Λουίς Ντίας: Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κολομβίας πίσω από την απαγωγή!

Ο ELN, στρατός με αντιστασιακή δράση και την «ταμπέλα» τρομοκρατικής οργάνωσης, βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του πατέρα του Λουίς Ντίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση της Κολομβίας.

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά ο Λουίς Ντίας, του οποίου οι γονείς απήχθησαν το Σάββατο (29/10). Η μητέρα του αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο ο πατέρας του ακόμα αγνοείται. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, ο πατέρας του είχε δεχθεί απειλές και η υπόθεση πλέον δείχνει να παίρνει νέα τροπή.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, την Πέμπτη (02/11), η κυβέρνηση της Κολομβίας επιβεβαίωσε πως οι έρευνες έδειξαν ότι ο Λουίς Μανουέλ Ντίας απήχθη από τον ELN, τον εθνικό απελευθερωτικό στρατό της χώρας!

«Σήμερα γνωρίζουμε επίσημα ότι η απαγωγή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου, στο Μπαράνκας, στο διαμέρισμα της Λα στους Λουίς Μανουέλ Ντίας και Σιλένις Μαρουλάντα, πατέρα και μητέρα του ποδοσφαιριστή Λουίς Ντίας, διαπράχθηκε από μονάδα που ανήκε στον ELN.

Απαιτούμε από τον ELN να απελευθερώσει αμέσως τον κ. Λουίς Μανουέλ Ντίας και του υπενθυμίζουμε ότι έχει ολοκληρωτικά ευθύνη να εγγυηθεί τη ζωή και την ακεραιότητά του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της κολομβιανής κυβέρνησης.

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κολομβίας ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας το 1964. Πλέον αποτελείται από ομάδες ένοπλων ανταρτών με αντιστασιακή δράση. Ο ELN έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Κολομβίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βενεζουέλας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


To Top