Λιόν-Παρί: Ο τελευταίος τίτλος στη Γαλλία στο «αντίο» των Γκασέτ και Εμπαπέ

Το «Σταντ Πιερ Μορουά» βάζει τα καλά του και ανοίγει τις πόρτες του για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας!

Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν κοντράρονται (22:00) για τον τελευταίο τίτλο στη χώρα, σε ένα παιχνίδι που έχει τη δική του σημασία για διαφορετικούς λόγους. Αμφότεροι, αναζητούν το εν λόγω τρόπαιο μετά από χρόνια, οι τυπικά γηπεδούχοι από το 2012, οι φιλοξενούμενοι από το 2021.

Ωστόσο, τα φώτα θα είναι στραμμένα κυρίως στον Κιλιάν Εμπαπέ και στο τελευταίο του παιχνίδι με την Παρί, πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Ωστόσο, αυτό το ματς θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του Ζαν Λουίς Γκασέτ, με τον τεχνικό της Λιόν να αποσύρεται στα 70 του.

Για να φτάσει η Λιόν ως τον τελικό χρειάστηκε 4 νίκες στο 90λεπτο κόντρα σε Πονταρλιέ, Μπερζεράκ, Λιλ και Βαλανσιέν, αλλά και μία στα πέναλτι απέναντι στο Στρασβούργο. Την ίδια ώρα, η Παρί έκανε το 5/5 στον διάβα της προς το «Σταντ Πιερ Μορουά» κόντρα σε Ρεβέλ, Ορλεάν, Μπρες, Νις και Ρεν.

Στα αγωνιστικά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα για την Ολιμπίκ, η οποία έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο και αναζητά το έκτο της. Από την άλλη μεριά, η πολυνίκης Παρί σεν Ζερμέν με 14 Κύπελλα δεν υπολογίζει στους Ερναντέζ, Νάβας και Κιμπεμπέ, ενώ κανονικά διαθέσιμοι είναι οι Εμπαπέ, Ντεμπελέ που ήταν αμφίβολοι.

Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από την αστυνομία, αφού αναμένεται μεγάλος όγκος οπαδών από τις δύο ομάδες (30 χιλ. συνολικά) και υπάρχει φόβος για συγκρούσεις στα πέριξ του γηπέδου. Για αυτό και επί ποδώς βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί! Στον τελικό θα δώσει το παρών και ο Εμάνουελ Μακρόν όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ

To Top