Λουίς Ενρίκε: «Θα ήθελα να δουλέψω στην Premier League»

Την επιθυμία του να δουλέψει στην Premier League αποκάλυψε ο Λουίς Ενρίκε.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός προπονητής:

«Από τότε που τελείωσε το Μουντιάλ, δεν έχω διαβάσει ούτε τον ισπανικό Τύπο ούτε κοίταξα οτιδήποτε ισπανικό στο διαδίκτυο. Μόνο αγγλικό Τύπο και λίγα άλλα. Όταν είσαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σου αρέσουν όλοι. Όταν είσαι προπονητής ελέγχεις τις πληροφορίες πολύ περισσότερο από έναν δημοσιογράφο ή έναν οπαδό. Πρέπει να παίρνεις αποφάσεις και να αποδέχεσαι τα αποτελέσματα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα έχεις τη μια ή την άλλη συμφωνία, δίκαιη ή άδικη. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι θέλω να κάνω», τόνισε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας.

«Δεν είδα κανένα από τα δύο ματς της εθνικής. Ήμουνα στη Νότια Αφρική. Συνεχίζω να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, πάνω από όλα, γιατί θα ήθελα να πάω στην Αγγλία για να δουλέψω, στην Premier League. Βλέπω περισσότερο την αγγλική λίγκα παρά την ισπανική. Από την ισπανική βλέπω τις μεγάλες ομάδες», πρόσθεσε.

«Όμως δεν με βλέπω στην Premier τον Ιούνιο. Δεν θα πήγαινα σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά σε μια ομάδα που θα μπορούσε να κάνει σημαντικά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Αλλά είμαι τυχερός γιατί με γεμίζει η προσωπική μου ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψω στην Ισπανία. Είχα πρόταση από εθνική ομάδα, αλλά όχι από συλλόγους. Δεν το αποκλείω. Θα πρέπει να είναι μια πολύ πολύ δυνατή εθνική ομάδα για να την αποδεχτώ. Υπάρχουν πολλές εθνικές ομάδες που αναζητούν προπονητή. Δεν νομίζω ότι είναι το προφίλ προπονητή για μια ομάδα όπως η Βραζιλία. Σε αυτήν την ομάδα μπαίνει άλλο προφίλ προπονητή από το δικό μου. Κανείς από τη Βραζιλία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Θα ήθελα να προπονήσω μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τίτλους, τρόπαια. Ίσως σε πέντε ή δέκα χρόνια να είμαι προπονητής της Σπόρτινγκ Χιχόν… », συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ομάδα της γενέθλιας πόλης του, εκείνη που ξεκίνησε τη διαδρομή του σαν παίκτης.

To Top