ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λονδίνο-Νέα Υόρκη κολυμπώντας!

Ο Βρετανός, Μάικλ Βεντρ, έχει δοκιμάσει παράτολμα κολυμβητικά εγχειρήματα αλλά αυτή τη φορά σχεδιάζει για φιλανθρωπικό σκοπό να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει την απόσταση Νέα Υόρκη-Λονδίνο.

Γεννημένος σε μια χώρα που δε βρέχεται από θάλασσα, τη Μποτσουάνα, ο Βεντρ είδε για πρώτη φορά ωκεανό σε ηλικία τριών ετών. Μηχανικός IT στο επάγγελμα σήμερα, ο Βρετανός ονειρευόταν να κολυμπήσει εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις από τα δέκα του. Ήταν Σεπτέμβριος του 1988 όταν παρακολούθησε στην τηλεόραση τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό του Τόμας Γκρέγκορι να γίνεται ο νεότερος άνθρωπος που κολυμπάει το κανάλι της Μάγχης. Πέρασαν 23 χρόνια μέχρι ο Βεντρ να διασχίσει το κανάλι και τώρα σχεδιάζει να πέσει στον Ατλαντικό για ένα επίτευγμα που θα τον γράψει στην ιστορία καθώς κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να φτάσει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο κολυμπώντας.

Ο 37χρονος Βρετανός θα πραγματοποιήσει το άνευ προηγουμένου εγχείρημα των 3.800 μιλιών τον Απρίλιο. Με αφετηρία τον ποταμό Χάτσον και τερματισμό τον Τάμεση ο Βεντρ θα είναι σαν να κολυμπάει τεσσερισήμισι φορές το μήκος της Βρετανίας. Υπολογίζεται πως θα χρειαστεί πέντε με οκτώ μήνες για να τα καταφέρει. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας είναι πολλοί: από άγρια κύματα και τυφώνες μέχρι καρχαρίες.

Δίπλα του θα πλέει σκάφος στο οποίο θα ανεβαίνει για να ξεκουράζεται τις νύχτες. Το σημείο που θα βγαίνει από το νερό θα μαρκάρεται σε GPS ώστε να συνεχίσει ακριβώς από το ίδιο όταν ξαναβουτήξει. Ο ατρόμητος Βρετανός διέσχισε στο παρελθόν το κανάλι Μολοκάι στη Χαβάη και το κανάλι Καταλίνα στο Λος Άντζελες. Επίσης έχει κολυμπήσει από το νησί Ρόμπεν ως το Μπλούμπεργκ του Κέιπ Τάουν και έχει συμμετάσχει στο χειμερινό παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Λετονίας και της Φινλανδίας.

Πηγή: sportsfeed.gr

To Top