρου, Σαμπάνης, Σπύρου και Γέροντας, ο εκπρόσωπος των αθλητών Θοδωρής Ιακωβίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Στηβ Μαγουλάς, στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τα οποία έκαναν δεκτή παράτυπα την παραίτηση του προέδρου, Αναστασίου Λάγκα.
Χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να περάσει το θέμα από διοικητικό συμβούλιο, η πλειοψηφία του ΔΣ έκανε δεκτή την παραίτηση του προέδρου, Αναστασίου Λάγκα με τους πέντε Ολυμπιονίκες μας, οι τέσσερις εξ αυτών πρώην συναθλητές του Πύρρου Δήμα, να αφήνουν αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν τον Λάγκα στην παραίτηση. Επί της ουσίας με την επιστολή αυτή βγαίνουν ανοικτά κατά του Πύρρου Δήμα, ο οποίος φέρεται να έχει οδηγήσει τον άνθρωπο που στήριξε για την προεδρία στις τελευταίες εκλογές, σε παραίτηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σε απάντηση της πρόσκλησης, την οποία λάβαμε στις 18/10/2022 για την συμμετοχή μας στην συνεδρίαση της 19/10/2022, με θέμα την εκλογή προέδρου της ΕΟΑΒ, προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος, Τάσου Λάγκα, δηλώνουμε ότι οι επτά αντιπολιτευόμενοι, όπως συνηθίζετε να μας αποκαλείτε, θ’ απόσχουμε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία η εκλογή του Προέδρου κάθε ομοσπονδίας αποτελεί την απόλυτη έκφραση των αθλητικών σωματείων τα οποία εκλέγουν τον Πρόεδρο απευθείας και ξεχωριστά από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ .

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Προέδρου σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με την δική σας εσπευσμένη αντικατάσταση του Προέδρου κ.Λάγκα χωρίς να ερευνηθεί ο πραγματικός λόγος παραίτησης του.

Επιπλέον ο λόγος παραίτησης του αλλά και το δικαίωμα, της μη αποδοχής της, από τα υπόλοιπα μέλη ( όπως συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει η θέληση να μην γίνει αποδεκτή μια παραίτηση ) είναι η πολύχρονη συμμετοχή του στα Διοικητικά συμβούλια της ΕΟΑΒ αλλά και οι ενωτικές προσπάθειες του τα τελευταία χρόνια για τις όποιες αντιθέσεις των παρατάξεων ,γεγονός το οποίο εμείς του αναγνωρίζουμε με κοινό γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος μας.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι στην αποδοχή της παραίτησης του, την οποία κάνατε με διαδικασίες εξπρές, δεν λάβατε υπ’οψιν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, δεδομένου ότι δεν αναμένατε καν την συνεδρίαση του για να γίνει τυπικά και συνολικά αποδεκτή η επιστολή παραίτησης του, αντίθετα μάλιστα φροντίσατε άμεσα σε δημοσιοποίηση δελτίου τύπου στον οποίο με ιδιαίτερη ….μεγαλοψυχία τον ευχαριστείτε για την προσφορά του, δηλώνοντας μάλιστα, ότι η πόρτα είναι ανοικτή ….όμως η «βιαστική» σας αποδοχή και αντικατάσταση του δείχνουν και τις πραγματικές σας προθέσεις.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο το ότι η παραίτηση του Τάσου Λάγκα συνέβη μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα του ξυλοδαρμού Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών κατά την διάρκεια πρόσφατων αγώνων -κάτι που αποτελεί μια από τις πιο μελανές σελίδες του αθλήματος στη χώρα μας- όπως, επίσης , μετά την αποδοχή της παραίτησης του Οδυσσέα Δήμα από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, έπειτα από τις καταγγελίες της αλβανικής ομοσπονδίας για εμπλοκή του στα δυο θετικά κρούσματα ντόπινγκ Αλβανών αθλητών.

Ολοκληρώνοντας η παράταξη μας σεβόμενη και θέλοντας πάντα να έχει την σωστή εκπροσώπηση των σωματείων της ,αφού αυτός είναι ο σκοπός της εκλογής μας ,αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την θετική προσφορά της θητείας του κ. Λάγκα ζητά να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του να υπάρξει διερευνητική συνάντηση με όλα τα μέλη του ΔΣ και από τις δύο παρατάξεις, ώστε να ληφθεί «ομόφωνα» κάθε δυνατότητα παραμονής του στο σώμα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β.

Γέροντας Ιωάννης Ολυμπιονίκης

Ιακωβίδης Θεόδωρος Εκπρόσωπος Αθλητών

Λεωνίδης Βαλέριος Ολυμπιονίκης

Μαγουλάς Στήβ Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών

Μήτρου Βίκτωρας Ολυμπιονίκης

Σαμπάνης Λεωνίδας Ολυμπιονίκης

Σπύρου Χρήστος Ολυμπιονίκης»

Η επιστολή αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της βιογραφίας του Πύρρου Δήμα, στην οποία δεν παρευρέθηκε κανένα από τα μέλη της «dream team», ούτε ο Χρήστος Ιακώβου.

To Top