Λοντίγκιν: “Κομβικό παιχνίδι, δεν απείλησε ο Άρης, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε”

Ο Γιούρι Λοντίγκιν αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΣ Γιάννινα και μίλησε μετά τη νίκη επί του Άρη.

Αναλυτικά όσα είοε στη Nova:

Ανεξάρτητα από την κατάληξη, για το αν θα είναι από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες της ζωής του: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Σκέφτομαι το τώρα. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω το καλοκαίρι. Μ’ αρέσει πολύ στα Γιάννενα, είμαι δύο φορές χαρούμενος με την πορεία της ομάδας και είναι και προσωπικός μου στόχος η ομάδα να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το αν είναι κοντά στα πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι. Αν δεν παίρναμε τους 3 βαθμούς θα ήταν πολύ δύσκολα. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως είπε και ο προπονητής μας. Αν δεν κερδίσουμε την άλλη εβδομάδα και κερδίσουν οι αντίπαλοί μας, θα είναι αλλιώς. Κάθε εβδομάδα έτσι θα πηγαίνει. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Μακάρι να καταφέρουμε κάτι ωραίο. Είναι διαφορετικό να παίζεις πλέι οφ».

Για τον κόσμο που ονειρεύεται Ευρώπη: «Εγώ προσωπικά σίγουρα είμαι έτοιμος και ο σύλλογος θα χαρεί. Θα μείνει στην ιστορία. Εύχομαι να το πετύχουμε και να χαρεί όλη η πόλη. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ όμορφο να χαίρονται οι φίλαθλοι. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ ένα αποτέλεσμα πρέπει να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε».

Για το μικρό ρόστερ και το γεγονός ότι δεν χάθηκε η συνοχή: «Ο προπονητής και το προπονητικό τιμ, οι παίκτες που ήρθαν και μας πλαισιώσουν από το καλοκαίρι έπαιξαν σίγουρα ρόλο. Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που είναι δύσκολο να το διασπάσεις. Μπορεί να μην έχουμε τρελή κατοχή μπάλας, αλλά έχουμε στιγμές που παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Έχουμε συνοχή, πάθος και αυτό μας δίνει τους βαθμούς. Είναι ωραίο»!

Για το αν έκανε το καλύτερο ματς της σεζόν: «Όχι δεν είναι το καλύτερο της σεζόν. Δεν απείλησε πολύ ο Άρης. Μία φάση είχε προς την εστία στο α’ ημίχρονο. Βοήθησαν πολύ και οι αμυντικοί μου. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ, τα μπλοκ, οι επιστροφές, όλα πήγαν καλά. Οπότε δεν ήταν για μενα ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήταν απλά ένα ματς που κρατήσαμε το μηδέν κι αυτό κρατάω κι εγώ για τον εαυτό μου».

Για το τι συμβουλεύει τα νεαρά παιδιά του ΠΑΣ: «Ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές είναι η δυσκολία με την ψυχολογία και το μυαλό. Ταλέντο έχουν πολλά παιδιά, αλλά την ωριμότητα, την ηρεμία, τη σοβαρότητα και την αντοχή στην πίεση πρέπει να μαζέψουν εμπειρίες για να τα βγάλουν. Θα φάνε κάποιες φορές το κεφάλι τους, αλλά θα βγουν πιο δυνατά τα παιδιά. Είναι μεγάλη ευκαιρία που παίρνουν συμμετοχές, προσφέρουν στην ομάδα και μπορούν να πάνε και παραπάνω».

Για τη δολοφονία του Άλκη και το μήνυμα που στέλνει κατά της βίας: «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, χαρά, μπορεί και λύπη. Είναι ωραία αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων. Υπάρχει σασπένες. Εύχομαι ο κόσμος να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και μέχρι εκεί».

To Top