Λουίς Ενρίκε: «Η Ελλάδα έχει κίνητρο, αλλά είμαι αισιόδοξος» – Καρβαχάλ: «Σαν τελικός”

Παρότι δεν υποτιμά καθόλου την Ελλάδα, ο Λουίς Ενρίκε έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες της εθνικής Ισπανίας πως θα κάνουν το καθήκον τους και θα πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ παραμένοντας σε τροχιά απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2022.

«Η Ελλάδα άλλαξε το σύστημά της σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ξεκίνησαν με 4-5-1 και μετά άλλαξαν. Περιμένω μια Ελλάδα με κίνητρο στο γήπεδό της και με τον κόσμο της. Είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα και χωρίς αυτή. Αν δεν τους πιέσουμε καλά, ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων.

“Είμαι πολύ τυχερός, γιατί μετά από τις δύο προπονήσεις είμαι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος. Η αυτοπεποίθηση, ο ρυθμός, η ποιότητα που έχουν οι παίκτες. Αισθάνομαι κάτι παραπάνω από σίγουρος και ήρεμος προετοιμάζοντας και αξιολογώντας αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι προπονητής μιας χώρας που έχει τουλάχιστον 60 παίκτες επιπέδου, τουλάχιστον για εμένα. Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για δυσκολίες γιατί θα είναι δύσκολος αγώνας. Η Ισπανία είναι υποχρεωμένη να προσπαθεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Στη συνέχεια, στο τέλος γίνεται το άθροισμα. Αλλά η υποχρέωση είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να το κάνουμε με τα όπλα μας. Υπάρχει πάντα πίεση για να κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε μόνο την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό το λάθος να σκεφτούμε τη Σουηδία. Θα σκεφτούμε την Ελλάδα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Στόχος μας όμως είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Θα προτιμούσα να ήταν την ίδια στιγμή το παιχνίδι της Σουηδίας, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα δούμε το παιχνίδι, δεν μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε πώς διαχειρίζεται την πίεση, απάντησε: «Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Είμαι έτσι από 18 και νιώθω άνετα. Η πίεση είναι ευλογημένη πίεση. Το πρόβλημα είναι όταν είσαι σε μια ομάδα χωρίς πίεση. Χωρίς πίεση δεν θα ήμασταν η Ισπανία».

Αναφερόμενος στην ελληνική ομάδα, είπε: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, πραγματικά. Στο πρώτο παιχνίδι δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες, λιγότερες από όσες θέλαμε. Παίζουν καλά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στην πίεση. Έχουμε κλειδιά για να λύσουμε τις αμυντικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε, κάνοντας ένα παιχνίδι στο οποίο θα κλειδώσουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι στο οποίο να μην είχαμε πίεση. Έχουμε πάντα την ίδια πίεση και ευθύνη».

Μιλώντας για Γκάβι και Καρβαχάλ, νέα πρόσωπα στην ισπανική αποστολή, σημείωσε: «Ο Γκάβι έχει παίξει σε μια θέση που δεν είναι δική του. Κανένας παίκτης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να τον εμποδίζει να συμμετάσχει, εκτός από τον Μικέλ Μερίνο. Η επιστροφή του Καρβαχάλ είναι ευχαρίστηση, γιατί πίσω από τον παίκτη υπάρχει ένας σπουδαίος άνθρωπος. Θα μας βοηθήσει πολύ. Ήταν σαν να τον ξαναβλέπαμε. με την ίδια ένταση στην προπόνηση, με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζητάμε, φυσικά, να δούμε το συναίσθημά του» .

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το τι θα σήμαινε μία ενδεχόμενη ήττα αύριο και είπε: «Πρέπει να είσαι αισιόδοξος και να σκέφτεσαι τη νίκη, γιατί αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος και θετικός».

Χαρακτήρα… τελικού έδωσε ο Ντάνι Καρβαχάλ στο αυριανό ματς της Ισπανίας με την Ελλάδα στο Ολυμπιακό στάδιο, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σήμερα.

«Είναι ένα γήπεδο με σημαντική χωρητικότητα. Όλα τα γήπεδα όμως είναι λίγο ίδια για εμάς: χορτάρι, έντεκα εναντίον έντεκα και μία μπάλα. Η επιστροφή μου έμοιαζε σαν να ήταν η πρώτη μου φορά και απολαμβάνω κάθε λεπτό, κάθε γεύμα με τους συμπαίκτες μου. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από παιδί και το να είμαι εδώ είναι φανταστικό», είπε αρχικά ο διεθνής αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Και πρόσθεσε: «Η συμβουλή μου προς τους νέους είναι: πηγαίνετε στο παιχνίδι για να κερδίσετε, χωρίς φόβο, χωρίς να χάσετε ούτε λεπτό. Η Ισπανία έχει την υποχρέωση να κερδίζει κάθε παιχνίδι, είναι ο στόχος που θέσαμε στον εαυτό μας από τότε που φορέσαμε αυτή τη φανέλα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε από τον όμιλο».

Παράλληλα, ο Καρβαχάλ αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των «φούρια ρόχα», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για νίκη.

«Σχετικά με την πίεση άκουσα προηγουμένως τον προπονητή. Μιλάμε για το πώς παλεύουμε πάντα για τους τίτλους και δεν έχουμε παλέψει για κάτι διαφορετικό. Η πίεση είναι πάντα καλή και πρέπει να την απολαμβάνεις. Η ομάδα είναι φανταστική. Είναι μια πολύ υγιής ομάδα, στην οποία όλοι πάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω όλα τα παιχνίδια που θα ήθελα με την εθνική ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε, όλα πρέπει να γίνουν για να κερδίσουμε αύριο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως τελικό, γνωρίζοντας ότι το αντίθετο θα είναι πολύ δύσκολο, οπότε ας προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε», σχολίασε.

Ενώ, όταν του θύμισαν πως είχε πει πώς ο Λοπετέγκι είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρας του, ο 29χρονος άσος σημείωσε: «Με τον Λοπετέγκι είχα μια πολύ καλή εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο, αλλά το έχω πει αυτό και για τον Λουίς Ενρίκε. Η ιδέα του για το παιχνίδι αντικατοπτρίστηκε στις πρώτες τους κλήσεις. Του αρέσει να εργάζεται για την ομάδα. Εγώ βλέπω και καταλαβαίνω έτσι το ποδόσφαιρο και τόσο αυτός όσο και ο Λοπετέγκι βλέπουν το ποδόσφαιρο με παρόμοιο τρόπο».

To Top