Λιβαθηνός: «Έδινε τα πάντα ο Παναγούλιας! Η φαγωμάρα του Παναθηναϊκού είναι άρρωστο πράγμα»

Για διχασμό του κόσμου του Παναθηναϊκού και όχι ενότητα που είναι αναγκαία για να πορευτεί ξανά ο σύλλογος ψηλά έκανε λόγο ο Σπύρος Λιβαθηνός μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που παρακολουθούμε, χωρίς κόσμο. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτά τα παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο στην Ελλάδα και δυστυχώς ακολουθεί και το μπάσκετ. Εγώ Παναθηναϊκός είμαι, ήμουν και θα είμαι μια ζωή. Φοβόμουν από την εποχή της αποχώρησης του Βαρδινογιάννη πως θα έρχονταν δύσκολες μέρες, όπως κι έγινε. Δυστυχώς ο κόσμος είναι διχασμένος και δεν είναι εύκολο κάποιος να βάλει χρήματα. Αυτή η φαγωμάρα είναι άρρωστο πράγμα», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής στο Euro του 1980, τέτοιες μέρες πριν 40 χρόνια. «Κάναμε καλές εμφανίσεις δεδομένου ότι αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες. Με το υλικό που είχαμε δεν μπορούσαμε να παίξουμε αμυντικά. Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στα τελικά και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γιατί δεν είχαμε τόσες εμπειρίες όπως τα σημερινά παιδιά. Είχαμε μια διστακτικότητα στην αρχή, αλλά δεν φοβηθήκαμε κανέναν. Ήμασταν προσεκτικοί, αλλά δεν παίζαμε περιμένοντας το μοιραίο», τόνισε το τότε μέλος της ομάδας.

Για τη συμβολή του Αλκέτα Παναγούλια στην πορεία εκείνης της Εθνικής είπε: «Ο Αλκέτας ήταν ιδανικός στην ψυχολογία. Έμπαινες στο γήπεδο και ξεχνούσες τα πάντα. Αγαπούσε πολύ την Εθνική ομάδα και σε έκανε να δίνεις τα πάντα γι’ αυτή».

To Top