ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιτλ: «Ο Άρης είναι ιστορική ομάδα, να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Ο Μάριο Λιτλ προπονήθηκε για πρώτη φορά σήμερα με την ομάδα του Άρη, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Σάββα Καμπερίδη για τον αγώνα της πρεμιέρας της Basket League, απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, που θα γίνει στο Αγρίνιο.

Ο Αμερικανός παίκτης, ο οποίος έφτασε χθες (12/10) το βράδυ στη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκε το πρωί σε τεστ κορονοϊού, το οποίο ήταν αρνητικό και έτσι πήρε το “πράσινο” φως” για να προπονηθεί.

Στις πρώτες δηλώσεις του στο www.arisbc.gr, τόνισε: «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ο Άρης είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει πολύ μεγάλη ιστορία και παράδοση και είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο δυνατό και να την βοηθήσω να κερδίζει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

Υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. «Έκανα προπονήσεις στις ΗΠΑ και θέλω να βρεθώ, όσο πιο γρήγορα στην κατάσταση των υπολοίπων συμπαικτών μου. Πιστεύω πως σύντομα θα είμαι στο επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει».

Στον Άρη θα είναι συμπαίκτης με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο και τον Δημήτρη Σταμάτη, με τους οποίους συνυπήρξε πέρυσι στον Ήφαιστο Λήμνου κι όπως ανέφερε: «Είναι πάντα ωραίο να συναντάς σε μια ομάδα γνώριμα πρόσωπα και παίκτες, με τους οποίους έχεις αγωνιστεί μαζί στο παρελθόν. Σε βοηθά, εκτός όλων των άλλων, να προσαρμοστείς πιο γρήγορα και στο καινούργιο περιβάλλον».

Όταν ο Little βρέθηκε στο Κάνσας, ο Mario Chalmers έκανε το άλμα για το ΝΒΑ, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να μοιραστούν τα ίδια αποδυτήρια στον ΑΡΗ. «Δεν ήμασταν συμπαίκτες στο κολέγιο του Kansas, γιατί έκανε το επόμενο βήμα στο ΝΒΑ, όμως θα τον συναντήσω στην Ελλάδα. Είναι ωραίο που θα βρεθούμε στην ίδια ομάδα. Ανυπομονώ γι’ αυτή την εμπειρία».

Στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του θα είναι: «Να πετυχαίνει νίκες η ομάδα και να έχει μια πορεία καλύτερη της περυσινής, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν όλοι. Ο ΑΡΗΣ είναι μια ιστορική ομάδα, που έχει κατακτήσει 21 τίτλους και θα προσπαθήσαμε όλοι μαζί να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

To Top