ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λιόλιος: «Ο Άρης θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στο αύριο του μπάσκετ»

O υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για τις εκλογές στην ΕΟΚ και την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για την στάση της ομοσπονδίας προς τους συλλόγους:

Nα σταματήσουμε από το διατάζω και να πάμε στο υποστηρίζω, να δώσουμε έμφαση σε όλες τις κατηγορίες, στα νέα παιδιά, να δώσουμε μία κατεύθυνση μπασκετικά στο τι παίκτες και ανθρώπους θέλουμε να βγάλουμε.

Θα πρέπει η ομοσπονδία να υποστηρίξει, όχι να βάζει πρόσθετα κόστη αλλά να βοηθάει, όχι μόνο οικονομικά αλλά και σαν ανθρώπινους πόρους.

Για τις Εθνικές κατηγορίες:

Από την πρώτη στιγμή θα βάλουμε ένα τετραετές πλάνο για τις Εθνικές κατηγορίες, να είναι βιώσιμες οι ομάδες και να ενισχυθούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Το πιο σημαντικό είναι όμως να έχουν οι νέοι αθλητές ευκαιρίες να παίξουν μπάσκετ.

Όσον αφορά το μπάσκετ γυναικών λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την ομοσπονδία. Το μπάσκετ γυναικών αλλά και το 3on3 θα είναι διαφορετικοί τομείς, θα αναπτυσσόμαστε και στα σχολεία και θα έχουμε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η FIBA το έχει ως ξεχωριστό άθλημα, είναι Ολυμπιακό άθλημα και η ομοσπονδία δεν έχει κάνει τίποτα.

Για την Θεσσαλονίκη:

Θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στην Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει μία δεύτερη ομοσπονδία πέρα από την Αθήνα με έδρα στην Θεσσαλονίκη, όχι ένα γραφείο αλλά μία ολόκληρη δομή που θα έχει άμεση επικοινωνία με τους παράγοντες όλης της Ελλάδας.

Οι αναμνήσεις όλων ξεκινάνε από την Θεσσαλονίκη, έτσι και οι δικές μου.

Για την στήριξη από τον Άρη:

Ο Άρης είναι ένας ολόκληρος οργανισμός, ομάδα δεν σημαίνει μόνο ένα αποτέλεσμα, σημαίνει φίλαθλοι, σημαίνει ιστορία. Ο Άρης βιώνει τώρα κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά ο Άρης είναι πολύ περισσότερα πράγματα.

Είναι οι αναμνήσεις όλων των Ελλήνων. Χρειάζεται σεβασμός, συνεργασία, βοήθεια για να φτιαχτούν καλύτερα πράγματα. Ο Άρης έχει πρωτεύοντα ρόλο και πρωτεύουσα θέση στο μπάσκετ και αυτό θα συμβεί και στο αύριο.

Για τον Νίκο Ζεϊμπέκη που βρίσκεται μαζί του:

Με τιμά που είναι ο Νίκος μαζί μας, χαίρομαι, είναι εξαιρετικός.

Για το αν η ομοσπονδία θα βρίσκεται δίπλα στον Άρη:

Σαν Λιόλιος έχω σχέση με την ομάδα του Προμηθέα. Η δύναμη μου ως πρόεδρος μιας ομάδας είναι μία α’ επιρροή, η δύναμη μου ως πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έχει τεράστια δύναμη και θα πρέπει να την επικεντρώνει σε όλες τις ομάδες που έχουν στόχους, αυτό το κάνουμε και με τον Άρη και με άλλες ομάδες. Πρέπει να υπάρχουν πλάνα και οράματα.

Ενώ συνέχισε:

Τον Άρη πρέπει να τον έχουν στο μυαλό τους οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Ο Άρης έχει ανάγκη αυτές τις στιγμές τον κόσμο του, και η ομοσπονδία θα είναι μαζί του.

Ρωτήθηκε γιατί να ψηφίσουν εκείνον και όχι τον Φασούλα ή τον Παπανικολάου:

Ας σκεφτούν αν έπρεπε για έναν χρόνο να λείψουν και να έδιναν τα κλειδιά του σωματείου τους σε κάποιον, σε ποιον θα έδιναν τα κλειδιά; Το τι λέει ο καθένας δεν σημαίνει πολλά πράγματα, οι πράξεις μετράνε, το τι έχει κάνει και το τι έχει να κάνει. Τους καλώ να σκεφτούν με αυτόν τον τρόπο.

Για το αν είναι άδικο το σύστημα της Euroleague με τα κλειστά συμβόλαια:

Φυσικά είναι άδικο. Φανταστείτε να πάρει πρωτάθλημα μία ομάδα εκτός Euroleague. Η θέση μου ως πρόεδρος, ο στόχος ο δικός μου είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο FIBA-Euroleague, όσο είμαστε διχασμένοι δεν θα έχουμε εξέλιξη.

Για τον λόγο που δεν πήρε τον Άρη:

Είναι μία ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω, ο Άρης μας έχει όλους συγκινήσει, Πέμπτη βράδυ τα μαγαζιά έκλειναν, η ανάμνηση αυτή θα μείνει για πάντα χαραγμένη. Ειδικά το τρίποντο του Σούμποτιτς από την γωνία για να κερδίσει ο Άρης στην Βαρκελώνη. Εκείνη η ομάδα είχε επιρροή σε όλη την Ελλάδα.

To Top