Λονδίνο: Κοντά σε συμφωνία για «αερογέφυρες» με χώρες όπως η Ελλάδα

Η βρετανική κυβέρνηση είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνιών για δημιουργία «αερογεφυρών» με άλλες χώρες, έτσι ώστε οι αφίξεις από τις χώρες αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο να εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς σε ραδιόφωνο του Λονδίνου, ενώ και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι οι αερογέφυρες είναι ένα μέτρο που εξετάζεται «ώστε να μπορέσει εν τέλει ο κόσμος να πάει με ασφάλεια διακοπές».

Δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι οι εξαιρέσεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ήδη από τις 29 του μήνα και πιθανώς θα αφορούν μικρό αριθμό χωρών και όχι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως ήταν μία υπό εξέταση σκέψη. Ενδεικτικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εξαιρέσεις θα αφορούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Στις 29 Ιουνίου έχει οριστεί η ημερομηνία της πρώτης επανεξέτασης της καραντίνας. Οι Times σημειώνουν επίσης ότι την ίδια στιγμή αναμένεται να χαλαρώσει η καθολική ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office εναντίον των μη αναγκαίων ταξιδιών των Βρετανών στο εξωτερικό που ισχύει από τις 17 Μαρτίου.

Οι όποιες ανακοινώσεις, ωστόσο, είπε ο κ. Σαπς, δε θα πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

To Top